Smorodina Litvinovskaya

 • Szerzői: Astakhov A. ÉS., Zueva L. ÉS., Markelova N. BAN BEN. (Fnc vick őket. BAN BEN. R. Williams)
 • Megjelentek: CH 6-28-105 x CYCECHENSKAYA 2
 • Szinonimák nevek: Ribes Nigrum Litvinovskaya
 • A feltételezések éve: 2016
 • Az érés időzítése: korai érés
 • A növekedés típusa: Silnororal
 • Hozam: Magas
 • Célja: Univerzális
 • A bogyók tömege, g: 2.1-3,3
 • Kóstoló értékelés: 4.9

Lásd az összes jellemzőt

A fekete ribizli széles ízű és egyszerű gondosság miatt elterjedt. A bogyók a hasznos nyomkövető elemek és vitaminok tárolása. Ezek közül elakadhatod, lekvárt, lekvárt és bármilyen más finomságot. A finom fajták különösen értékelik, amelyek közül az egyik a Smorodina Litvinovskaya.

A fajták leírása

A nagy ellenálló cserjék 1,5-2 méteres magasság elérése. Raskidostost – Közép. A növény közvetlen, közepes zöld hajtások. Felnőnek, mulasztás nélkül, nagyszámú bogyó súlya alatt, a földre támaszkodnak. A bőséges hozammal a cserjék kötődnek. Bogyók célja – univerzális.

A lemezlemez három pengével áll. Szín – Sötét Zöld, Standard. Felület – ráncos. A virágzás során a cserjék nagyszámú hengerelt vörös-lila virággal borították. Ecsetméretek – közepes, alakváltás. Mindegyik 6 és 11 bogyók között nő.

A bogyók jellemzője

A fekete bogyók fényes bőrrel 2,1-3,3 grammban kerülnek felvételre. Méretek – nagy, forma – kerek. A vonzó megjelenés növeli a termés árucikk minőségét. Középső sűrűség. Cél – száraz.

Ízi tulajdonságok

A kedvező körülmények között a bogyók savas íz nélkül édesek. A 4.9. A cukortartalom százalékos aránya – 7, savak – 2. Illat szelíd és frissítő.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcsök érettséget érnek el az első nyári hónap végére. Érési idő – korai.

Hozam

Legfeljebb 2,9 kilogramm bogyók összeszerelik az egyik cserjétől, amely a nagy hozamról beszél. Kereskedelmi termesztés 9,6 és 15,3 tonna, hektár ültetvény. A gyümölcsök kiváló piacképességgel és szállíthatósággal rendelkeznek, így hosszú távolságokra szállíthatók.

Leszállás

A fekete ribizli cserjék ültetése sima és sűrűen megvilágított területekre van szükség. A talajvíznek kell lennie, vagy mélyen fut a földön. Közepes fújás és kis félig megengedett. Tapasztalt daciditások tanácsot adnak a kirakodási palánták végéig vagy szeptember elején. A fajta tápláló talajt preferálja. Optimális méretű leszállási gödör – 40×40 centiméter.

A leszállási lyuk alján a vízelvezető réteget törmelék formájában helyezzük el.

Az extrahált alapozót összekeverjük a következő összetevőkkel:

 • Száraz műtrágyák – 200 gramm;

 • Fa Ash – 300 gramm,

 • Tőzeg – 8 kilogramm.

Ezek az alkatrészek a fiatal palántákat táplálják a fejlődés első szakaszaiban, és segítenek nekik új feltételekkel megszokni.

A gyökerek leállításának folyamatában a Föld egyenletesen öntött. Az egyes leszállási gödör mellett teszik ki a hornyot. A fő menekülésből 30 centiméter távolságra kell helyezni. Az öntözés során a víz nem a gyökér alatt van, hanem a hornyokban. Így a gyökerek elegendő mennyiségű folyadékot kapnak.

A leszállási eljárás befejezése után a Smorodine rendszeres öntözését kell biztosítani. Októberig a ribizli 8 napon belül öntözött, 10-50 liter vízzel a növényre. A cserjék között egy és fél méteres időszakot hagy.

Növekvő és gondoskodás

Amikor egyfajta Litvinovskaya növekszik a szabványos agrotechnikához. Az öntözés szabályszerűsége sok tényezővel jár együtt: az esősség bőséges, növényfejlesztési fázis, életkor, éghajlati viszonyok. A cserjék a legtöbbjüknek nedvességre van szükség a virágzás, az akadályok kialakulása és a bogyók feltöltése során. Ha nem biztosítja a talaj megfelelő hidratálását, a termés száraz lesz. A talajnak 20-30 centiméter mélységbe kell lépnie. A szárazság cserjék 7 naponként öntözött. Fogyasztás – Vízvödör egy növény számára.

A gyümölcs kultúra előnyben részesíti a stabil oxigéncserét. Ebből a célból a talaj felső rétegeinek rendszeres lazítását végezzük. Javasoljuk, hogy az öntözés és a sírás. A puha és könnyű földön a víz gyorsabban behatol. A lazítás során lehetetlen mélyen elmélyíteni egy kerti eszközt, hogy ne károsítsa a gyökereket. Laza parcellák a kora tavasszal és a késő ősszel. A munka havonta legalább 1 időt tölt.

A leszállás utáni első két évben a ribizli nem termékenyít. A növény kapja a megfelelő mennyiségű tápanyag nyomelemek olyan anyagtól, amely feküdt a lyukakban leszállás közben. A harmadik évben a rendszeres etetéshez (4-szer a szezonban). A nitrogénkészítményeket közvetlenül a hó után használják. A nitrogén fontos összetevőnek számít az egészséges, buja és fényes zöld tömeg kialakításához. És segíti a fiatal hajtások építését is.

Egy fiatal növény 50 gramm karbamidot fogyaszt. A termesztés 4. és 5 évében az összetevő mennyisége felére csökken, és két adagot hoz.

A következő alkalommal, amikor a ribizli termesztők a gyümölcsök kialakulása és fejlődése során. Most a bokrok bőségesen felszívják a foszfort és a káliumot, így ezeknek az összetevőknek a gazdag tartalmával előkészületeket választanak. Ezek befolyásolják a ribizli ízét és méretét. Az utolsó rész ősszel készül, így a növények sikeresen túlterheltek és gazdag betakarítást adtak ki a következő szezonban.

Egy növény 4-6 kg komposzt vagy átdolgozott trágya fogyaszt. A szerves anyagok ásványi komponensekkel kombinálhatók. A fekete ribizli figyelemre méltóan reagál a bórsavra. Ez az összetevő megvédi a növényt káros rovarokból, és növeli a bogyók cukortartalmának százalékos arányát.

Tehát a cserjék egészségesek és vonzóak maradnak, egészségügyi és formáló vágást végeznek. Megszabaduljon a száraz, beteg és sérült ágaktól.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása