Szabályok és technológia A cseresznye tavasz ültetése

A tavaszi cseresznyeinek ültetésére vonatkozó szabályok és pontos technológia érdekesek a tízezer és több százezer kertész számára. Csak azt a megértést, hogyan kell a palántákat nyílt talajra lépésről lépésre, lehet kizárni a hibák fő részét, és kap egy ragyogó eredményt. És meg kell találnunk, amikor cseresznye lehet a külvárosokban, a Leningrádi régióban és Szibériában.

Időzítés

A tavaszi ültetés cseresznye jobb, ha április első 14 napján termel. De meg kell érteni, hogy egy adott régió feltételei erősen nyomást szabnak ki. Így, Oroszország déli helyszíneiben (például Chernozem, Kuban, az Észak-Kaukázus szakaszait, az elő alapú) eljárást március és április határán kell elvégezni. A középső sávban április közepén kell tartani. De Szibériában és az Urálokban az optimális idő a második tavaszi hónap végén jön.

Ami a Moszkvai régióban és a Leningrádi régióban való leszállását illeti, akkor a legjobb pillanat az áprilisban érkezik. A konkrétabb idő csak egyedileg határozható meg, figyelembe véve a tényleges és várt időjárást. Győződjön meg róla, hogy nem csak a levegő hőmérsékletét, hanem a hőfűtés mértékét, valamint a fagyok visszatérítésének kockázatát is figyelembe veszi.

FONTOS: Ellenőrizni kell, hogy a vesék még nem oldódnak meg.

A szokásos időben kirakodott cseresznyefák sokkal hatékonyabbak. Megmaradnak a fertőzések elviselésére. A veszély az időjárási viszonyok éles változása miatt kicsi. Ezért nincs értelme kiválasztani kedvező napok áprilisban a Hold naptárban. Minél hamarabb lesz a leszállás, és minél pontosabban figyelembe veszik az igazi, és nem illuzóriumot, a cseresznye termesztésének követelményeit, annál nagyobb a siker esélye.

Hol lehet jobban növényezni?

A helyszín kiválasztása a helyszínen nem kevésbé fontos, mint az időzítés pontos meghatározása. Ez a pillanat akkor is releváns, ha a falut egy speciális óvodában vásárolják meg. A legjobb, ha szerves anyagokkal telített homok zónákat választhat. Agyag a talajban nem lehet túl sok, hogy ne forduljon túlságosan nehéz, és a normál gázcsere továbbra is maradt. A semleges reakcióval rendelkező előnyös területek, egy kicsit rosszabb manifesztek egy gyengén savas földterület, de az erős savasság vagy lúgosság teljesen ellenjavallt.

Az érző cseresznye számára, még a kis savasság is szigorúan elfogadhatatlan. A probléma gyakran szeret. Annak érdekében, hogy a cseresznye leszállások örömmel virágozzák és betakarják, szükség van olyan napelemek kiválasztására, amelyek nem fújtak be a behatoló szél (legalább északról). A fák közötti távolság mindenféle fajtára egyedileg diktálódik.

Szükséges továbbá figyelembe kell venni, hogy a földalatti vizeknek legalább 2,5 m-nek kell lenniük, különben a gyors elárasztják elkerülhetetlenül.

Ha lehetséges, megfeleljen az ilyen ajánlásoknak:

 • leszállás a helyszín déli vagy nyugati határán;

 • Legalább 1,5 m-es tőkefalok távolsága;

 • A minimális kerítések távolsága;

 • A szomszédság kívánatossága a honeysuckle és az édes cseresznyével;

 • Nemkívánatos környéke egres, körte, almafa, szeder, ribizli, bors, padlizsán, paradicsom;

 • A nyírfa, a fenyők, a tüzek, a tölgyek és a nyárok eltávolításának szükségessége legalább 10-15 m-re.

Kiképzés

Ülés kiválasztása

Először is meg kell választanom a megfelelő cseresznye osztályt. Oroszországban a legmegfelelőbb döntést igazolják a kultúra téli kemény fajtáinak megvásárlása. A legnagyobb népszerűség:

 • Ukrán;

 • Vladimirovka;

 • Biryusinka;

 • Altai fecske;

 • Karmazsinvörös

 • Az északi szépség;

 • Spam;

 • Csokoládé;

 • Vulkológia;

 • Loznovskaya;

 • Nedv.

Mindenesetre teljesen kivonható a palánták megszerzésére a piacokon vagy a kezekkel, még akkor is, ha a kereskedelem nem az átmenetben, hanem egy speciálisan szervezett vásáron van. A legtöbb helyesen alkalmazható a különleges óvodákra, hosszú történelemmel és szilárd hírnévvel. De még ott is, véletlenszerűen vagy szándékosan értékesíthet alacsony minőségű árukat. Szélessé kell tennie, ha a tartomány széles. Tavasszal csak a maradványokat alkalmazzák mindenütt, és nincs garancia arra, hogy az összes szabályban tárolták őket.

Az ültetési anyagot tavasszal szerezzük be, csak akkor szükséges, ha ősszel és télen lehetetlen megtartani. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy még mentse. De a mintákat gondosan meg kell rendeznie a hibák kiküszöbölésére.

A leginkább ferde palánták nagyszámú hajtásokkal és egy fejlett gyökérrendszerrel elég rosszak. Az éves másolatok sokkal jobbak.

Ismerkedés az óvodában bemutatott cseresznyével, meg kell keresnie a szemüveget. Általában 50-150 mm a gyökérnyak felett. Ha nincs ilyen hely, akkor nagyon valószínű, hogy a növény minősége nem felel meg a fajta. Az éves vagy két éves kor a növény általános magasságában és a hajtások típusánál értékelhető. Tovább kell ellenőrizni:

 • gyökerek állapota;

 • a növényterületek minősége;

 • A levelek jelenléte (az állami szabvány szerint nem lehet);

 • a besorolóknak való megfelelés;

 • Különböző fajok kompatibilitása.

Ültetés yama

Előre terjeszt egy gödröt a cseresznye igényeihez. Jobb, ha ezt megteheti, amikor a seedlock 10-14 nap marad. Tökéletes opció – kezdje el a munkát 30-45 napig. A kertészek egy része, általában a gyökér leszállási gödrök ősszel. Ebben az esetben sikerül teljesen letelepedni, és a szezon kezdete addig, amíg a mezőgazdasági fejlődés.

Az ásatás mélysége és szélessége ugyanaz – 60 cm. Ha egy zárt gyökér komplexet szerez, akkor a gödörnek kétszer kell lennie a legnagyobb legnagyobb tartálynak. A felső termékeny földtartályt nem dobják el, de teljes mértékben hagyják el. Ezután a gödör kitöltésére szolgál. Hogy táplálkozzon, vagyis a műtrágya a leszállási lyukhoz, akkor kell.

Ez az adagoló több éven át számol, hogy biztosítsa a virágzó növekedést és fejlődést. A súlyos agyagföldekkel vagy magas szintű talajvizekkel ellátott részeket javítani kell, a vízelvezető réteget körülbelül 10 cm. Leggyakrabban a rubbart vagy a tégla csatát alkalmazzák.

Visszatérve az etetéshez, meg kell jelölni, hogy az optimális lehetőségek egyike a felső termékeny réteg mellett:

 • 10 kg komposzt vagy humusz;

 • 300 g szuperfoszfát;

 • 70 g kálium-szulfát.

Bizonyos esetekben 300 g diammofoski-t használnak. Jobb, mint a nitroammofoska, mert kevesebb nitrogént tartalmaz. A könnyű homokos talaj javítja a tőzegmegállást, csak nem savas kémiai reakcióval. A nehéz talajt homok hozzáadásával optimalizálják. A csirke alom használata szigorúan elfogadhatatlan, valamint a kiemelt kör letartóztatása.

Hogyan kell ültetni?

A cseresznye kirakodási kézikönyveiben a rugó hagyományosan hangsúlyozta, hogy olyan téteket kell használni, amelyek körül olyan mandulák vannak a föld felső rétegéről. A gyökér nyakát pontosan a talajszintre kell helyezni. A gyökereket pontosan kiegyenesíteni kell. Lehetőség van a növény túlélési rátájának növelése miatt az agyag-null keverék habosodásának köszönhetően (néha egy agyagcsavar egyszerűségét kérjük). Ezután szükséged van rá:

 • elalszik a talajt az alsó talajrétegből;

 • kompakt ez;

 • Érkezés a palánták közelében, öntözési hornyok.

Ez a barázda 20 liter vizet kell öntenie. Tehát meglehetősen szélesnek és mélynek kell lennie. A gartót a PEG-hez “nyolc”. Amellett, hogy az utasítás tisztázza, hogyan kell felkészíteni a gyökereket a kirakodás nyílt földön. Azt mondja, hogy közvetlenül fel kell mosni a régi földdel.

A leginkább ferde palánták nagyszámú hajtásokkal és egy fejlett gyökérrendszerrel elég rosszak. Az éves másolatok sokkal jobbak.

Csak azt követően, hogy van értelme a gyökérrendszert az agyagcsavarba. De az előkészítésen kívül nem ér véget. A könnyű vágás által frissített gyökerek. Különösen az ilyen eljárás során, amikor a gyökerek túl hosszúak, vagy sérültek, a betegek és a tartós területek. Egyesek általában azt javasolják, hogy lépésenkénti cseresznyét helyezzünk el, áztassa a vizet (tiszta vagy “coretern” -t), legalább 60 percig, és ha lehetséges, akkor 24 órán keresztül.

Az ilyen intézkedések lehetővé teszik a víz telített vízzel túlszárított palánták. Igen, jobb, ha még nem hozhat ilyen államot, de nem mindig előrelátható segít, vagy nem kell elég magas színvonalú ültetési anyagot. Néha zárt gyökérrendszerrel kell földelni. Ebben az esetben a munkát elsősorban április elején vagy közepén végzik, a hónap elején (amíg a vese elkezdődött) még előnyösebb.

Vásárolt őszi palánták zárt gyökerekkel a téli felvidulás. Szükséges, hogy szigorúan meg kell tennie, mielőtt a fagy jön. A munka sorrendje:

 • Az árok mélységében kb. 50 cm-es szögben 30 ° C?, a korona déli irányításával;

 • Lebegő gyökerek talajjal;

 • A törzs meghibásodása (mindent meg kell tölteni az üdvözlés 1. ágához);

 • Dömping talaj;

 • Öntöző leszállás;

 • A pynik korona vágása tavasszal.

Annak érdekében, hogy a cseresznye vetőmagja egy megjegyzéssel közelebb, javasolja a meleg nedves nap kiválasztását. A vakcinázásnak (ha van ilyen) a felület felett kell lennie. A csomagolási film gondosan eltávolítható. A talaj vertikális kés mozgásokkal keresztelkedik. Szükséges, hogy óvatos, rendkívül lassan dolgozzon, hogy a gyökerek teljesen érintetlen maradjanak.

De hagyjon mindent, mert – a földi fogságban – helytelen. A kiadott gyökerek hatékonyabban kerülnek megrendezésre. Szükséges az egyház orientálása, hogy a legfejlettebb ágak az északi oldalon voltak. A föld mentése után alaposan befejezte a lapátot. 5 liter vizet öntött minden jól.

Ezután szükséged van rá:

 • tolja a földet;

 • dörzsölje a lábát;

 • visszavonuljon a törzsből körülbelül 8 cm-ről, és a felületet a testvárosokkal mulasztja.

A zárt gyökérrendszerrel ellátott csemeték általában elég erősek, hogy nem írhatják alá őket tétekkel. De lassabban fejlődnek, ami gyakran problémákat okoz a kockázatos mezőgazdaság területén. Ha a télen kevés hó esik, akkor kézzel kell kialakítani a snowdrift-ben. Ez a megközelítés pontosan lehetővé teszi a növények túlélését. A korai hő előfordulásakor a prioritási kör mulchingje nagyon.

Későbbi ellátás

Függetlenül attól, hogy az eljárás és árnyalatok kiszállásra, ajánlások az ellátást a cseresznye kirakodás nagyon fontos. A cseresznye számára rendkívül releváns vágás. Töltsön évente – minden tavaszi, proaktív vese oldódás. Követnie kell, hogy a fa sérült legyen. A korona központját fel kell fedezni, és ő maga jó formát ad.

A korona kialakulása még az ügyes kezekben is 5-6 év alatt halad át. A kustoid fajtákat úgy kell kezelni, hogy ne versenyezzenek, vagyis 6 vagy 7 csontváz ágból állt. Vidoid fajtái cseresznye csak 5-6 csont ág. A központi vezetőket 18-20 cm-rel kell más hajtások felett felemelni. Minden függőleges hajtás levágódik, ahol az ágak elhagyják, csak a korona perifériájára nézhet.

A verem teljesen illusztrálja a 35-45 cm-es szintet. Aktív (több mint 50 cm több évig egymás után), a cseresznye hajtások növekedése 1/3-ra csökkent. Éves hajtások egyedül hagynak, hogy ne esnek. Ha a gravírozott fa nagy tömegét képezi a gyökérsorban, akkor biztosan eltávolításra kerül.

A fiatal cseresznye meg kell adnia, és fanatizmus nélkül kell lennie. A felesleges nedvesség károsodást okoz a gyümölcsökre. Jellemzően a növény 4-szerese a vegetatív szezon alatt:

 • Amikor áramlik;

 • Amikor az aktív növekedés kezdődik;

 • gyümölcsös tömeggel;

 • Őszi kezdetén (ez már vízálló öntözés).

Minden alkalommal, amikor a föld nedvességet fogyaszt a mélységig körülbelül 50 cm. Jellemzően 20-30 liter vizet használnak a faluban 1-5 év. Az idősebb nagy teljesítményű cseresznye 50-60 liter vizet igényel. Táplálja az üzemet a fejlődés második évében értelme. Ezért felelős, de öntsük a műtrágyát, ezért kell mérni – a szerves alkalmazandó 1 időpontban 3 év alatt, és ásványi műtrágyák 1 alkalommal 2 év alatt.

A második évben a kora tavaszi karbamid fejlesztése. Minden fa számára 90-100 g-ra kell helyezni. Ezt a kompozíciót a Rescrope alatt a gördülőkörbe kell benyújtani. A harmadik évben újra, kora tavasszal, nitrogén műtrágyákat használnak. Leggyakrabban a karbamid, bár az ammónium-nitrát alkalmas. Az ilyen adagolókat 10 liter vízben oldjuk, és egy vödröt 2 cseresznye használ.

A prioritási zónát havonta le kell lazítani, maximum 10 cm-es maximális értékkel. Az eső vagy az intenzív öntözés után a lazítást gereblyével végezzük, hogy a kéreg ne történjen. Összességében az ág telek részeg egy teljes lapátos bajonetten, körülbelül 100 cm sugarú körben. Az ilyen peroxid mélysége 10-12 cm.

A fertőzések megelőző kezelése leggyakrabban az őszén vagy a tavasz elején történik. A rugóban használjon réz erdei és betörő folyadékot. De mozgathatsz és vasalás. Az őszi növények védelme 0,5-0,6 kg térfogatban 10 liter vizet tartalmaz. Minden megoldást előnyösen “köd üzemmódban” használunk (a csepp méretének csökkenése hatékonyabbá teszi a feldolgozást).

A háztartási feltételek fontos szerepét a téli cseresznye készítésével játszják le. A szigetelés gyakran nem szőtt aláhúzódó anyagot használ. Az egyszerű újságpapír viszonylag enyhe éghajlatú régiókban alkalmazható. Ha a durva tél várható, a potash-foszfát-adagolók megfelelőek. Vízálló öntözéssel, legalább 150 liter vizet használnak minden fára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: