Pereg Otdnenskaya

  • Szerzői: VAL VEL. T. Chizhov, S. Ns. Potapov (FGBOU a Rgau Moszkva Mezőgazdasági Akadémián. NAK NEK. DE. Timiryazeva)
  • Megjelentek: Tyoma x erdei szépség
  • A feltételezések éve: 2000
  • A magzat tömege, g: 99-130
  • Az érés időzítése: Szeptember végén
  • Célja: Műszaki
  • A növekedés típusa: Emlékmű
  • Szállítási képesség: Magas
  • Eladhatóság: Közepes
  • korona: Spanyol, a tölcsér alakú fiatal korában, gyümölcsmentes – kerek ovális, közepes sűrűségű

Lásd az összes jellemzőt

Korábban a körtéket kizárólag a déli régiókban termesztették, de ma a fajták származnak, képesek produktívan növekedni a hűvös éghajlatú zónákban. Ezek közül az egyik a késői ülő körte fajta, az úgynevezett Otradnenskaya.

Az eltávolítás története

Perecha Raddnenskaya az orosz tenyésztők létrehozása. Ns. Potapova és S. T. Chizhova (msch őket. NAK NEK. DE. Timiryazeva). Kividett egy fajta köszönhetően két faj – erdő szépség és téma. A gyümölcskultúra 2000-ben a kiválasztási eredmények állami nyilvántartásába került. Ryonated osztály a központi fekete-keleti, kelet-szibériai és északnyugati régiók az országban. Ezenkívül a körte masszívan nőtt a moszkvai régióban.

A fajták leírása

Az Otradnenskaya egy alacsony sztrájk típusú fa, akár 3-3-ig terjedő magasságban.5 méter. A fiatal falu a korona tölcsér alakjával van ellátva, amely idővel lekerekített oválisvá válik. A fákban megnövelte a sötétzöld lombozatot, egyenes és ívelt, barna színű, kúpos sötétbarna vesék és 5-7 darabos szájpadlón gyűjtött virágok. A virágzás idején (május második felében) a fa nem borított nagyon nagy hófehér virágokkal, kellemesen illatos.

Gyümölcs jellemző

A Pereddnenskaya körte a középső mély gyümölcs csoportjába tartozik. A magzat tömege 99-130 gramm. A gyümölcs formái hosszúkás kerek, észrevehető szalagfelület. Az érett gyümölcs sárgás zöld színű, melyet homályos vörös elpirul. Közép-sűrűségű gyümölcshéj, mattsággal és észrevehető szubkután pontokkal. Orzheniness a bőrön.

A szállítás és a hosszú távú felvételek jó hordozhatósága jellemzi – akár 100-120 napig. Jellemzője a következőkben helyezkedik el: minél hosszabb a gyümölcsök tárolása, annál magasabb az íze. Gyümölcs technikai kinevezése, amely alkalmasabb az elakadásra, a lekvárok feldolgozására, a marmalady, burgonyapürével.

Ízi tulajdonságok

A körte íze jó. Fehér krém cellulóz átlagos sűrűsége, finom összhangot kis szemcsézettség, valamint elegendő lédússág. Kiegyensúlyozott íz – savanyú édes, gyengén kifejezett aromával.

Érés és gyümölcsözés

A késő osztályosztályra utal. Gyümölcsfa 3-4. év a leszállás után. Gyümölcs gyümölcsfa rendszeresen. Az első körte kóstolása szeptember elején lehet. Az aktív gyümölcsös fázis szeptember közepén esik.

Hozam

Mérsékelt körtefa hozam. A megfelelő gondossággal és kedvező körülményekkel az egyik fáról a gyümölcsözés időtartamára, akár 40 kg érett körtét is eltávolíthat. Ipari méretben a hozam a következő: 195 c gyümölcs 1 hektár.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Perevoy Tree Otdnenskaya részlegesen önfenntartó. Az ilyen típusú típusú helyszínen az adományozók fák ültetése egy időben egy körte Otradnenskaya. A körte legjobb beporzója a következő fajták – Muscovite, márvány, elegáns Efimova.

Leszállás

A leszállás tavasszal és őszén lehetséges. Tavasszal a palánták ültetése március végén ajánlott – április elején, amikor a talaj és a levegő már tilos. Összességében, egy fát ültetve az első hideg előtt 3 héten belül tartják, mivel szükség van a gyökérrendszerre és a fa egészére. Az ültetés jobb, mint kétéves palánták kifejlesztett gyökérrendszerrel.

Növekvő és gondoskodás

A körte nézet teljesen gondoskodik, de a telek és a földet óvatosan kell választani. A helyet meg kell tisztítani a gyomnövényekből és más szemétből, valamint a napsugaraknak megfelelő megfelelő mennyiségben. A körte palánták ültetése laza, könnyű, lélegző, termékeny és alacsony savtartalmú talaj.

Átfogó gyümölcskultúra ellátás magában foglalja a szabványos intézkedéseket: öntözés, műtrágya, egy közeli kör hozzárendelése, vírusok és kártevők elleni védelem, a törzsek fehérjei, valamint az ágak szaniter vágása és a korona kialakulása. A súlyos telekkel rendelkező régiókban javasoljuk, hogy megvédje a fát a fagyasztásból, a csomagtartó tekercselésével és mulogálásával.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta nagyon ellenáll a sok standard betegségnek, amelyek gyümölcsfák, különösen a pasche, a penész és a gyümölcs rothadás alá tartoznak. Védje a fát a gyümölcsök, a kullancsok és a virágzás invázisaiból, segíti a rovarirtó permetezést.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A nagy stresszállóság miatt a fa könnyen átviheti a szélsőséges időjárási viszonyokat, a rövid szárazságot és a hőt. Ezenkívül a fokozat téli ellenálló.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása