Ribizli nagylelkű

 • Szerzői: N. ÉS. Pavlova (vniir őket. N.ÉS. Vavilov)
 • Megjelentek: Fire Fertile X Caston kastély
 • A feltételezések éve: 1965
 • Az érés időzítése: korai érés
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Hozam: Magas
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 0.5
 • Epishers: Növekvő – közepes vastagság, a fényes rózsaszín felső részén, ritka bemenettel; Szőtt – egyenes, káros, szürkés
 • Lap: közepes méretű, lekerekített, sötétzöld, matt, jól kiejtett öt pengével

Lásd az összes jellemzőt

1949-ben számos vörös ribizli nagylelkű volt. Több évtizede elismerte a legtöbb kertész számára, és az egész országban elterjedt. A fajta megkülönböztető jellemzői kiváló hozam és kellemes íz.

A fajták leírása

A közepes diplomás növények elérhetik az 1,8 méteres magasságot. Összefoglaló cserjék sűrű és erőteljes, sok helyet foglal el a kertben. Medaszkuláris szikrák. Betakarítás – univerzális. Escape vastagság – Átlag. A növekvő hajtások felső részét gazdag rózsaszín színre festik, és a gyomok szürkesé válnak. A hajtások nem törékenyek és egyenesek.

Kerekített levelek, közepes méret (4-7 centiméter). Szín – sötétzöld. Felszíni matt. Minden lemezlemez öt kiejtett pengékből áll. A virágok kicsiek és szépek, tál formájában. Kefe kis és sűrű. Hossz – kb. 6 centiméter. Minden forma 8-10 bogyó.

A bogyók jellemzője

Az érett bogyók könnyű-skarlát színt kapnak. Az átlagosan minden bogyó súlya 0,5 gramm. Középső dimenziók. Űrlap – lekerekített. Belül nagy magok mennyiségben 3-7 darab.

Ízi tulajdonságok

Az íze kellemes, mérsékelten savanyú és frissítő. A cukor mennyisége 6,9%, a szárazanyagok térfogata 17,8%. Savaság – 3%. 100 gramm bogyók 44 milligramm aszkorbinsavat tartalmaznak.

Érés és gyümölcsözés

A nagyvonalú fajta a korai növényi érésű fajtákhoz tartozik. Gyümölcs cserjék június és július között.

Hozam

A magas hozam miatt egy növényi forma 3-4 kilogramm gyümölcsből áll. Ipari léptékben 170 központot gyűjtöttünk a hektárral.

Leszállás

A leszállás előadása tavasszal vagy őszén. Az első lehetőség kiválasztásakor a cserjék hetente 2-3 alkalommal öntözik az átültetés után az első hónapokban. A táplálkozásnak szüksége van az aktív fejlesztésű gyökérrendszerre. A gyümölcskultúra kiválasztott napelemek. A ribizli előírja a táplálkozási talajt, amely szerves módon telített. Ha nem fermentációs talajban növekszik, tele van trágyával vagy komposztdal.

A piros ribizli rosszul tolerálja a hirtelen hőmérsékletváltozást, így a termesztését, válasszon területeket élénk sövények formájában fák formájában. Valamint a vázlatok vagy erős széllökések a szélcserékek védik a magas épület falait.

A rendszeres gyümölcsözéshez és a gyors gyökerezéshez biztosítani kell a talaj páratartalmának optimális szintjét. Scarlet bogyók nagy mennyiségű vizet tartalmaznak (82%). A cserjék kényelmesen érzi magát, meg kell ásni a megfelelő méretű illeszkedő gödöret. Kicsit szélesebbnek kell lennie, mint a gyökérgolyó. Hozzávetőleges méretek – 30-40 centiméter szélességben és azonos hosszúságúak.

Látogatási folyamat:

 • száraz időben történő leszállás;

 • Mindegyik jól lefedett fél komposztban;

 • A gödörből kiesett, a földet 0,5 vödör komposztdal keverjük össze;

 • A PEG a lyukba van felszerelve, egy vetőmag kötődik hozzá;

 • A palántát gondosan vesszük a tartályból, és a leszállási gödörbe helyezik;

 • A pályákon keresztül tele vannak teljesen kitölteni a gödöröt;

 • Föld körül a törzs trambet;

 • A növény egy puha anyaggal van kötve, amely nem fog lőni.

Növekvő és gondoskodás

A termés volumene és minősége közvetlenül az öntözéstől függ. Az öntözésnek rendszeresnek kell lennie, de nem túlzott. Kezdje hidratálni a talajt a tavasz érkezésével. Az eljárást hetente egyszer hajtják végre. A legtöbb kertész kiválasztja a csepp öntözési módszert. Ez egy kényelmes és praktikus rendszer, amely óvatosan hidratálja a talajt, nem engedheti meg, hogy megszáradjon.

A piros ribizli nem szeret hideg vizet, és a csepegtető öntözés miatt gyorsan felmelegíti a kívánt hőmérsékletet. Az eső vagy az öntözés után egy nap, a terület laza. Minden gyomnövény megjelenik a telken, azonnal törölnie kell. Gyorsan felnőnek, és hasznos nyomkövetési elemeket készítenek a földről. Időszakos lazításra van szükség, hogy az oxigén elérték a gyökereket.

A fejlesztés folyamatában a bokrok a Földből származnak, a hasznos anyagokat, amelyeket meg kell tölteni a műtrágyákkal. Bevezetésük előtt figyelembe kell venni a növények állapotát. Ha a bokrok gyorsan fejlődnek, erős szárakat és nagy mennyiségű ízletes betakarítást képeznek, további táplálkozás nélkül tehetsz.

Ellenkező esetben magas foszfor, kálium- és nitrogénkészítmények használhatók. Mindegyik komponensnek bizonyos hatása van a kultúrára. Egyes alkatrészek segítenek a lombozat építéséhez, mások – bogyók. A nitrogén adagolókat a tavasz elején használják. A kálium és a foszfor hozzájárul a betakarítás folyamatába.

Néhány kertész választást tesz lehetővé az ökológiai szervek javára, például túlterheltek. Vízben oldódik, és a cserjék március elején (4 kilogramm trágya a víz vödörén). A második alkalommal a kompozíció júniusban használják.

Őszi cserjék Feed Ash (1 liter) vagy szuperfoszfát (120 gramm). Ezek az anyagok hozzájárulnak a bokor alá. Kívánt esetben a komponensek vízben oldhatók.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása