Smorodina fortuna

  • Szerzői: T. BAN BEN. Shagin, E. M. Chebotok (FGBNU “Ural Federal Agrarian Research Center Uro Ras”)
  • Megjelentek: Szabad súlyos beporzás
  • A feltételezések éve: 2015
  • Az érés időzítése: Az érés középső része
  • A növekedés típusa: Magas
  • Hozam: Magas
  • Célja: Univerzális
  • A bogyók tömege, g: 1.6-5
  • Kóstoló értékelés: 4.1 pont
  • Epishers: közepes, egyenes, világos zöld, bontatlan, matt

Lásd az összes jellemzőt

Fortuna ribizli, tényleg, “Gardening Fate” ajándékává válhat. Azonban nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek látszik – alaposan fel kell készülnie és adósságot kell tennie, mesteríti az elveket. És figyelmet kell fordítanod a növény legfontosabb jellemzőire.

Az eltávolítás története

A FORTUNE létrehozott az urálokban. Vagy inkább a Federal Agrár Kutatóközpontban. A kultúra alkotói a Shagin és Chebotok tenyésztői. A ribizli ribizli új minőségű szabad beporzása, és nem hibridizáció. A cserje 2015 óta megengedett a személyes gazdaságokban.

A fajták leírása

Fortune – nem rossz fekete ribizli. Ez univerzális kertészeti használatú. Az ilyen fajta bokrok nagy magasságot érnek el. Ezek mérsékelten terjednek és nem túl vastagok. A középső vastagságú hajtások egyenesen nőnek.

A hajtásokra a világos zöld színre jellemző. Ők is van egy matt tump és teljesen mentes fegyver. Nagy zöldes levelek, ismét különböznek a matt színben. Számukra, egy tipikus puha sima felület. A kefék közepes hosszúságúak, a gyümölcsökben lévő gyümölcsök nem túl szorosak.

A bogyók jellemzője

A Fekete Bogyók Fortune szinte homogén méretűek. Jók. Egy példány tömege 1,9-5 g. Egy tipikus gyümölcsvonal és egyszerű lekerekített forma. Általában nem rosszabbak a különböző versengő fajták termése szempontjából.

Ízi tulajdonságok

A FORTUNE vastag és fényes gyümölcsei peel elhagyja a kellemetlen benyomást. A savanyú és édes jegyzeteket az íz gamma-ban kombinálják. A cukrok aránya 8,4%, és a sav koncentrációja eléri a 3,1% -ot. A kóstoló pontszám 4,1 pont. Magas savasság miatt csökkentette. Szagolja a betakarítást nem túl sok.

Érés és gyümölcsözés

A fajta a közepes változó kategóriához tartozik. A Sipoployment megjegyzi. A bogyók sokáig fognak alkotni.

Hozam

Átlagosan az üzem termelékenysége 1 hektáronként 37,1 center. A határérték – 200 center. Egy ilyen nagy szóródás lehetővé teszi, hogy hangsúlyozzák mind az időjárás, mind az agrotechnikai intézkedések fontosságát.

Régiók növekvő

A növény a Volga-Vyatka régió szerint zónára volt. Oroszország más települései nem túl indokoltak.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Fortune Samoplodna. A független beporzás együtthatója – 63%. Ezért az idegen bokroktól elutasíthatod, de képesek egy kicsit segíteni.

Leszállás

A Fortuna jól fejlődik és napos helyeken, és fél alatt. A növény nem túl igényes a talaj termékenységéhez. Azonban lehetséges, hogy a leginkább jó hozamokat csak egy alaposan megnedvesített termelékeny területen kapja meg. OPTIMAL LOAMS vagy SAC. Nagyon fontos könnyű mechanikai összetétel.

Növekvő és gondoskodás

A száraz időszakokban a szerencse ribiszegét hetente öntözni kell. A vízfogyasztás ugyanakkor eléri a 30 l-t és 1 bokorot. Különösen releváns hidratálása, amikor az érett bogyók kötődnek és öntik. A műtrágya fejlődésének első két évében nem tudsz. Ezután a 3-4-es szezonban hozzáadja a talajkulcs ásványi etetését. A nitrogénkeverékeket a nyár második felében és ősszel nem lehet elvégezni.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Általában ez a tartósság az átlagos szinten. Jelölje meg a kitűnő immunitást a penész és a bimbózó károsodás ellen. Immunitás index a szeptorizáláshoz – 1,5 pont.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

A Fortuna viszonylag hideg időt tapasztal. Ugyanakkor a hőben is stabilan megmaradhat. A kultúra nem túl veszélyes, még száraz idő. Azonban még mindig gondoskodnia kell a növényekre, hogy az optimális eredményt adják.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: