PEAR PERVOMAYSKAYA

 • Szerzői: VAL VEL.Ns.Yakovlev, A.Ns. Gribanovsky, N.ÉS. Savelyev, B.BAN BEN. Chivilev (GNU Vniig és Spr. ÉS. BAN BEN. Michurina)
 • Megjelentek: Lány hajnal x késői Mosvir
 • A feltételezések éve: 2002
 • A magzat tömege, g: 130
 • Az érés időzítése: Tél
 • A gyümölcs eltávolításának időtartama: szeptember második évtizedében
 • A növekedés típusa: Emlékmű
 • Hozam: Magas
 • korona: Felépített, közepes poggyász, kompakt
 • Epishers: közepes, egyenes, sárgás, meztelen

Lásd az összes jellemzőt

A 2000-es évek elején származó PEAR PERVOMAYSKAYA már meglehetősen híres téli fajta, és aktívan nőtt Oroszország különböző régióiban. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, a kiváló fagyálló és magas hozamoktól kezdve, és csodálatos gyümölcsökkel végződik.

Az eltávolítás története

Egy új gyümölcsfa munkáját a GNU Vniig és SPR tenyésztői formái végezték. ÉS. BAN BEN. Michurina. A kulturális szerzők Yakovlev volt. Ns., Gribanovsky A. Ns., Savelyev N. ÉS. És Chivilev B. BAN BEN. A kutatók átkelték a körte fajták lánya lánya és késői Mosvir-t, ezért Pervomayskaya körte volt, amely 2002 óta szerepel az Állami régióban, és a központi fekete földterületre vonatkozik. Tény, hogy az üzemet sikeresen termesztik az Orosz Föderáció más régióiban.

A fajták leírása

A PEAR PERVOMAYSKAYA egy közepes minőségű fa, amely elérheti a 6-7 méteres magasságot. A piramis kroon szűk, az átlagos sűrűsége. Megnyugtatja a fát egyenes, sárgás hangon festett, a vesék kúp alakúak. A fajta megkülönböztető jellemzője az, hogy minden ágon gyümölcs. Kerek alakú és sötétzöld levelek, a felület sima.

Gyümölcs jellemző

A május napján érlelő gyümölcsök szabványos körte alakúak (az alap szűkebb, a másik végén bővítéssel). Minden körte mérete 10 cm, az átlagos súly 130 g. A gyümölcsök bőre zöld és sárga és sima, viaszfelület a felületen. Ha a körte egyik oldala fényes napsütésben volt, egy kis rózsaszín blush megjelenése. Krémszínű körte.

Ízi tulajdonságok

A húst, amely közvetlenül a körte bőrén, általában lédús, közepes elutasítású, alumínium-oxid. A körte íze savas-édes, erős illat kissé emlékezteti az őszibarackot vagy ananászot. Teljesen hiányzik a keserű jegyzetek ízlése. Kóstoló minősítés – 4.2 pont ötből. Az érett gyümölcsöknek univerzális célja van. Frissen lehet enni, kulináris feldolgozásra, megőrzésre, salátákra, a babaépítésre.

Érés és gyümölcsözés

A kultúra a téli érésre utal. Gyümölcs körte Pervomayskaya kezd elég későn, az első termés is vártunk 5 vagy 6 évvel az ültetés után palánták.

Hozam

A 10 éves körtefák Pervomayskaya 40-60 kg gyümölcsöt kapnak. Ipari méretben, a hozam magas – 163 c / ha.

Régiók növekvő

A kultúra a Központi Bizottság termesztésére irányul, nevezetesen: Voronezh, Belgorod, Kursk, Tambov, Orlovskaya, Lipetsk Régiók.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Sammost, és elvben nincs szükség további pollinator fajtákra. De minden tapasztalt kertész tudja: Ha a többi fajtát ülteti, a kultúra hozama növekszik. Ebben az esetben a körte desszert vagy yakimovskaya fajtáit szállíthatja.

Leszállás

A középső sávban a Pearsman körte palánták ültetésére március közepén. Az őszi leszállás csak a déli régiókban megengedett. A kétéves palánták a legjobban ki vannak vonva, nagyobb az időjárási viszonyok, valamint a különböző betegségek ellen.

A leszállási gödör átmérője általában 70 cm, a mélység 45 cm. A leszállási folyamat több lépést tartalmaz:

 1. A falut a kút közepén helyezzük el;
 2. Megállapítjuk a támogató PEG-t;
 3. elalszik a gyökerek talajjal;
 4. kompakt a föld a gördülő gallérban;
 5. Bőséges öntözés.

Növekvő és gondoskodás

A normális fejlődését a fajtára körte Pervomayskaya, valamint a minőségi termés érhető elvégzésével alapellátás események. Ez gazdag, valamint a fa időben történő öntözése, a tápanyagok optimális mennyisége, a talaj lazítója a gördülő gallérban, a korona kötelező szezonális kialakulása.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A vizsgált gyümölcsfa nagy ellenállást jellemez, mint egy kicsit, mint egy pass és a gyümölcs rothadás. Nem túl jól fejlett stabilitás a bakteriózissal kapcsolatban, amellyel küzdenie kell a kertészek és a gazdálkodók ellen.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Moire Moorvoma körte az Oroszország középső sávjának termesztésére ajánlott. Ennek fő oka a fagyálló fák meglehetősen jó mutatói: a kultúra ellenállhat -20-25 fokig.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: