Szeder óriás

  • Íz: savanyú
  • Aroma : Kimondva, BlackBerry
  • Súly bogyó, g: Legfeljebb 20
  • Berry méret: Nagy
  • Bogyó szín: fekete és lila
  • Javítás: Igen
  • Gyümölcstermelés időszak: Júliusból szeptember végéig
  • Hozam: 25-35 kg bokorral
  • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Magas, -30 ° С
  • LocsolásSzisztematikus

Lásd az összes jellemzőt

Sok kertészek úgy egy óriás minőségű igazi találni, mivel a sok pozitív tulajdonságait: javítás, magas hozamú, nagy méretű gyümölcsöt és egyéb jellemzői. Oroszországban a szeder nem olyan gyakran, mint a málna, de még mindig megtalálható a különböző éghajlati viszonyokkal rendelkező régiókban.

A fajták eltávolításának története

Szeder, szezononként többször képes gyümölcsöt, viszonylag közelmúltban jelent meg (a XX és XXI. Századok fényei). A munka tenyésztőit az USA-ból végzett. A szakemberek sikerült visszavonni a szokatlan javító fajtákat. Így hívják a gyümölcskultúrát a gigantnak.

A fajták leírása

Meghatározhatja az üzemet üres ágakkal. A hajtások hosszúak, erősek, de ugyanakkor rugalmasak. A cserjék magassága 150-250 centiméter. A rugalmas ágak miatt a bogyókat gyakran támogatják. A növény lehet bájos díszítés bármely szelekciós területen.

Az érés időzítése

A Blackberry Blooms javítása június elején és szeptemberig. A gyümölcsszezon leesik júliusra, és folytatódik az első őszi hónap végéig.

Hozam

Nagy hozamú jelző. Egy cserjétől 25-35 kilogramm összegyűjti. A frució közvetlenül a növények gondozásától és a kedvező időjárási viszonyoktól függ.

MEGJEGYZÉS: Összehasonlításra, más BlackBerry fajták magasra emelkedhetnek 20 kilogramm gyümölcsöt.

Bogyók és ízük

Az érett gyümölcsök fekete színűek lila chipekkel. Ez egy szabványos szeder színű. Forma – kúpos és hosszúkás, egyes bogyók kerekíthetők. Méretek – nagyok. Maximális súly – 20 gramm. Illat telített, szeder. A termés íze a savas és édes jegyzeteket ötvözi. A gyümölcsök gazdag tápanyagokban és vitaminokban gazdagok.

A termesztés jellemzői

A jó betakarítás fontos mutatója – az agrotechnológia betartása. Növény szereti a napfényt. Vízcserét szisztematikusan, a talaj optimális páratartalmának támogatása. A növények között 1-1,2 métert hagyjon. Ez a távolság elég elég ahhoz, hogy a kényelmes növekedés és fejlődés. A Blackberry mind a déli, mind a területeken, a hideg éghajlat mellett növekszik.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Úgy vélik, hogy az óriás bogyó ajánlott ültetni egy gondosan megvilágított telken. A tapasztalt kertészek szerint azonban a déli régiók határain ebből a gondolatból jobb visszautasítani. A fényes sugarak elhagyhatók a leveleken és a bogyók égnek. És a cserjék rosszul nőnek a vizes élőhelyeken és a nehéz talajokon. Jobb választani a tüdőt és a termékeny földeket.

A cserélhető fajtához a semleges vagy gyenge savas reakciójú talaj tökéletes. A légi áteresztő talaj oxigén hozzáférést biztosít a növényi gyökerekhez. Tehát a cserjék teljes mértékben fejlődnek és kedvelik a gazdag betakarítást. A talajban a mészkő nagy tartalma gyakran klórist provokál (a levelek ragyognak).

Ritkítás

A metszési eljárás előtt el kell döntenie a célt – egy nagy betakarítást nyár végén vagy több gyümölcshullám, amely júniusig kezdődik. A második lehetőség kiválasztása esetén előre kell vigyáznia a cserjék védelméről a télen előre. Valamint egy bogyónak meg kell védenie a káros rovaroktól és madarakat, akik szeretnek érett gyümölcsöket enni.

Az első lehetőség kiválasztásakor az ősz végén végezzük a vágást, és a rohadt zónát fűrészporral vagy száraz fűvel borítják. Ahhoz, hogy néhány betakarítási hullámot kapjon, ugyanaz a térfogat, a téli szeder nem vágja le. A munka csak a második évben, a nyár végén, amint a gyümölcsözés időtartama.

A vágás kialakítása az ősszel történik. Hagyjon körülbelül 5-6 helyettesítést.

MEGJEGYZÉS: Sok tapasztalt kertész úgy véli, hogy nem érdemes növekvő eltávolítható bogyós gyümölcsöket, így télen cserélhető. Ez az eljárás megbízhatóan védi a növényeket erős fagyokból. És csökkenti a nulla betegségeket és a kártevők problémáit is.

Öntözés és etetés

Rendszeres és mérsékelt öntözés – az egyik fő feltétel a hasznos és finom bogyó gondozásában. A fajták javítása vízre van szüksége, így a gyümölcsök nagyok és lédús. Fontos, hogy ne túlbecsülje. A túlfeszítés negatívan befolyásolja nemcsak a betakarítás minőségét, hanem a bogyók ízét is.

A tápanyagok nem játszanak az utolsó szerepet is. A műtrágyák többször is a földbe kerülnek. A tavaszi komplex kompozíciókat használjon. A nyár kezdete foszfor- és potash műtrágyákba megy. Ezek azok a fő összetevők, amelyekben a bogyók szükség van.

Fagyállóság és a téli előkészítés

Fagyálló óriás magas fokú. A BlackBerry problémák nélkül ellenáll a fagyasztás 30 ° C-ra Zero alatt. Annak ellenére, hogy ez a jellemző, a durva és hosszú téli régiókban, hagyj egy bogyót menedék nélkül, nem lehet. Ha a teljes vágást nem végeztünk, a hordozókból eltávolított hajtások és gondosan megnyomva a földre. Első réteg – széna vagy fűrészpor, második sűrű nemszövött anyag.

Reprodukció

Az ültetvény terjesztése, amely a következő módszereket választja: a felső vagy a rajz módszerének gyökerezése. Az ilyen lehetőségeket a leghatékonyabb és praktikusabbak. A gyökérsor tekintetében az óriás fajta szállítója nem ad pontos információkat, így ez az opció gyakorlatilag nem használható a bogyó növelésére.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: