Ribizli nara

 • Szerzői: Astakhov A. ÉS. (Fnc vick őket. BAN BEN. R. Williams)
 • Megjelentek: Sewer Dove x 32-77
 • A feltételezések éve: 1999
 • Az érés időzítése: korai érés
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Hozam: Magas
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 1.9-3.3
 • Kóstoló értékelés: 4,3
 • Epishers: közepes méretű, enyhén ívelt, olíva zöld, matt

Lásd az összes jellemzőt

Fekete ribizli – Kedvenc emberek Oroszország Berry Kultúra. Még a modern fajtákkal is, a kertészek előnyben részesítik a hazai kiválasztás fejlődését. Ezeket a fajtákat az orosz természeti és éghajlati viszonyok számítja figyelembe. Például a fekete ribizli Nara változatossága az ország központi régiójában van.

Az eltávolítás története

A fajta a híres orosz tudós, a mezőgazdasági tudományok orvosa. ÉS. Astakhov. Minden munkaerő-utazása a Bryansk régióhoz kapcsolódott: a helyi kísérleti állomás posztjáról a gyümölcsözői részleg vezető szakemberének vezető szakembere felé a csillagfürt. Ez a tudományos intézmény a “Vic” szövetségi tudományos központ egyik ágává vált. BAN BEN. R. Williams, “, amelyet a Nara számos különböző eredete jelent meg.

Alexander Ivanovich Astakhov sok gyümölcs-bogyós kultúrával dolgozott, de fekete ribizli volt, amely különleges figyelmet fordított. A bogyó 12 nagyszabású fajtáját hozta létre.

A Nara fajta a galamb és a hibrid alakú, a 32-77-es hibrid alakjának átlépésének eredménye. A felvétel iránti kérelmet 1994-ben és öt évvel később benyújtották, a fajta szerepelt az állami nyilvántartásban. A fajta neve valószínűleg a Nara folyónak köszönhetően a szomszédos Bryansk Kaluga régióban folyik.

A fajták leírása

NARA – Téli-Hardy, ellenálló a súlyos betegségeknek, a korai fekete ribizli fajták nagyszabású változatossága savanyú és édes ízű. Magas hozammal és univerzális alkalmazással rendelkezik.

A megengedett bokrok 1,5-2 m-re nőnek. Egy növény megmentése enyhén ívelt, olíva árnyékot. Nagy levelek, sötétzöld, ráncos és bőrös, három pengével és hegyes tetején.

A bogyók jellemzője

A fajta nagyszabású, a zökkenőmentes kerek bogyók tömege 1,9-2 g és 3,3 g között van. Fekete bogyók sűrű fényes bőrrel lógott hosszúkás fagyasztva. A gyűjtemény során nem sérültek meg, az elválasztásban továbbra is száraz marad. A hús zöldes színű.

Ízi tulajdonságok

A tesztelők 4,3-4,6 pontot tartalmaznak. Nagy mennyiségű C-vitamin (kb. 180 mg / 100 g), A-vitaminok, A csoport, B csoport és mások teszi a ribizli elengedhetetlen termékünk étrendünk egyedülálló orvosi tulajdonságokkal.

A lédús illatú bogyók édes-savanyú desszert ízvel rendelkeznek, és tartalmaznak: 6,8% cukrok és 2,5% savak. Használja őket a friss formában, fagyasztva, hogy Morse és Compote, készítsen lekvárt, lekvár, lekvár, lekvár és pasteil. Ne felejtsük el a leveleket – megadják az ízes ízű friss teát. Használja őket, és sózza a paradicsomot és az uborkákat.

Érés és gyümölcsözés

A korai fokozatú bogyók barátságos érése június első évtizedében jön. Teljes évjárat az élet 3-4 éves életétől összegyűjtött. A frució körülbelül 2,5 hétig tart.

Hozam

A megfelelő mezőgazdasági mérnöki technika 15-20 éve biztosítja a ribizli stabil betakarítását. Bush Nara átlagosan 8-14 kg bogyót hoz. Az ipari gyűjtemény 58 C hektárral.

Az összegyűjtött ribizli nem veszíti el a szállítását a háromnapos szállítás során. A termés hűvös helyén teljesen 5 napig tárolva.

Régiók növekvő

A fajta magán- és ipari termesztésre engedélyezett az észak-nyugati, központi, Volga-vyatka régiók és az átlagos Volga kertjeiben. Ilyen kedvezőtlen időjárási tényezők, mivel rövid távú száraz időszakok és téli fagyok, Nara-ellenálló tolerál.

Annak ellenére, hogy a déli régiók hiánya az állami nyilvántartóból származó fajták “útlevélén”, a Krasnodar terület számos kertésze és faiskolája sikeresen ültethető és laminált.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Ez az önrendelő fajta nem igényel kényszerített beporzás, de a szomszédos leszállás más, ugyanazzal a virágokkal rendelkező különböző fajtákkal való leszállása pozitív hatással lesz a terményre. Májusban a növény virágzik a kis virágok vöröses árnyalattal.

Leszállás

A leszállást ősszel vagy tavasszal a talaj felmelegedése után állítják elő. A reprodukcióhoz használja a következő módszereket.

 • Ragyogó – égett hajtások 25-30 cm-es szegmensekre vágva 3-6 vese, homokos tőzegkeverékben gyökerezve.

 • Sírás – a növények ágai hajlik a földre és felvidítva. A függőleges gyökeres hajtások az oldalsó vesékből nőnek.

 • A bokor megosztása egy ásott cserje, amely szépen osztva 2-4 részre, kifejlesztett gyökérrendszerrel.

A Nara termesztésének legjobb helye napos, sima szakasz lesz, szublinos laza talajjal. A talajt fel kell készíteni: a folyami homokot hozzáadjuk a szerkezet javítása érdekében, a magas savtartalmat a mész hozzáadásával csökkentjük. Kerülje el a felszín alatti víz alapjául szolgáló helyeket, és ne ne üljön bokrok a szeptikus.

Mindegyik palán esetében egy lyuk 50 x 50 cm-es ásásra kerül; humusz, hamu és ásványi foszfor-adalékanyag keverékét az aljára öntjük. Elalvás gödör, hagyja egy hétig vagy két egyedül a talaj szamár. Csak utána, a palánták gyökér, blokkolva a gyökér nyakát 7-10 cm-re. Öntözés és levágja a menekülést, és körülbelül 15 cm-t hagy a föld felett.

Növekvő és gondoskodás

A kertészek szeretik a fajtákat a megsértésért, a jó mentességnek, a fagynak és aszály ellenállásnak.

A romantika agrotechnikai ellátás magában foglalja:

 • Rendszeres öntözés (2-3 vödör a bokor alatt);

 • a talaj lazítása és szívása;

 • Szezonális vágás a bokor megfiatalítására;

 • Természetes és komplex adagolók – nitrogén tavasszal, foszfor-koháska, ha ragasztott bogyók.

Ha a palánták gyökerezőjében műtrágyákat készítettek, akkor csak a bokor 3-as éve rendszeresen hozzáadódik.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

NAR fajta ellenáll a terepvírusnak és a penészgombanek.

Számos kártevők ellen: Tsley, kullancsok, ribizli gallikus lárvák – a biokémiai gyógyszerek permetezését.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása