Szilva etude

  • Szerzői: G.DE. Kursakov (az összes orosz kutatóintézet, a genetika és a gyümölcs növények kiválasztása. ÉS.BAN BEN. Michurina)
  • Megjelentek: Eurázsia 21 x Volga szépség
  • A feltételezések éve: 1985
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: lekerekített
  • Teljes méretű: Az átlag felett
  • A magzat súlya, g: 28-30
  • Formában: ovális-ovoid
  • Festés: Vöröses lila
  • Bőr : közepes vastagság, tartós, sűrű viasz raid

Lásd az összes jellemzőt

A kert kialakulása során elvezető szerelmeseinek ki kell választaniuk a szilvafák leginkább nem kívánt és hozamát. Ez magában foglalja az eTude belföldi kiválasztás közepes falú szilva.

Az eltávolítás története

A szilva ETUDE két fajtás – a Volga szépség és az eurázsia 21 keresztmetszete eredményeként jelent meg. A szilvafajta szerzője a tenyésztő. DE. Kursakov az összes orosz kutatóintézetben dolgozik. ÉS. BAN BEN. Michurina. 1983-ban a szilva sikeresen átvette a fajta teszteket, és két évvel később (1985-ben) feltöltötte a kiválasztási eredmények állapotainak sorai. Kultúra a központi fekete földterületen.

A fajták leírása

Az Etude egy közepes minőségű fa, egy lekerekített koronával, kifejlesztett rizóma, mérsékelt tágas a sötétbarna színű ágak, durva felület, erőteljes kisavas barnás hajtások és nagy sötétzöld levelek, amelyek az átlagos megvastagodást alkotják. A kúp alakú forma veséje nő, nem szembesülve a hajtásokkal.

Nagy szőke virágok, gyakorlatilag nem érintik, óvatosan gyönyörű virágzatokba esnek. Virágzó időszak rövid – Harmadik évtized lehet.

Gyümölcs jellemző

Házi szilva Etude Krupulodna. A fa helyes javítása, a gyümölcs súlya 28-30 gramm. A szilva formája ovális ovoid, ideális sima felület, amelyen egy vastag viaszfák észrevehető. Ha megnézed a bőrt, a kis szürkés pontok láthatóak a bőrön. Az érett gyümölcsöket egységes és telített vöröses-lila szín jellemzi. A gyümölcsös héj eléggé sűrű, kicsit kemény, vastag raid. Hasi varrás a lefolyóban mérsékelten kimondott.

A gyümölcsök jól átkerülnek a szállításra, és hosszú ideig is tárolhatók hűvös helyen – akár 50-60 napig, az íz és a kereskedelmi típusvesztés nélkül. Kinevezés a leeresztő asztalról – friss, konzerv, fagyasztva és feldolgozott.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcs íze gyönyörű. Zöldes, néha a sárgás pépet húsos, közepes étkezővel, szelíd és nagyon lédús következetességgel kell ellátni. A gyümölcs íze kiegyensúlyozott – savanyú édes, anélkül, hogy affarkkanna lenne, kiegészített aromával kiegészítve. A szilva belsejében lévő kis csont könnyen elválasztható a péptől. A cellulóz összetétele kevesebb mint 12% cukrot és majdnem 2% savakat tartalmaz.

Érés és gyümölcsözés

A szilva etude a közepes és korai osztályok osztályára vonatkozik. Az első gyümölcsök várhatóan 4 évvel a leszállás után, ha egy közvélemény éves. Gyümölcs fából stabil – éves. A szilva gyorsan és barátságos, így a gyümölcsöző rövidítés ideje. A tömeges érlelő csatornák augusztus utolsó hetében esnek.

Hozam

A táblázat hozamának mutatói jó. Minden évben 2-3 kg-os növekedés van. Átlagosan, kedvező körülmények között egy fiatal fa 20 kg-ot ad, de idővel, 6-7 év után ez a szám 60 kg-ra nőhet.

Régiók növekvő

A szilva növekedési földrajz jelentősen bővült az elmúlt években. A fát masszívan termesztik Moszkvában, Voronezh, Yaroslavl és Leningrad Régiók. Ezenkívül a szilvát oltott Ukrajnában, Moldova, Fehéroroszország, Észtország és Kazahsztán.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Az ETUDE részlegesen szamopidális fajta, így a keresztbeplezés szükségszerűen. Ez az adományozó fák rovására van, hogy a hozamok jelentősen nőnek. Optimális pollinátorok, akiknek virágok egybeesnek a leeresztő Etude, a következők: Volga szépség, Rencle Tambovsky, Zarechnaya korai. A tapasztalt agrárok azt ajánlják, hogy növeljék mind a 3 fajtát a telken.

Növekvő és gondoskodás

Az optimális szezon a palánták Etude ültetéséhez az őszi időszak, amikor a fák eldobják a lombozatot. Saplot Javasoljuk, hogy egy-két éves vásároljon egy kifejlesztett gyökérrel, kár nélkül. Az ültetvények közötti távolságnak 3-4 méternek kell lennie, hogy a koronák ne árnyékoljanak egymást.

A fa intenzív mezőgazdasági gépei a következő tevékenységekből állnak: öntözés, etetés, talaj lazítás, korona kialakulása, száraz ágak eltávolítása, mulasztás és készítés télen.

Az öntözést hetente 1-2 alkalommal végezzük, amikor erős hő van az utcán. Átlagos ágak és tavasszal, és ősszel, megújítják a koronát. A mulch tűket, nedves vagy szalmát használ. A téli gyökerek felmelegedése és menedéke nem szükséges, mivel a szilva fagyálló.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Ez a fajta a szülői formákból nagy immunitást kapott, védte a fát számos betegségből – gyümölcs rothadás, moniliózis, lycsy folt. Érdemes megjegyezni, hogy a gyümölcskultúra nem ki van téve a rovarok és rágcsálók inváziójának.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A szilva jó fagyállósággal rendelkezik, könnyedén tolerálja a hőt, valamint a virágos vesék nem mozognak. Ezenkívül a fa szárazság-rezisztens – az aszály, aki a gyümölcsök fűszeres édességét adja.

A telek kell választani a sima, napos, a kert déli oldalán. Kényelmesen karcsú, hogy növekedjen a lángoló és lélegző sublinks-ben, semleges savassági sebességgel és a felszín alatti víz mély földelése, hogy nincs nedvesség stagnálás.

Értékelések áttekintése

A DACHENS és AGRARIES KÖRNYEZETEI KÖZÖTT. Ez annak köszönhető, hogy a kultúra gyorsan alkalmazkodik a növekedési feltételekhez, nem igényel komplex mezőgazdasági berendezéseket, és stabil és nagy hozamokat ad. Ezenkívül az otthoni szilva megvesztegetések sokoldalúságával, hihetetlen ízével és magas immunitásával.

A vitathatatlan előnyök mellett a fajta hátránya van – az ágak rendszeres vágásának szükségessége és a korona részleges elvékonyodása.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: