Őszibarack fehér hattyú (fehér lebedev)

  • Szerzői: Nikitsky Botanikus Kert
  • A növekedés típusa: Éjszakai minőségű
  • Érlelési idő: Közepes teljesítmény
  • Önsebesség: Önellátott
  • Célja: Fogyasztás a friss formában
  • Hozam: Magas
  • Szállítási képesség: Rossz
  • Téli keménység: Magas
  • A magzat súlya, g: 145 – 155
  • Festés: krémes-fehér, fényes málna elpirul az oldalán

Lásd az összes jellemzőt

A nap minden kedvenc őszibarackja, délijei és Balvanie, a “megtanult”, hogy súlyosabb körülmények között növekedjen a tenyésztők könyörtelen munkája miatt. Új fajtákat termesztenek a középső sávban és a hidegebb területeken. Az ilyen “javítások” fényes képviselője egy fehér hattyú (Synonime White Lebedev), amelynek gyümölcse friss formában történő fogyasztásra tervezték, de sokan használják őket a főzéshez, elakadásokhoz. Mivel a dőlése az érett magzat a bomlás a szerkezet, a gyümölcslevek kapunk a pépet, és a lekvárt jobb forraljuk a éretlen gyümölcs, majd a darabok megőrzik integritásának. A távolsági fokozatok szállítása nem ellenáll.

Az eltávolítás története

A fajta eredetei a Nikitsky Botanikus Kert tenyésztői csapatává váltak.

A fajták leírása

Alacsony (2-3 m) fa gömb alakú, enyhén üres koronával. Fiatal növekvő hajtások festett élénk színekben, idővel, vékony bőrgördek, barna. Az ágakat sötétzöld lancertoid lombozat borítja, kissé homorú a központi alkohol mentén, jól látható, mint az oldalsó ágak. A sima lemezlemez nem rendelkezik a mulasztással, az öngyújtó tetejének alja, a hosszúkás és hegyes vége, a szélek sima, üveg nélkül. Pesik bőségesen virágzik, hófehér virágok erős aromával hosszú porszívók, enyhén hullámos szirmok.

Gyümölcs jellemző

Kerekített vagy szélesebb közepes méretű gyümölcsök és 145-155 g súlyúak, amelyek nem jellemzőek az őszibarack színével. Főzés – krémes-fehér, sárgás rózsaszín árnyalattal, egy fényes rózsaszín blush a felület kis százalékát veszi igénybe. A szelíd bőr erős downstream, a közepes méretű csont könnyen elválasztható a péptől.

Ízi tulajdonságok

A lédús és gyengéd konzisztenciájú illatos fehér húsának van egy olyan tulajdonsága, hogy elveszíti a sűrűségét a teljes érlelés után, ami lehetetlenné teszi a hosszú távolságok szállítását. Harmonikus édes íz hasonlít a mézre, a sav szinte hiányzik. Kóstoló minősítés – 4,5 pont.

Érés és gyümölcsözés

A fajta a közepes szintű kategóriához tartozik – a betakarítást augusztus harmadik évtizedében gyűjtik össze. A rendszeres gyümölcsözés 4 évvel a leszállás után jön.

Hozam

Fehér Swan kiváló növényeket ad – egy fa 50-60 kg finom, hasznos és illatos gyümölcsöket adhat.

Régiók növekvő

A fajta az északi kaukázusi régió, a Központi Bizottság, a Krím, de valójában az élőhelye sokkal szélesebb. A középső csík, a Távol-Kelet, az Urál, Altai kertészei, a téli védelem megszervezésével függenek.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A White Swan a szamopidális fajtákra utal, mint a kertész, hogy megtalálja és kirakodjon a pollinátorok fajtáit. Az őszibarack tökéletesen gyümölcs lesz, még a szingulánál a helyszínen is.

Növekvő és gondoskodás

Dél-grade nagyon igényes a napfény, ezért a helyet úgy választjuk meg a déli oldalon, védve az északi szél és huzat. A fehér hattyú nem tolerálja a vizes élőhelyeket és a felszín alatti vizek intimitását (nincs közel 1,5 m), amelyet figyelembe kell venni a leszállás helyének meghatározásakor.

A rossz elődök minden típusú csontnövények – szilva, sárgabarack és így tovább. Ezt azzal magyarázza, hogy a növények közös betegségekkel és kártevőkkel rendelkeznek. A legkedvezőbb talaj – zsákok és Sugeglinks semleges savassággal. A csavaros talajok kötelező deoxidációnak vannak kitéve. Dolomit liszt, kréta, gipsz hozzá a földhez.

Optimális leszállási idő – tavasz mérsékelt szélességi, ősz a déli régiókban. A hideg időjárás kezdete előtt az üzemnek ideiglenes tartaléknak kell lennie 1-1,5 hónapos, így a seedlock képes akklimatizálni és gyökerezni. A leszállási anyag kiválasztásakor a preferenciát kétéves palántáknak kell adni egy zárt gyökérrendszerrel. Gyorsabban alkalmazkodnak, könnyebb a környezet változását, a táplálkozást és az ellátást.

Az üzemnek elágazó láncú hajtásoknak kell lennie, legalább öt gallyak mennyiségében, jó kiemelkedő gyümölcs vesékkel. Ha a gyökérrendszer nyitva van, akkor ellenőrizni kell a gyökerek minőségét, hossza (legalább 20 cm), vitalitását. Száraz gyökerek – ez a hibás anyag jele. A minőségi növények csak az óvodákat vagy szakosodott üzleteket biztosítanak. Ne vásároljon palántát a piacon. Sok esetben van, amikor évek óta érdekli a falut, és végül valami mást kapnak.

A kirakodás előtt egy ökörrel rendelkező növény a gyökeresítőszer, például a “Coretern” megoldásában történik. A 70x70x70 cm méretű ültetési lyuk tele van a törmelék, kavics, kavics, törött téglák és a telepített támogatás. Távolság a kutak között – 3 méter.

Távolítsa el a Földet humuszral, komposztdal vagy madár almával gazdagított fahordó, komplex ásványi műtrágyák, szuperfoszfát és ⅓ töltse ki a gödröt ezzel a keverékkel. Aztán telepítik a palántákat, és elaludnak a fennmaradó földjét, miután a gyökérnyagok a földszint felett maradnak. A talaj tömörül, a gazdag kör meleg vízben gazdag, másnap a talaj laza vagy bevonva van egy tőzegmulkárral. A tőzeg szalma- vagy ferde fűvel helyettesíthető.

A fiatal üzemnek rendszeres öntözésre van szüksége az első szezonban, kivéve a folyamatos esős időjárást. Felnőtt fa esetében az extra öntözés csak hosszú távú szárazsággal rendelkezik. A tápanyagok elindítása a második vagy harmadik évből, a talaj összetételétől és termékenységétől függően. A korai tavaszi barackot nitrogén táplálja, stimulálja az erőteljes vegetatív tömeg kiterjesztését. A bootonizációs időszak alatt a növénynek szüksége van a potash-foszfor-gyógyszerekre. Nyáron a cowboy 1: 10 számításba kerül. Összességében a gördülőkör vastag réteggel van borítva. Időzítés fa-kőris vagy szuperfoszfát és kálium-klorid.

A tavaszi szaniter vágás segít megmenteni a koronát törött, érintett vagy fagyasztott hajtásokból. A formatív vágás során a felesleges ágak növekvő, a korona belső részének teljes körű szellőzése és megvilágítása. Télen a törzsek burkolatával vagy speciális rácskal vannak borítva, a gumioid tetején, a rágcsáló védelem alsó részét követően a talajba merítendő.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A növény magas téli keménységgel rendelkezik, képes ellenállni a rövid távú fagyok -30 ° C-ig, de a középső sávban és északon a téli menedék megszervezéséhez szükséges.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat nagy ellenállást jelent a szlonátososos és a penész, amely befolyásolhatja a levelek göndörét az agrotechnikai körülmények megsértésével. A kártevők a kultúra veszélyes gyümölcsök, hullám, pajzs, csíkos mol. A paraziták és betegségek leküzdéséhez tavaszi megelőző feldolgozó inszekticideket és peszticideket kell elvégezni.

A talaj-éghajlati feltételekre vonatkozó követelmények

A fehér hattyú jól illeszkedik a száraz időszakokkal, ami lehetővé teszi, hogy a forró éghajlaton lévő régiókban különböző fajtákat növeljük, és fagyállóságát (-30º) megmagyarázza, hogy a betakarítás lehetősége a középső sávban és a hidegebb területeken, nem számítva Észak-régiók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: