Szamóca jenny

  • Javítás: Igen
  • Bogyó szín: Piros
  • Ammplososság: Igen
  • Bogyó alakú: Kivonva
  • Aroma: Kifejezve
  • Szállítási képesség: Igen
  • Növekvő lehetőség az üvegházban: Igen
  • Gondoskodás: egyszerű
  • Gyümölcstermelés időszak: Június – Noyamb

Lásd az összes jellemzőt

A Strawberry Jenny az európai válogatás fajtáira utal, új a FÁK-országok számára. Az ampelkultúrában és bokrok formájában termesztik, a javításra és az ellátás megkönnyítésére. A fajta elterjedése csak korlátozott mennyiségű rendelkezésre álló leszállási anyagot akadályoz.

A fajták leírása

Jenny – Eper, kompakt méretű bokrok, kis magasság, szélessége akár 30 cm. Nagyon hosszú aljzatok 100 cm hosszú ideig adnak. Zöld levelek, funkciók nélkül. A bokrok nagyon dekoratívak, szépek. A bajusz a virágos előtt alakult. A rügyek együttesen vannak kialakítva, bőségesen, további vonzerejűek.

Az érés időzítése

A frució júniusban kezdődik, novemberig folytatódik. 2 hullámban történik, szinte szünet nélkül.

Hozam

Nagy hozamú minőségű.

Bogyók és ízük

Jenny Eper Gyümölcsök hosszúkás gerincvel rendelkeznek. Piros bogyók erősen kifejezett aromával, egyenletesen festettek. Az íze édes, fényes, könnyű savanyúság figyelhető meg. A bogyó átlagos súlya eléri a 20-30 g-ot.

A termesztés jellemzői

A fajta jól növekszik az üvegházakban és a nyílt talajon, a zabkásaiba az erkélyen vagy a verandán. Az ampel-kultúrában való növekedés során bogyókat ad a nem realizált üzletekre. A földön használhatja a biztonsági másolatokat, hogy a bajusz felálljon. Jenny szárazság ellenállása átlagos, jobb, ha nem felejtjük el az öntözést.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A leszálláskor Jenny Eper nem tud aggódni, hogy kiválasztja a megfelelő helyet. Tolerálja az elégtelen világítást, beleértve a mesterségeset is. A transzplantáció 2-3 évenként szükséges. A talajnak nagyon termékeny, gazdag tápanyagoknak kell lennie.

Beporzás

Válogatás, beporzás további beavatkozások nélkül történik.

Alárendelt

Mivel a fokozatot egy feszített gyümölcsözés megkülönbözteti, fontos, hogy a bogyók egyenletes festése a talajban elegendő egyensúlyt biztosítson a talajban. Ahhoz, hogy stimulálják a gyors növekedés a zöld tömeget a tavaszi, nitrogén hírcsatornáiból szerves alapján használnak, vagy kész, formájában ásványi keverékek. A műtrágyákat óvatosan alkalmazzák, a zúzó zóna lazításával, nehéz öntözés után. A folyékony oldatok szigorúan a gyökér alatt alkalmazhatók, hogy ne égjenek leveleket.

Szamóca jenny

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

Szamóca jennyÉlesztőSzamóca jennyBórsavSzamóca jennyAmmóniaSzamóca jennyHamuSzamóca jennyJód

Betegségek és kártevők

A gombás betegségek mérsékelten csodálkoznak. A megelőzés mértéke, a magas ágyaknál a földi bogyók érintkezésének kiküszöbölésére szolgálhat.

Szamóca jenny

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

Szamóca jennyZsizsikSzamóca jennyBellenkaSzamóca jennyHangyákSzamóca jennyMeztelen csigaSzamóca jennyAtkaSzamóca jennyNematódSzamóca jennyKirándulásokSzamóca jennyBogarak

Szamóca jennyBuuray pöttyösSzamóca jennyRothadásSzamóca jennyHelyekSzamóca jennyCsavargó levelekSzamóca jennySzárításSzamóca jennyLyukak a levelekben

Reprodukció

Az eper bőségesen bajuszt képez. A fajta főleg aljzatokkal, könnyen gyökerezhető az egész évszakban. Jól érzi magát a szőnyegen. Új ültetési forma az őszén vagy a nyár végén, a legerősebb és erős hajtások kiválasztása. Ők gyökerezik, levágják az anyavállalatból, átadják az új helyre.

Értékelések áttekintése

A kertész véleménye szerint Jenny Strawberry teljesen indokolja a remény reményét. A fajta bőséges gyümölcsözést mutat, a bogyók gyönyörű, nagyon jól tároltak és szállítottak. A kertészek megjegyzik az üzem megítélését, miközben hő-szerelem, kedvező feltételeket kell teremtenie. Sokan inkább az üvegházakban vagy otthon termesztik ezt a fajtát, elkerülve a növények túlzott hipotermiáját.

Különösen a betakarítás időtartama. De ebben a tekintetben, mint a kertészek oldalon van szükség további etetés, különben a bokor gyorsan létezik erejét, bogyós lesz kisebb. De a fajok növényei még a bajuszon is gyümölcsöt adnak, ami jelentősen növeli a hozamot. Kertészek figyelmét, hogy ez még nem lehet megmondani, hogy milyen gyakran az ültetvény frissítésre szorulnak – 2 és 3 év intenzitása kialakulásának bogyók nem csökken, hanem a fajta új, tanult oroszul körülmények között.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása