Phitoophulas megelőzése a paradicsomra

  A paradicsom jó hozamának elérése érdekében aktívan részt kell venni a fitofulákból származó növényekben – ez a betegség, amelyet a paradicsombokrok leggyakrabban elcsodálnak. E kiadványból megtudhatja, hogy melyik megelőző intézkedéseket kell elvégezni az üvegházakban és a nyílt talajban az egészséges palánták növekedéséhez. Elmondjuk a biopreparációk, vegyi anyagok és az emberek feldolgozásáról.

  Mikor kell védeni?

  A phytoofluorózisból származó paradicsom védelmére vonatkozó megelőző munka megkezdése hosszú ideig a növények esetleges megnyilvánulása előtt kell lennie. Tapasztalt kertészek Biztosíthatom, hogy lehetetlen minden 100%, hogy biztosítsa paradicsom ez a gomba, hanem, hogy minél kevesebb az aktív vita minden bizonnyal sikerül miatt a megelőző intézkedéseket.

  A küzdelem diagramja két szakaszból áll. Kezdődik a szezon végétől. Amint a paradicsom teljes termését összeszerelik, az üvegházat a következő leszállásra készül, és a talaj és a tervezés fertőtlenítésével kezdődik.

  Az ágyak teljesen megtisztítják minden növényi maradványokat távolítsa el a tetejét, rizómák, a fennmaradó hibás gyümölcsöket, hogy az egész egy jó alapot a tenyésztési gombás vita.

  Ezután fertőtlenítés van az üvegházban, amelyre speciális eszközöket alkalmaznak a fitoofluorózis kialakulásával szemben.

  A szoba felszabadul a készletből és az összes kerti tárgyból – ők is fertőtlenítenek és zártak egy külön helyiségben. A teljes üvegház felületét szappannal mossuk (szappan alkalmas gazdasági igényekhez) vagy ecetsavoldat.

  Megoldhatja a réz-erőt a vízben, öblítse ki azokat a helyeket, ahol a por felhalmozódik, szennyeződés, hogy elpusztítsa a spórákat fitoophulas. Miután ezeket a tisztító intézkedéseket speciális módon kell kezelni, amely a phytoofluorosis ellen alkalmazható.

  Tavasz – A megelőző intézkedések második szakasza. És ha az esés nem sikerült eltávolítani mindent, akkor a leszállás előtt kezdődő hónap kezdődik. Mindent meg kell mosni, amint azt fentebb leírtuk: a szennyeződéseket és a port a megfelelő megoldások eltávolítják, akkor az üvegház több napig zárva van.

  Ezután a szobát szellőztetik és speciális igényekkel kezelik, amelyek blokkolják a fitofulátumok terjedését. Ha az üvegházat eltávolították és fertőtlenítették az ősztől, akkor az ültetvények üzembe helyezése előtt a talaj feldolgozásával foglalkoznak.

  A talajt speciális kompozíciók öntik, hogy elpusztítsák a káros gombák vitáit. Később még mindig a paradicsom bokrok permetezhetnek virágzásuk alatt, valamint a gyümölcsözés befejezése után.

  Ezekben az esetekben azonban rendkívül népi jogorvoslatok megengedettek.

  Távolítsuk el a betegség kényelmes feltételeit

  Sokan érdekelnek abban a kérdésben, hogy az üvegház helytelenül váljon a fitoofluorózisra. Ez a gombás betegség gyakran üvegházakban nyilvánul meg, mert zárt helyet keres. Az üvegházban az ideális környezet a gombás betegség kialakulásához.

  A Phytoofer más növényeket, de a paréni családtagja, különösen a Kedvencek ebben a gombákban. A sérülések mind a leveleken, mind a paradicsom gyümölcsein láthatóak. Ha nem minden intézkedés betartása, az egész betakarítás meghalhat az üvegházban.

  Az utcán forró száraz napos időjárás, ezeknek a gombáknak a vitái inaktívak lesznek, de zárt üvegházban minden feltétel a tenyésztéshez jönnek létre. Ezért szükség van arra, hogy megszüntesse a kényelmes feltételeket a fitoofluorózis kialakításához egy üvegházban bizonyos cselekvések alkalmazásával.

  • Megszabaduljon a magas páratartalomtól. Ehhez végezzen szellőztetést, különösen túlzott öntözés után.

  • Ne hagyja, hogy az üvegházhatást okozó fürtözés egy üvegházhatású bevonattal. Cseppek, amelyek a növényekre esnek, a gombás vita hordozóivá válhatnak.

  • Ne engedje, hogy az üvegházban jelentős hőmérsékletcsökkenésre kerüljön, amely nyár végén nyilvánul meg magukat a nap és az éjszaka közötti levegő hőmérsékletének különbsége miatt.

  • Éget A szezon végén minden fertőzött növény.

  Annak érdekében, hogy ne hozzon létre feltételeket a betegség kialakításához, talajra van szükség a következő hasznos nyomelemek betáplálásához:

  • jód;

  • kálium;

  • mangán;

  • Medu.

  Mindezek az elemek erősítik a paradicsom immunitását. De a nitrogéntartalmú műtrágyák feleslege ellentétes hatással lehet. Ugyanakkor és egy vastag ültetési palánták.

  A sűrűség ebben az esetben zavarja a normál szellőzést, és elősegíti a médium létrehozását a rosszindulatú gombák fejlesztéséhez.

  Mint a folyamat?

  A phitoophulák paradicsomra való megelőzésének része – mind az üvegházakban, mind a nyitott talajban – a talaj feldolgozása a palánták vagy magvak tervezése előtt. Miután megtisztította a helyet a tavalyi maradékoktól, a talajt egy füstölővel kell hangsúlyozni, amelyet a mészrel kezeltek.

  A fitoophulas és a mag anyagok ellen, különösen akkor, ha a magokat önállóan gyűjtik és állítják elő. By the way, elfogadhatatlan az érintett fitoofilezett paradicsomból származó magok gyűjtése. Még akkor is, ha a gyümölcsöknek nincs veresége, de nő egy beteg bokor, már fertőzöttek.

  Mint tudják, a betegség könnyebb megakadályozni, mint a kezelésre – a növényi világnak tulajdonítható. Amellett, hogy a fő tevékenység az ellátást a paradicsom bokrok részben az öntözés, megérinti, és így tovább, még mindig kezelik speciális műveletek megelőzése.

  Permetezés – az ilyen kezelés alapja. Reggel vagy este száraz időben történik, és virágzás közben is megengedett.

  Általában az üvegházakban termesztett paradicsom phitoophluorózisával szembeni megelőző intézkedések különböznek a nyitott talajban növekvő paradicsomaktól.

  Számos ilyen különbséget jelöl.

  • A permetező növények az üvegházban nem kötődnek az időjárási körülményekhez, de jobb, ha nem végez ilyen kezelést az esőben. A magas páratartalom csak hozzájárul a gombás fertőzés kialakulásához.

  • A kiváló minőségű feldolgozást nyitott térben kapjuk meg. Az üvegházban nem mindig lehet elérni minden parcellát.

  • Az üvegházban nem mindig lehetséges a magas páratartalom elleni küzdelem A szellőztető időben történő megszervezése miatt.

  Az üvegházakban ez különösen fontos, hogy végezzen elleni védekezés phytoofluorosis, akkor is, ha nincs növény már fertőzött ez a gomba előtt, mivel a feltételek fejlesztésére fertőzés elég. A phitoophulas paradicsom védelme érdekében a kertészek vegyi és népi jogorvoslatot használnak. Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

  Bioparák

  Gyakran előkészítik a biológiai készítményeket a fitofluoris gomba elleni küzdelemre. Például nyugodt lehet a paradicsom hozamához “Phitosporin”, “Guapsin”, “Trikhofit”, “Baikal” és más gyógyszerek biológiai alapon.

  Fontolja meg a népszerűbb peszticidet “Phytosporin”, amely elpusztítja a patogén gombákat a növény szövetébe behatolt. Az emberek számára nem veszélyes, vegyi anyagokkal együtt használható. Ez a biológiai peszticid alkalmas a fertőzött palánták megelőzésére és kezelésére.

  Elég, ha egy nem fémes tartályban oldunk 10 liter melegvízben, csak 6 gramm eszközzel, és megoldást tesznek. Az egész területet feldolgozzák, a legnagyobb hatás a talajra való kicsapódás után lesz. A “phytosporin” analógjaik is hatékonyak.

  Egy másik antibakteriális gyógyszer, amely meglehetősen hozzáférhető – Furacilin. Igen, a gyógyszertár Furaticiline, amelyet a sebek öblítünk, vagy ráncos torok. Egy tablettát 1 liter vízben elváltak, és fertőtlenítő oldatot kapunk, amely permetezést eredményez.

  Az első alkalommal – a virágzás előtt, a második – a petefészek kialakulása után és a harmadik alkalommal – a paradicsom érése során. Több mint 3-szor nem kell kezelni. A furacilin teljesen ártalmatlan, és nem kell, ha különleges védelemmel dolgozik.

  Ugyanazon biztonságos gyógyszerek közé tartozik Trichopol. Szintén ingyenes értékesítés van a gyógyszertárban, az oldat adagolása egy kicsit eltérő, mint a Furatcilina. 2 liter víz vesz 2 Trichopol tablettát.

  És a bokrok feldolgozását 10 naponként gyártják, a maximális hatás a nehéz csapadék után érhető el.

  Vegyszerek

  Legyenek a leghíresebb szombatonFere Gargodiners a vegyi részlegek.

  • “Hom” A kloroksi rézre alapulva a gyógyszer a veszély harmadik osztályához tartozik, így jobb a kesztyű és maszkban dolgozni. Ami a növényeket illeti, az eszköz megöli a gombákat, de nem a gyümölcs belsejében behatol. Mindazonáltal a betakarítást megelőzően 3 héttel a “sonka” feldolgozása már nem engedélyezett. A szezonban legfeljebb 5-ször, ezt a kompozíciót feldolgozzák, a cselekvése 2 hétig megmarad. Kizárólag a megelőzésre.

  • “Ordan” A “Khoma” -vel ellentétben behatol a kultúra belsejében, de a megelőző hatás mellett és terápiás. 5 liter vízzel 2-3 evőkanál a gyógyszer és tenyésztett. A kompozíció feldolgozása után a gyümölcsöket nem fogyasztják 7 napig. És védelmi eszközökre is szükség van ezzel a kémiai eljárással, amely a harmadik fokozat veszélye van.

  Népi jogorvoslatok

  Között a népi jogorvoslati a legnépszerűbb elleni küzdelemben a szerencsétlenséget, a vegyületet mangalls fokhagymás, élesztő keverék, tej oldatban jód hozzáadásával, tejtermékek szérum, karbamid és a széna. A hagyományos sós víz vagy a réz-szulfát oldata segít.

  A népi jogorvoslatok nem veszélyesek az emberi vagy kultúra számára. Több bizonyított receptet kínálunk.

  • Fokhagyma 100 g-os mennyiségben, és öntsön egy pohár vizet, hagyjon nevetni egy napig. Törés, a kapott koncentrátum 7 liter vízben hígul, hozzáadva a teljes gramm mangalls – és 10 naponként permetezze a bokrokat, amíg az első virág meg nem jelenik.

  • A vödör vízbe vegyen 1 liter tejet, adjunk hozzá 15 csepp jódot, és a kapott koktélpermet a paradicsomot 2 hétenként egyszer.

  • Egy pohár só feloldódik 5 liter vízben, és permetezést eredményez. A sós víz olyan növényeket képez, amelyek védelmet nyújtanak a gombás vita behatolásával szemben.

  • A szokásos friss élesztőt (100 g) vízben (10 l) hígítjuk, és élesztővíz öntözött bokrok a gyökér alatt.

  A fertőzött paradicsomot és ecetsav (10 liter vizet vesz 1 csésze ecetet), és Szódahabarcs (5 liter folyadék – 2 evőkanál élelmiszer-szóda), és Fogkrém (5 literben 1 cső hagyományos fehér fogkrémben oldódik).

  Ha van egy burgonya növényi közelében az érintett paradicsomot, majd a burgonya bokrok is kezelni kell a phytoofluorosis, mivel a betegség a fertőző és könnyen át, különösen pépes kultúrák.

  A fentiekben ismertetett módszerek több mint egyszer, és pontosan adják meg a fitoofluor elleni küzdelem eredményét, Azonban kövesse szigorúan minden ajánlást, hogy ne tegye túl a növényeket, negatívan befolyásolhatja a paradicsomot. A kertben, valamint az üvegházakban figyelmet kell fordítani a megelőzésre, még akkor is, ha a betegségálló fajtákat ültették.

  Az első permetezés a leszállás után történik, a második a virágzás elején van, és a harmadik közelebb van a betakarításhoz.

  A Phytoofluoro kezelésének három legjobb módjairól tanulhat.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: