Szilva piros golyó

 • Szerzői: Ns.NAK NEK. Yenikeev, S.N. Satarova (VSPC)
 • Megjelentek: Burbank x ussuriya piros
 • A növekedés típusa: Középálló
 • korona: lekerekített függesztés, közepes vastag
 • Fa magasság, m: 2.5
 • Teljes méretű: Nagy
 • A magzat súlya, g: 35-40
 • Formában: lekerekített
 • Festés: Piros
 • Bőr : Viaszszórással

Lásd az összes jellemzőt

A Plum Red Ball elterjedt Oroszországon keresztül. A hozam és a nagy részesség miatt gyakran válik az 1. számú kultúra a kertészek körében.

Az eltávolítás története

A Vsipi (All-orosz kiválasztási és technológiai Kertészet és óvoda) kiválasztott piros labdát választották. A fajta megszerzése, ilyen fajták, mint Burbank és az USSURIY. Ennek eredményeként a hozam és viszonylag téli keményálló alfaj, amelyet Oroszország központi régiójának termesztésére terveztek. 1989 óta az üzem az állami nyilvántartásban volt. Szinonim névvel rendelkezik – egy málna labda.

A fajták leírása

A kínai szilva piros labda nagyon jól néz ki minden webhelyen, az átlagos megfontolás és a tömörség miatt. A fa magassága általában nem haladja meg a 2,5 métert, és a korona egy lekerekített függő alakú és közepes sűrű.

A szilva kéregét simaság jellemzi, barna-barna színezésben. A gallyak kicsiek, de minden évben új emberek jelennek meg, ezeket megvásárolták. Rajta van, és a virágzat kialakul. Egy nagy zöld lombozat matt felületrel is aktívan alakul ki az ágakon. Érdekes, hogy a fa virágzik a megjelenés előtt. Csodálatosnak tűnik, mert az összes fa csak színnel alszik. A virágok rózsaszín és fehérek lehetnek, és olyan sokan vannak, amelyek teljesen elrejtik az ágakat. Ennek köszönhetően a virágzás során a fa egy hatalmas labdát hasonlít. Ezért a neve.

MEGJEGYZÉS Néhány plusz kultúra piros labda:

 • magas dekoráció;

 • kis magasság, tömörség;

 • Társadalom;

 • gazdag betakarítás nagy gyümölcsök formájában;

 • A szállítási teljesítmény és a piacképesség.

Hibák:

 • átlagos téli keménység;

 • az önfoszlás képtelensége;

 • A gyors gyümölcsgyűjtés szükségessége.

Gyümölcs jellemző

A piros golyó nem csak a virágzás miatt kapott ilyen nevet. Gyümölcsök is hasonlítanak a golyókra. Nagyon nagyok, mert a súly eléri a 35-40 grammot. A szilva piros, a bőrt viasz borítja.

Ami a pépet illeti, világossárga árnyalattal rendelkezik, eltér a lazasággal, juit, kiváló ízléssel. A csont kicsi, és a cellulóztól elkülönítve elég problémás.

Ízi tulajdonságok

A szilva fokozatú piros labda savanyú édes ízű. Az illatuk nagyon telített. Az ízét az 5 pontos rendszer 4 pontján becsülték.

Piros golyó – étkező szilva, és ezért a gyümölcs újrahasznosítható bármilyen kényelmes módon. Leggyakrabban lekvár, komposzt, hangsúlyt, gyümölcslé és bor.

Érés és gyümölcsözés

A fa 14 nappal elkezd virágozni más fajták előtt, ezért a gyümölcsök viszonylag korán jelennek meg. A korai szilvák augusztus végén próbálhatók. Ami a lágyságért a kertészek első betakarításai általában 2-3 évig várnak a leszállást követően.

Hozam

A növény rendkívül hozam. A termelés kezdeti éveiben a fa 8 kilogramm gyümölcsöt ad. Idővel 20 kg-tól 20 kg-ig terjed, de fontos, hogy a nyár meleg legyen.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Ez a fajta nem önmentes, ezért gondoskodnia kell a pollinista jelenlétéről. Érdemes megfontolni, hogy a klasszikus otthoni szilva ebbe a szerephez egyáltalán nem alkalmas, ezért egy másik kínai kínai színt kell venned, ugyanolyan színű vagy ugyanazon hibrid típusú. Például Zlato Scyhans vagy Kuban Comet.

Növekvő és gondoskodás

Az ország középső csíkjának körülményeiben a piros labdát áprilisban ültetik, és az őszi leszállás megengedett a déli régiókban. A talajnak nagyon termékenynek kell lennie, só nélkül és túlzott savasság nélkül. A fa rendkívül rosszul tolerálja a felesleges nedvességet, így a legjobb lesz egy kis töltésbe. A növény fél a széltől, és ez a védelemnek is el kell terveznie. A piros labda mellett nem növekszik.

A helyezett fák a leginkább szigorúbb ellátást igényelnek. Az öntözés ajánlott a horonyban vagy csepegtető rendszerrel. Az öntözés hetente egyszer, 2,5-3 vödörre költözik az üzemre. Ezután a talaj mulching. Ha nincs mulch, és az utcai hő és az aszály, akkor 7 nap alatt kétszer kell vizet venni. Ha azonban van egy elhúzódó eső, az öntözés leáll, mivel a gyökérnyak előfordulhat.

Felelősségteljesen kell hivatkozni a piros labdára. A harmadik évre kezdenek. Az első etetés az ősszel történik, ezért a Föld gondosan lazítva, humuszgal (10 liter / négyzetméter). Néhány nap múlva a szuperfoszfáttal és a szulfát-káliummal vízzel öntözött fák. Amint a hó jön le a tavaszi, 30 gramm ammónium-nitrátot feloldunk egy vödör vízben, és fák megöntözzük ezzel a kompozícióval. A duzzanat során a veséket és kálium-szulfátot adják (30 gramm mindegyik). Ezek egyszerűen szétszóródnak a talajon, majd öntözés.

Krone Red Bowl nem különbözteti meg egy különleges sűrűség, és a fa – magasság, így vágás minimális lesz. Csak helytelenül növelni kell a helytelenül növekvő ágakat, valamint fagyot vagy betegséget, szárítva. A szekciók szekcióinak vágása után kerti borok borítottak.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat jól ellenáll a cracksososporiosisnak, valamint a játéknak. Más betegségek azonban megtámadhatják. Például a kínai szilva gyakran csodálkozik a moniliózis, a gyümölcs rothadás, rozsda és tejszerű csillogás. A fa olyan parazitákat is támadhat, mint például egy szilva hullám, alma és szilva Fruzens. Ezért egy adott fajtához érdemes a megelőző feldolgozás megszervezését.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A növény nagyon fél a széltől, és még inkább egy szörnyű túlzott páratartalom. Ezért a hideg és esős nyáron lévő régiókban jobb, ha nem növekszik. A téli keménység kielégítő, de a fiatal fákat fel kell készíteni a télre, felnézett egy kedves és a burkolat borítása. A felnőtt fák bujkálnak, ha a kertész tudja, hogy a régiójában a visszatérés fagyások gyakoriak. És meg kell tennie, ha egerek vannak a telken.

Értékelések áttekintése

A szilva piros golyókról különböző vélemények találhatók. Igazán szeret egy dacnist. A fa díszíti az oldalt, tetszik a szem, az alvás korán alszik. A nehéz gondozás ellenére gyakran válassza ki. A kertészek elégedettek a tömörség, a könnyű betakarítás, a különleges aroma és az íz, kegyelem.

De kiderült, hogy nő egy ilyen fát. Egyes régiókban a seedlock egyáltalán nem illeszkedik, másokban gyakran beteg, és pesti támadásoknak van kitéve. Esős ​​nyár alatt a gyümölcsöket repedték, remegítették és íztelenek voltak. És sok dacket megjegyezte, hogy télen télen a fa, Morozobooin.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: