Pearberie körte

  • Szerzői: Kotov L. DE., Tikhonova A. VAL VEL. (FGBNU “URAL FEDERÁLIS Agrár Kutatóközpont az Orosz Tudományos Akadémia Ural ágának”
  • Megjelentek: Az ussuri körte vetőmagja x Bere Bosc, Mutagenez
  • Szinonimák nevek: Bere sárga javult
  • A feltételezések éve: 2002
  • A magzat tömege, g: 90
  • Az érés időzítése: Ősz
  • A gyümölcs eltávolításának időtartama: szeptember 20-tól október 1-ig
  • Célja: táblázat, desszert
  • A növekedés típusa: Emlékmű
  • Hozam: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A régiókban az urálok és a szibériai gyümölcsfák nehezedik. Kemény éghajlati viszonyok mindezen hiba. Az orosz tudósok azonban olyan hibrideket fejlesztenek ki, amelyek képesek még a legerősebb fagyot és rövid nyári idő alatt elviselni a gyümölcsöket. Ezek közé tartozik a körte körte.

Az eltávolítás története

A kultúra a macskák házi tenyésztőit hozta létre. DE. és Tikhonova A. VAL VEL. Az Orosz Tudományos Akadémia Ural Federal Agrár Kutatóközpontja alapján. 2002 óta használható.

A kultúra az USSURI Körte Bere Bosc és Seedls fokozatának áthaladása miatt a mesterséges mutagenezist hajtották végre. Szinonima név – Sör sárga javult.

A fajták leírása

A POTTED körte asztallal és desszert rendeltetési helyével rendelkezik. A közepes minőségű fa, kompakt, 3 m-nél nagyobb magasságban nő. Krone ovális és negatust. Az ívelt hajtások túlnyomórészt egyenesek lehetnek, kissé ívek vagy lekerekítettek, barna színű festve.

Az ágak meglehetősen széles látószög alatt nőnek fel. Sok levelek, közepes méret, ovoid alakú, színük világos zöld. Virágok bőségesen. Fehér és kis virágok.

Gyümölcs jellemző

Gyümölcsforma a fő földön. Kicsiek, az egyik gyümölcs súlya 90 gramm lehet. A cserélhető érettség időtartama alatt világos sárga, szőnyeg nélkül. A bőr száraz és gyengéd, alig észrevehető nagy mennyiségű kis szubkután pont. A jóváírt termés hosszú ideig megtartja a tápanyagokat. A Bigness jó, körülbelül két és fél hónap.

Ízi tulajdonságok

A körtét egy harmonikus savanyú édes íz jellemzi, kellemes gyümölcs aromával. Kóstoló minősítés 4.2 pontok közül 5. Puffadt lédús, granulálás nélkül, olajos. A krém. Kémiai összetétel A tartalom által kiegyensúlyozott: cukrok – 10,5%; savak – 1,0%; Oldható szárazanyagok – 12,4%.

Kezdetben könnyű ízletes tartósság lehet, ami heti keverés közben elveszett, miközben gazdag édes ízt vásárol.

Érés és gyümölcsözés

A fajta az őszi kategóriába tartozik. Az első gyümölcskultúra 3-4 éves fejlődést élvez. Októbertől decemberig a körte megszerzi a gyümölcsök szükséges fogyasztói érését. Érlelt betakarítás nem jelenik meg. A következő gyűjtemény a fagy kezdetéig lehetséges. Gyümölcs rendszeres, szünetek nélkül.

Hozam

A fát átlagos hozammal különbözteti meg. 1 hektár összegyűjtött 139 c.

Régiók növekvő

A kultúra jól érzi magát az urálok, az urálok és a Volga-Vyatka régióiban. A melegebb éghajlati viszonyokban a fokozat nem ajánlott termeszteni, a termelés szintje csökken.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Ön látható hibrid. Ezért a más növényekkel kereszteződésre van szüksége. Ehhez ezek a pollinátorok fajtái a legjobban alkalmasak, mint Maria, a Yakovlev, a Yakovlev, Svarog emléke, Svarog, őszi Yakovlev, Zhegalov emléke, Perun.

Leszállás

A fiatal palánták között 3-4 méteres szabad helyet kell hagyni. Az egyéni sorok között 4-5 méterre van. Előnyös, ha egy napsütötte helyen, egy kis dombon.

Növekvő és gondoskodás

A csemeték jobbak a tavasszal, hogy nyáron gyökerezik és enyhült. A leszállási gödör előre van készülve. A mélységnek körülbelül 1 méterre kell lennie. A vízelvezető réteg először először halmozott, majd komposzt, párásítás és tőzegből álló termékeny keverék. A gyökerek óvatos óvatosan elterjednek, és a Földet megszórjuk. A talaj kissé elhullott, és bőséges.

Ahhoz, hogy évente jó betakarítást szerezzen, a körte szerves és ásványi műtrágyák is fel kell venni. A tavaszi időben a palántáknak nitrogénre van szükségük a zöld tömeg növelése érdekében. A gyümölcsök virágzása és képződése során – foszfor és kálium. Azonban az ásványi hatalom összege állítólag, óvatosnak kell lenned. A felesleges nitrogén az égési sérülésekre vezet, és a gyümölcsök nagyszámú nitrátok felhalmozódnak.

Tavasszal és őszén az üzemnek szüksége van vágására. Régi, törött, egy ág jeleivel. Az öntözés mérsékelt, mint a talajszárítás. Hasznos lesz olyan mulcsozás, amely nem csak a talaj szárítását védi, hanem egy kiegészítő áramforrás.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Jó ellenálló mentessége a fertőző betegségek és kártevők többségének, különösen a paschersnek és egy körte gallin íjnak. A fertőzés kialakulásának megakadályozása tavasszal virágzás előtt, speciális készítményekkel történő permetezés.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A körte tökéletesen érzi magát a szibériai éghajlat kemény körülményeiben. Ez a fajta nyugodtan átadja a legerősebb fagy -45 … 50 fok. De a hő és aszály képes elpusztítani a fát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: