Ribizli lusta

 • Szerzői: Bayanova L. BAN BEN., Tevitzova T. Ns., Knyazev s. D., FGBNU VNII válogatott gyümölcsök növények
 • Megjelentek: Bradtorp x minai schmeyr
 • A feltételezések éve: 1995
 • Az érés időzítése: késői érlelési idő
 • A növekedés típusa: Silnororal
 • Hozam: Magas
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 2,5-3,1
 • Kóstoló értékelés: 4.5-5
 • Epishers: Vastag, egyenes, világos zöld, fényes, bézs, arany tetején

Lásd az összes jellemzőt

A kultúra augusztusban mérkőzések, és a nyár végén jó betakarítást hoz. Ez lehetővé teszi az ízletes, nagy és friss gyümölcsöket hosszú ideig. Ez azért van, mert a ribizli öregedésének későbbi időzítése, és megkapta a hangzó nevét – lusta. De van egy másik változata a származási ilyen név – a kultúra olyan igénytelen a kilépő, így védve betegségek és rágalmazása támadások, amely alkalmas a gondatlan növekvő őshonos kertek.

Az eltávolítás története

A kultúrát a huszadik század végén szerezték meg a gyümölcsözöttek kiválasztásának munkatársaival. Knyazeva, L. Bayanova és T. Oreltsova. A “szülők” híresek voltak a Bradtorp és a Minai Schmeyr híres fajtái. A ribizli lusta 1995-ben az állami nyilvántartásba kerül., És ajánlott a központi, medeviliai, volgo-vyatka, északnyugati, uráli régiók termesztésére. Ez az egyik legkedveltebb és univerzális kultúra.

A fajták leírása

A kultúrát a 180 cm-ig terjedő erőteljes bokrok képviselik. Koronák megvastagodott, jól szerelt konfiguráció. Az alvás egy kicsit ívelt, sűrített, sima. A zöldes árnyalatok fiatal bokrok és a régi – barnás szürke tónusok kéregei. Vese kúp alakú konfiguráció, lila-rózsaszín árnyalatok és közepes méretek az ágak aszimmetrikus rendben. A levéllemezek nagy, öt-esküvői formák, gyenge, sötétzöld árnyalatok, kis kiterjesztett ruhák a kerület körül. Közepes méretű virágok, vöröses harangok formájában. A virágzat átlagos, kissé függő, körülbelül 8 cm hosszú, a kefék, amelyeken akár 8-9 bogyók alakulnak ki.

A kultúra előnyeiből megjegyezzük:

 • könnyű alapvető és gondoskodás;

 • Későbbi öregedés;

 • jó fokú fagyállóság;

 • magas szintű hozam;

 • a bogyók kiváló íztermékei;

 • az antrax elleni immunvédelem;

 • A gyümölcsök használata.

Minuszok:

 • egyenetlen öregedés;

 • A gyümölcsök dimenziós inhomogenitása;

 • a bogyókból származó hajlandóság jelenléte;

 • alacsony szintű biztosítható;

 • Nem blokk tárolás;

 • A vékony héja miatt a gyümölcsök nem kerülnek eladásra, de feldolgozásra használják.

A bogyók jellemzője

A Brouue-Black Culture bogyóknak lekerekített konfigurációja és vékony, de sűrű bőr van. A nagy bogyók tömege 2,5-3,1 g. Száraz. A magok kicsiek és kis. Telített konzisztencia.

A kémiai állomás, gyümölcsök közé: oldható száraz készítmények – 13,7%, cukor – 8,8%, a mértéke a titrálható savasság – 2,8%, ascorbins – 117,4 mg / 100 g, az antocianinok – 115,4 mg / 100 g, Leicoantocians – 321,0 mg / 100 g, katechins – 237,9 mg / 100 g, p-aktív kompozíciók – 674,3 mg / 100 g. A gyümölcsök szállításának szintje a technikai öregedési fázisban magas.

Ízi tulajdonságok

A bogyók ízlése édesek a frissítő savval. Kóstoló minősítés a 4.5-5 pontokban.

Érés és gyümölcsözés

A kultúra a leszállást követő második évben megkezdi a gyümölcsöt. A betakarítás feltételei – augusztus. A habzás időtartama időben – a megfelelő mezőgazdasági tervezéssel 20 évig tart.

Hozam

Nagy hozamú tenyészet – közepes hozamszint körülbelül 110,5 ° C / ha (6,6 t / ha), 0,9 kg / bokor.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A lusta dömpanciája 45%. De hogy növeljék a hozam fokát, javasoljuk a leszállás más típusok közelében: binar, odazhbin, mamkin pilóta, fehérorosz édes és más.

Leszállás

A palánták ültetése tavasszal vagy ősszel végezhető el. A tapasztalt kertészek azonban azt javasolják, hogy az őszi időszak leszállása. Ha követi ezt az ajánlatot, és októberben növénykultúrát (körülbelül két héttel az első fagyok megjelenése előtt ellenáll), akkor a fiatalok elegendő idővel rendelkeznek a sikeres gyökeresedéshez és az új feltételekhez való alkalmazkodáshoz. A tavaszi sovány tele van azzal, hogy a gyökereknek nincs ideje legelnek, és a fejlődés túl korán kezdődik.

A lusta, kiváló minőségű világítás és megbízható védelem érdekében tisztességes hozamok beszerzése.

A leszállási területek kiválasztásakor meg kell kerülni a kemény talajokat. Időjárás és gyengén hosszan tartó talajok, amelyeket tökéletesen átadnak levegővel és nedvességgel a gyökerekre. A savasság optimális szintje a 6-6,5 pH tartományban lévő mutató.

Ezenkívül a kultúranak rendelkeznie kell a megfelelő elődjével, amely lehetőséget ad arra, hogy elkerülje a fertőzés fertőzéseit a gombás fertőzésekkel. Itt vannak előnyösebb tél és hüvelyesek. Elemek, amelyeket az óvodai vásárlást ajánlunk.

A palánták ültetéséhez különleges algoritmus van.

 1. 35-40 cm mélységű lyukat és 50-60 cm átmérőjű. A bokrok közötti távolságnak 1 m-esnek kell lennie, és a sorok között – 1,8-2 m.

 2. A mancsok, hogy elaludjanak a termékeny talaj 3/4 mélységén, keverjük össze egy komposztot, 200 g szuperfoszfátkészítményt, valamint 50 g fa hamut.

 3. Leengedem a palántát a lyukban, egyenletesen, és finoman kiegyenesítem a gyökeret az alján. A fát 45 fokos szögben kell rögzíteni. És a hordó gyökér átmenetét 5 cm-rel kell fújni a talajszint alatt.

 4. Az elutasítás elalszik a komposztdal kevert talaj.

 5. Öntözés Végezzünk két liter vizet.

Növekvő és gondoskodás

Hitelgondozás, amellyel számos szabályhoz ragaszkodik.

 1. A bokrok túlterheltek jelentősen ellazulnak, és elkezdenek elhalványulni a vízhiánytól. Március eleje óta és a nyár felétől a palántákat 7 nap alatt 2-szer kell öntözni. Minden bokor egy vödör vizet igényel.

 2. A leszállás elmélyítéséhez hozzáadott táplálkozási készítmények, amikor a palánták leszállása, 2 évig megragadják. A harmadik év tavaszán a karbamidot (40-50 g / 10 liter víz alatt egy bokor alatt) használják. 3-4 éves korban a bokrok szükségük van humuszra (8 kg / 1 m²), kén kálfát (30-40 g / 1 m²), dupla szuperfoszfát (70-80 g / 1 m²).

 3. Az első alkalommal a metsző bokrok közvetlenül a leszállás mögött készülnek. A szárakon nem lehet több, mint 4 vese. A következő őszén minden deformált és gyengített ág megszűnik. A növekedés 4. évében a bokrok szaniter vágása.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A tenyészet védelme érdekében tipikus módszereket és megelőzési eszközöket használnak a rovarirtók, fungicidek és népi jogorvoslatok. Ezenkívül rendszeresen tisztítják és égetnek a lombozat lombozat, a talaj laza, végezzen mulchinget.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

A kultúra jól csökkent alacsony hőmérséklet -34 ° C-ig. Az állományok szintén nem ijesztőek. A téli időszak előtt a bokrokat még mindig hidegre kell készíteni. A céltevékenységeket a talaj kis fagyasztása után végezzük (a felszín alatti felszínen alakítjuk ki). Először is, a bokrokat egy zsineg alulról felfelé kötik a szár tetejére, hogy elkerüljék az ágak pontjait a csapadék súlya alatt. A kirakodások közelében lévő helyet zöldségszemét takarítják meg, hogy a téli káros mikroorganizmusok ne legyenek káros mikroorganizmusok. A bokrok tetején a burlap vagy a polietilén sűrű ágytakaróval vannak ellátva.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása