Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Az áfonya népszerű cserje, amely megfelelő ellátással nagyon hasznos bogyók. Ebben a cikkben több szabályt és az áfonyák leszállási rendszerét ősszel nyitott földterületen, melynek során a műtrágyák ültetik, hogyan kell végrehajtani a későbbi ellátást.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Alapszabályok

Az áfonyák leszállása mindikik, mind tavasszal lehet, és néhány kertész a nyáron is leszáll, de ugyanakkor az áfonyáknak zárt gyökérrendszerrel kell rendelkeznie.

Figyelembe kell venni az áfonyák őszi leszállásának alábbi jellemzőit:

 • Ha figyelembe vesszük az áfonyák őszi leszállását, akkor edényekben kell termeszteni;
 • Ha a palánták leszállása, akkor szükség van a hajtások metszésére; Az első növényi növény, akkor minden törött vagy gyenge ágak le vannak vágva, de a legerősebb hajtások elég ahhoz, hogy lerövidítsük a felét;
 • A téli áfonya vagy nemszőtt anyag fedezésére szolgál, hogy növelje a cserje téli keménységét; Ha egyszerűen lefedi a növényeket az anyaggal, akkor nem hozhatja meg a kívánt eredményt, szükség van egy doboz vagy ív formájában, és már tegye a kondicionált anyagot.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Ha ragaszkodik az áfonya időzítéséhez és az áfonyák leszállása, akkor 2-3 év alatt lehetséges az első betakarítás összegyűjtése. A leszállási idő elsősorban az üzem sajátosságaitól függ, egyes fajtáknak van egy törzse, amelynek hossza akár 1,2 méteres magasságig is elérheti.

Sok kertész szeptemberben inkább áfonya, mivel ez az időszak optimális az üzem gyökerezéséhez a fagyokhoz.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Kiképzés

Kezdetben figyelmet kell fordítani az előkészítő intézkedésekre. Meg kell kiszámolni, hogy a cserje mennyi ideig lesz szükség az első fagy kezdete előtt. Az őszi hónapban, ültetve egy palántát, amelyet egy felnőtt bokorból termesztett a téli időszakban, vagy egy vázában, amely egy vázában volt. Tekintsük részletesebben, hogy a nyílt területeken való leszállás előtt milyen pillanatokat kell felvehetjük a palánták előkészítésére, például az országban.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Hely és palánták kiválasztása

Helyesen válasszon ki egy leszállóterületet – ez fél siker. A növényeknek napos és meleg helyen kell lenniük, akkor a bogyók lédús és édesek lesznek. Ezenkívül el kell kerülni a tervezeteket. Az áfonya árnyékos helyei nagyon savanyú és kis betakarítást adnak. Ideális megoldás lesz egy napsütéses hely, amely közel van egy élő kerítés.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Ha úgy döntenek, hogy egy kerti áfonyát ültetnek, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a talajt, például a tőzeg-fonous vagy tőzeg-homokot, mert sok nitrogént tartalmaz. De ebben az esetben a növénynek szüksége van egy jó menedéket a téli szezonra, valamint a hó a hóban olvad. Kívánatos, hogy a talajvíz mélyebben tegyen. Ha nincs megfelelő föld a leszálláshoz, akkor a tőzeg, a homok és a kenyér összekapcsolásával önállóan állíthatók elő. Ha a talajban valamilyen szerves, akkor komplex ásványi műtrágyákat kell hozzáadnia, amelyek közé tartoznak a kálium, a foszfor és a nitrogén.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Meg kell választani a megfelelő palántákat, miközben figyelembe kell venni az éghajlat jellemzőit és a gyümölcsérés időzítését. Nagyon fontos, hogy kezdetben választhassák meg a fajtát. A kanadai alacsony minőségű fajták ideálisak a hűvös éghajlathoz, de a kerti áfonya nagyszerűen növekszik a régiókban forró és hosszú nyáron.

Javasoljuk, hogy anyagokat vásároljon a speciális üzletekben vagy az óvodákban való leszálláshoz. A palánták minősége befolyásolja a cserje további kihagyását. Nem kellene nyitott gyökereket vásárolni. Bármilyen kapacitásban kell lenniük a földön. Továbbá a bokor a földön 15 percig a vízbe csökken, a gyökerek már a kútban forognak.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Ültetés yama

A leszállás kezdetben fel kell készítenie egy lyukat. Mélységben kell lennie, és a szélessége körülbelül 40-60 cm. Az optimális méret 50×50 cm. Mivel az áfonyák gyökerei szeretnek szélességben növekedni, egyes kertészek inkább 80-90 cm-ig terjednek.

Ha szükséges, hogy a földet a földterületről a kerti földről kell égeni, akkor az alját a geotextília aljára kell helyezni, a palacsinták körül, téglából, kőből vagy fából. Az ilyen mesterséges szigetelés megvédi a gyökérrendszert a kerti földről.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

A gödör alján található beszállás előtt 10-20 cm-es magasságú vízelvezető réteget kell kialakítania, miután tápanyagkeveréket készíthet az áfonyák növekedéséhez. A vízelvezetés formájában tűlevelű kérget vagy bűnöket vehetsz. Szigorúan tilos krétát vagy lime zúzott kő alkalmazása, mivel csökkentik a föld savasságát.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Rendszerek és nézett technológia

Az ültetési bokrok technológiája nem sok más a más kultúrák leszállásától, de vannak különbségek. Mivel az áfonyák nagymértékben növelik a könnyű és savas talajt, beleértve a szerves anyagot is, azt egy illeszkedő átmeneti vagy tőzegen kell használni. De ha nem, akkor más technológiákat is használhat.

Tőzeg nélkül

Meg kell ásni a leszállási pályát, töltse ki a kertjét, de mielőtt keverjük össze egy speciális porszerszámot tartalmazó kén, akkor a talaj savasság növekedni fog. Az esőzések során a por feloldódik, ezáltal növelve a savasság szintjét. Használhat oxne vagy citromsav, elő-oldható 1 teáskanál három liter vízben. Egyes kertészek 9% -os ecetet preferálnak: vegyen be 100 ml / 1 liter víz.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

A fent leírt készítmények alkalmasak az áfonyás bokrok öntözésére, csak évente kétszer: a tavasz elején és az ősz végén.

Rácsokban

Ha a telek agyag talaj, akkor ajánlott a leszállás elhelyezése a gerincekben. Ez az opció a következő műveletek algoritmust tartalmazza:

 • Legyen egy leszálló lyuk 15 cm mélységben;
 • alakja a talaj, a fűrészpor, a tőzeg és a homok dombját;
 • A magassági központban helyezték el a vetőmagot.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Ez az opció a gyökérrendszer helyét egy szinten biztosítja a Föld felszínén, ezáltal a túlzott nedvesség elhagyja a sorokat. A szár körül tovább kell rázni a fűrészporból, magassága 8 és 12 cm között változhat.

Leszállás Khvoy-ban

Ha nincs tőzeg, akkor egy kiváló alternatíva a tűkből származó szubsztrátum, amely más tűlevelű erdőt tartalmaz a tűlevelű fákból és a kerti alapokon. A kapott talajt a megnövekedett lazaság jellemzi, a levegő jobb a földön, és a megnövekedettség túlélési aránya nő.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Zsákokban

A görcsös körülmények között gyakran használják az áfonyák termesztését műanyag tartályokban vagy zsákokban. Ebben az esetben gyakorlatilag nincsenek költségek a talajokra, nincsenek gyomok, nem kell elvégezni, és a termés meglehetősen könnyű összegyűjteni. Táskák vagy puha tartályok nagy savassággal vagy tőzeggel töltik be.

Ha úgy döntenek, hogy az áfonyákat esnek, akkor az október első felében vegye fel a napot. Az üzem körülbelül egy hónapig rootra marad, és készen áll az első fagyokra való ellenállásra. A talaj savassági szintje 3,5-4,8 egységnek kell lennie. Az ilyen talaj biztosítja az aktív fejlődést és bőséges gyümölcsöt.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Érdemes megjegyezni, hogy az áfonyáknak nincs gyökérszőrsége, amely lehetővé teszi, hogy nedvességet és talaj ásványi anyagokat szúrta. De a gombák segítségével, amely a savas talajt preferálja, a növény megkapja az összes szükséges tápanyagot.

Ezenkívül a gombák jelenléte az áfonya ellenáll a különböző fertőzéseknek. Nagyon fontos, ha átültetjük a gomba mycorrhiza integritásának megőrzését, így jobb, ha megérinti a földet.

De a nyílt gyökerekkel rendelkező palánták alacsony túlélést mutatnak, és az ok a mycorrhiza hiánya. Ezért tapasztalt kertészek ajánlott növényi növények talajjal vagy tartályt.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Az esési áfonya leszállás az alábbi algoritmus szerint történik:

 1. A lyukak alját a kis kavicsok, a törött téglák vagy a pala különleges vízelvezetésével kell elhelyezni, egy ilyen réteg megakadályozza a gyökér rothadás nedves talajon.
 2. A palánta a kút közepén helyezkedik el, a gyökereket nevetett, a gyökér nyakát körülbelül 7 cm-re helyezzük a talajszint alatt.
 3. Az öntözéshez használjuk a szokásos vizet vagy egy speciális összetételt a gyökérrendszer növekedésének ösztönzésére.
 4. Továbbá a növény elalszik a talaj és a kompakt.
 5. Ha vágja le a tetejét egy palánta, akkor az oldalsó ágak aktívan növekszik.
 6. A palántázás, a tőzeg, a fűrészpor tűk, tölgy levelek, a mulch réteg 10 cm-ről kell lennie.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Az áfonyák őszi leszállása szinte ugyanaz, mint a tavasz. A különbség az, hogy az első évben lévő növények bukásakor meg kell vágnia az összes gyenge ágakat, és kétszer is lerövidül. És a két év alatti növények esetében a metszés már nem szükséges a telek.

Későbbi ellátás

Ha összehasonlítjuk az áfonyák gondozását a leszállás után, az őszi és tavasszal, akkor az őszi leszállásban sokkal kevesebbet törődnek. Több erőt töltött az indulás során a tavaszi leszállás után. Az őszi palánták esetében nagyon fontos, hogy figyeljen az öntözésre és az etetésre.

Az alkalmazkodási időszak alatt az üzemet gyakran öntözni kell, mert mérsékelten nedvesített talajra van szükségük. Természetesen az időjárás nagy hatással van az öntöző rendszerre. A felhős napokon nem kell gyakran öntözni az öntözést a root rothadás elkerülése érdekében. A száraz áfonya alatt napi öntözés van, és minden egyes bokor esetében 10 literre lesz szükség.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Ha a növény úgy érzi, hogy az ásványi anyagok hiánya, akkor kell táplálni. A kálium-szulfátot vagy kálium-saltert műtrágyaként használhatjuk. Granulátumokat kell hozzáadnia a talajba és a swingbe. De a nitrogéntartalmú keverékeket csak tavasszal lehet használni, és az őszi időben meg kell tagadni.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Az áfonyák ősszel történő ültetése után a következő kilépési intézkedésekre van szükség:

 • Készítsen stabil és bőséges öntözést – a nedvesség felhalmozódik, és biztosítja a növényt, ami minden szükséges a tél folyamán;
 • Miután a növény, akkor ajánlott talajtakaró, ebben a szakaszban segít megőrizni nem csak a nedvességet a talajban, hanem a hő, ezáltal védve a gyökerek a fagyasztás;
 • A talaj savanyítását csak meleg ősszel végezzük, különben ez a hatás tavasszal történik;
 • Minden őszet bokrokkal kell vágni, majd tavasszal inkább aktívan növekszik.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Alacsony levegőhőmérséklet esetén az áfonyáknak menedékre van szükségük. Javasoljuk sűrű anyagot, de amely tökéletesen átadja a levegőt, ezáltal megakadályozza a gyökérrendszer elforgatását. Kiváló választás egy burlap vagy mezőgazdasági.

Javasoljuk, hogy minden növényt külön-külön kötözzen, hogy összekapcsolja a fejléceket, és kiegészítse a neotot. Ha a hőmérséklet 0 fok alatt esett, akkor ajánlott a menedékhelyen, hogy a hó padlóburkolatot, hogy megvédje a növényeket a fagyasztásból.

A tavaszi hóban már el kell távolítani az olvasztási időszak előtt, és ha a hőmérséklet 0 fok felett lesz, eltávolíthatja az összes anyagot.

Szabályok és áfonyás leszállási rendszer ősszel

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása