Ribizli Titania

  • Szerzői: Svédország
  • Megjelentek: Kajaanin Musta-Tamás X Desszert Altai
  • Az érés időzítése: Az érés középső része
  • A növekedés típusa: Középálló
  • Hozam: Magas
  • Célja: Univerzális
  • A bogyók tömege, g: Legfeljebb 3,5
  • Epishers: Erőteljes, nyúlik fel
  • Lap: enyhén ráncos, nagy, nő vastag
  • Kefe: felülről nagyobb, kevesebb alatt; Hosszú, kompakt

Lásd az összes jellemzőt

A Titania ribiziája az országos helyszíneken termesztett európai kiválasztás fajtáira utal, és ipari célokra termesztették. Berry cserje univerzális a rendeltetése, nem hajlított krém, nagy és gyönyörű gyümölcsöket ad. Az orosz királya már nagyra értékelte érdemeit, az osztályt mindenhol ültetik, az északi régióktól az urálokig és a délre.

Az eltávolítás története

Titania – fekete ribizli, amelyet Svédországból választanak ki. Amikor áthalad, a Kajaanin Musta-Tamas és a desszert Altai szülei voltak. A fajta 1970-ben szerzett, de Oroszországban csak 20-25 évvel később lett.

A fajták leírása

Formáló fenyegetési ribizli bokrok átlag, korona van egy hazai forma. Az üzem átlagos magassága 140-150 cm. Az erős, erőteljes ágak pályázata felfelé irányul. Levelek egy nagy, ráncos, bőségesen burkoló. A kefék hosszú, kompakt méretek, fölöttük nagyobb, alacsonyabb miniatűr, átlagosan 20 bogyók.

A bogyók jellemzője

Ribizli Titania ad kerek, nagyon nagy fekete bogyók. A bőrük sűrű, kis ragyogással. A fajta bogyók nagyon nagyok, eléri a tömeg 3,5 g. A szállítmányozhatóság magas, a gyümölcsökből származó gyümölcsökből.

Ízi tulajdonságok

Bogyók zöldes pépet egy frissítő savanyú-édes íz, egy markáns bor árnyalat van jelen. Ezek sűrűek, nem vizes. Kóstoló értékelés magas, eléri a 4,6 pontot 5-ből.

Érés és gyümölcsözés

Titania – fekete ribizli ribizli az érés. Stroke nyúlik, július elején. A betakarítás 3 recepción tisztít. Az aktív felület időtartama legfeljebb 15 évig tart, a megfiatalító metszés 20-ig.

Hozam

A Titania ribizli ad bogyókat 80 ° C / ha mennyiségben. E mutató szerint a fajta magas hozamnak tekinthető. A bokorból összegyűjti 2-5 kg.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Summal ribizli, a beporzási zavarok, a más fajták közelében.

Leszállás

A ribizli titán, homokos vagy vékony talajok a legjobban megfelelnek, a kertben gazdag kertben. Túl savas, vizes élőhelyek, nehéz agyag talajok. Az egyes bokorok kirakodási helyét 55 cm átmérőjű, 45 cm mélységgel állítjuk elő. A szomszédos növények között körülbelül 2 m.

Minden lyuk előbb alszik a vödör humusz, 100 g szuperfoszfát, 45 g kálium-klorid. A műtrágyákat a talajba helyezzük, amely körülbelül 70 cm magas talajjal borítva van – ez kizárja a gyökerek égését a vegyi anyagokkal való érintkezéskor.

2 héttel a gödör elkészítése után üzembe helyezhetsz. Ehhez az élet 2-3 éves bokrok kerülnek elhelyezésre, a kútba kerülnek közvetlenül, de 45 fokos szögben. A gyökér nyak 50 mm-rel van dugva a talajszinttől. A gödör alján fontos, hogy jól kiegyenesítse a gyökereket, elalszik a talajukat, majd kompakt a felületet. A pörkölt területet vízzel kell kitölteni, bőségesen meggyilkolták.

Mivel a ribizli leszállás az ősszel történik, fontos, hogy vigyázzon a további vágásról. Minden hajtás rövidül, így 10-15 cm. Legalább 5 vesét meg kell őrizni.

Növekvő és gondoskodás

Tavaszi ribizli felébred. Ebben az időszakban az ellátás különösen alaposnak kell lennie. A profilaktikus célokban a növényeket forró vízzel borítják, hogy elpusztítsák a bimbózó kullancsot. Befolyásolják őket, ha nem végeznek megelőző kezelés, akkor meg kell vágnod, néha még az alapra is.

Az ébredt növények egy körben duzzadtak. A mulching természetes anyagokkal vagy trágyával, de szükségszerűen túlterhelt, nem gyökereket éget. Szórakoztatás rendszeresen meg kell szervezni, különösen az aktív növényzet és a virágzás időszakában. A fiatal bokrok gyomlása és lazítása hetente kell, egy szerszámpánt pedig 70 mm-rel. A virágzás kezdetével minden Terry rügyek határozottan eltávolításra kerülnek.

A táplálást rendszeresen végezzük. A bokrok alatti rugó nitrogén trágyázókat, jobb karbamidot eredményez 20 g / m2 sebességgel. Nyáron – a szerves, jobb, ha az öntözéssel együtt, elkerülve a gyökérégetéseket. Az összes etetési leállás 3 héttel megáll a bogyók érése előtt. A tilalom alatt a peszticidek használata lesz.

Az ősszel, a betakarítás után, a bokrok fokozatosan felkészülnek a télre. Ezek termékenyek a szuperfoszfáthoz, körülbelül 60 g / 1 m2, valamint 15 g kálium-szulfátot hoznak. Az őszi vágást is meglehetősen radikálisan végezzük, az összes hatéves ágak eltávolításával. És eltávolították a törött, gyenge, deformált hajtások. Tavasszal az eljárást megismételjük, nyáron a bokrok csak a fiatal ágakra szükségük van a végén, hogy ösztönözzék az aktív ragasztót.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az átlag feletti ribizli titán immunitását. Ez ellenáll az antracnóznak és a penésznek. Gyakorlatilag nem érinti a fehér és a barna foltot. A kártevők elleni küzdelem elsősorban a bimbózó kullancs megsemmisítésére irányul.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

A növények sikeresen átvitték a legtöbb mellékhatásokat. Corrozostil osztály, aszály ellenálló. Jól tolerálja az elhúzódó hőt, és folytassa a virágokat és a tengeri hajót.

Értékelések áttekintése

Hihetetlenül nagy bogyós gyümölcsök a titánfajtákról a legtöbb DACM-re. Azok, akik már szerencsések voltak ahhoz, hogy a palántákat kapjanak, említsük meg számos előnyét. A növények jó megbocsátanak, nyerjék a magasságot és a Pomp koronát. A gyártásban az ültetés pillanatától számított 2-3. évhez csatlakozott, gyakorlatilag nem fáj. Dachniks Megjegyezzük, hogy a ribizli jól tolerálja az erős hőt még egy fényes napsütésben, szinte nem fagyasztva még nagyon hideg télen is.

A fajta hátrányai is megtalálhatók. Az elégedetlenség okai között eloszthatja a bogyók kalibrálásának hiányát. Heterogének, észrevehetően az alsó ágakra olvadtak. Az ízminőség nem hibátlan, sok bogyó szép savnak tűnik. Dagadták a dacketeket és milyen gyakran kell harcolniuk egy zöld fiatal malackával, aktívan megjelennek a bokorban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: