Szeder zene

 • Szerzői: Egyesült Államok, Arkansa Egyetem
 • Íz: Desszert, édes, alig észrevehető savval
 • Aroma : Málna jegyzetekkel kifejezve
 • Súly bogyó, g: 13-23
 • Berry méret: nagyon nagy
 • Bogyó szín: Fekete
 • Gyümölcstermelés időszak: július vagy augusztus vége óta, 6 héten belül
 • Hozam: 10 kg bokor, 4-6 t / ha
 • Helyezze el a kirakodást: Védett a vázlatoktól
 • Fagyállóság, ° C / téli keménység: Téli Hardy, -23 ° C

Lásd az összes jellemzőt

Most már megvásárolhatja a kiváló minőségű bogyókat. A szederfajták közül a Kisos változatossága különbözik. Ebben a cikkben vegye figyelembe a fajok, a hozam, a bogyók, az agrotechnikai követelmények és a tenyésztési módszerek jellemzőit.

A fajták eltávolításának története

A Blackberry Kova 1996-ban Arkansasban jelent meg Amerikában. Ahhoz, hogy megkapja ezt a hibridet, a szülőpárt keresztezték, nevezetesen: Arc. 791 és ív. 1058. A kapott fajta az indiai törzs nevét adta. Lefordítva angolul A név két változata van: zene és cayow, mindkét opció helyes.

A fajták leírása

A BlackBerry bokrok eldöntés, növekedés akár 1,5-2 m, ne essen a földre, és ne támaszkodjon. Az egész fiókban nagy, éles és nagyon szilárd tüskék vannak. A szőlő magassága miatt szükség van egy chopler vagy más típusú ágak rögzítésére. Az ágak nagyszámú hajtást, valamint root sorokat alkotnak.

A bokrok levelei nagy, sötétzöld árnyalatúak, keresztmetszetek vannak a felszínen, és a szélei egy sekély januval. A levelek hátulján kisebb tüskék vannak.

Virágzó túlnyomórészt fehér virágok, de vannak és rózsaszín virágok.

Főbb előnyök:

 • nagy gyümölcsök az egész termelés során;

 • szállíthatóság;

 • ízi tulajdonságok.

A mínusz a következők:

 • Alacsony fagyállóság;

 • Nagyszámú tüskék.

Az érés időzítése

Érlelési idő a film szederében. A virágzás bár májusban kezdődik, de a gyümölcsök csak július közepéig érkeznek. A gyümölcsözés 6 héten belül megy. Sokat függ a termesztés és a szezon éghajlati viszonyaitól.

Hozam

A Blackberry filmnek magas betakarítása van. Az Arkansas meleg állapotában a hozam eléri a 4-6 tonnát 1 hektárral.

Oroszország területén ezek a mutatók – 10 kg-os bokorból.

Bogyók és ízük

Gyümölcsök a BlackBerry Cova-ban a legnagyobbak közül néhány a híres fajták között. Egy bogyó súlya átlagosan 13 g, de vannak olyan nagy gyümölcsök is, amelyek tömegben és 23 g.

A bogyó színe fekete, van egy jellegzetes fényesség és esik. Kúp alakú, a végén kissé lekerekített. Hús lédús, és bőr rugalmas. A savanyú édes, de édességek íze. Magvak – középső. Aroma kifejezett, hasonlít az erdei bogyók illatára.

A termesztés jellemzői

A BlackBerry nagyon szerény, de érdemes megfelelni bizonyos termesztési szabályoknak, hogy a fajta hozama maradjon magasságban.

A nyílt talajban a palánták ültetése kora tavasszal van szükség, mert a cyca gyenge fagyállósággal rendelkezik. És a nyári szezonban a palánta gyökerei gyökerezik a földre, majd a fagyok könnyebben mozognak.

A hely érdemes választani a déli választást, amely nem olyan fújja ki a szél, ahol a nap mindig ragyog. Bár a Blackberry szereti a napot, szükség van egy félnapra, hogy a bogyók ne égjenek a megfelelő sugarak alatt.

Az ültetés egy kis dombon áll, hogy elkerülje a talajvízzel való állandó érintkezést.

A gyökérrendszer oxigénének telítése érdekében rendszeresen laza földet kell tartani az ágak körül, ha a földet nem borítja a talajtakaró. A sorok közötti laza nem szükséges, mint 15 cm, mintegy 6-szor szezononként, a gyomok eltávolítása közben. A szőlő körül kell lazítani a szezont 3-szor, legfeljebb 5-8 cm mélységben.

Ne szálljon közel a málnákhoz, rózsákhoz, rózsákhoz és eperekhez, ezeknek a növényeknek azonos kártevők vannak.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

A palánták ültetése előtt el kell készítenie a talajt. A legmegfelelőbb a kiválasztott területet humusz és hasznos ásványi anyagok leküzdése a hónapban. Adja meg a földet, hogy pihenjen, és csak a föld után.

A kiszállást megelőzően ellenőrizni kell, hogy a csemeték 2 erős meneküljön, a gyökerek jól fejlettek, több mint egy vese van.

Az sémáknak 50 cm mély és 50 cm szélességűek. A palánta a lyukba esik, ahol egy kis dia laza földet állítottak elő, keverhető ásványi anyagok. Fokozatosan a palánta elalszik, a Föld elzavarja, és a gyökérnyak a talaj felett marad. Spill bokrok 5 l vödör víz. A szőlő körüli telek érdemes lefedni a mulcsot.

Mivel a BlackBerry szőlő nagyon nagy, a bokrok közötti távolságnak legalább 1,2-1,5 m-nek kell lennie, és a sorok között 2 m.

Ritkítás

A betakarítás után a szőlő gyökerei alatt érdemes vágni, amelyek gyümölcsözőek, valamint a betegség által elpusztított ágak is. Mindegyik vágást kerti kazán dolgozza fel.

Tavasszal, száraz ágak és azok, akik leálltak.

Fagyállóság és a téli előkészítés

A BlackBerry fagyállóság alacsony, így a növényt télen kell lefedni. Ehhez el kell távolítania a szőlőt a choplerből, óvatosan csavarja meg őket, és tegye a táblát. Ez a fajta egyszerű burkolat vagy agrárfa nem alkalmas nagyon éles tüskék miatt. Ezért először a napnik szőlőjének tetején kell feküdnie, de csak a bokrok fedezésére.

Reprodukció

A Kisova szederének reprodukálása dugványokkal és root malacokkal történik. A szaggatott magvak is lehetnek, de ebben az esetben a betakarítás csak 4 éves növekedésre fog jönni.

A dugványokkal való reprodukcióra szükség van egy nagy és zsíros gyökér ásására, és oszd meg úgy, hogy egy vágógép 10-15 cm volt. Ha tavasszal a dugványokat végzi, akkor nyitott földre ragaszkodhatsz, ha ősszel, akkor eltávolíthatja a dugványokat egy sötét hűvös helyre, nedves homokba égett.

A szezonban a bokrok sok gyökérsorot adnak. A legmegfelelőbb és erős bokor van kiválasztva, bevételt, és kiderül. A folyamat hossza átültetésekor 30, legfeljebb 40 cm, a hosszúság a gyökérrendszerből mérhető. A folyamatok cseréje azonnal új helyen lehet.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása