Szilva tojáskék

 • Szerzői: Ns. NAK NEK. Yenikeev, S. N. Satarova, B. VAL VEL. Simonov (minden-orosz szelekciós és technológiai kertészeti intézet és óvoda)
 • Megjelentek: Renochemer red x rencle ullensa
 • A feltételezések éve: 1986
 • A növekedés típusa: Silnororal
 • korona: Ovalo-nyújtott, sűrűség és hajlító átlag
 • Teljes méretű: Közepes
 • A magzat súlya, g: 28
 • Formában: ovális-ovoid, egyenlőtlen
 • Festés: piros, a Sizov viasz vastag rétegével borított
 • Bőr : közepes sűrűség, erős viaszflakával, nincs mulasztás

Lásd az összes jellemzőt

A szilva népszerűsége mindig a magasságban volt, de mivel voltak olyan fajták, amelyek a középső sávhoz és a kemény szibériai körülményekhez igazodtak, a kultúra iránti kereslet folyamatosan növekszik. Univerzális szilva gyümölcsök tojás kék, amelyet friss, komposztálás, lekvár, lekvár, lekvár és lekvár. Száraz szárítás, cukrászsüteményben. A gyümölcsök közepes szállítási teljesítményt nyújtanak.

Az eltávolítás története

A fajta kezdeményezői x. NAK NEK. Yenikeev, S. N. Satarova, B. VAL VEL. Simonov – az összes orosz kiválasztási és technológiai Kertészeti Intézet és óvoda tenyésztői. A végeredményt a hűvösebb vörös és renclódus áthaladásánál kapták meg. A szilva használata 1986-ban megengedett.

A fajták leírása

Fák szétszórva, ovális elterjedt koronával és vastag sűrű. A meztelen hajtások sötétbarna kéreg, közepes méretű vese, kissé elutasították a menekülésből. Korona borított, bírság alakú zöld levelek fényes, enyhén ráncos felület. A bontott lemez egy-blokk éle van, és a közepes hosszúságú vágáshoz van rögzítve.

Tojáskék szilva fehér virágok fehér virágok Claudual formák nem kiemelt szirmokkal és 22 bélyeg május 13-20. A pisztoly és a porszívók ugyanabban a síkban vannak elrendezve. A kapott jelölés meztelenül, mint egy középhosszú virág. Blossom és gyümölcsözés az éves hajtásokon és keksz ágakon fordul elő. A fa aktív életének időtartama körülbelül 25 év.

A fajta előnyei:

 • Önálló lejtés;

 • desszert íz;

 • Magas ellenállás a fagynak.

A hátrányok a magasság, az átlagos hozam, a nem szállítási képesség, a rövid eltarthatóság és a legrosszabbság a talaj összetételére vonatkoznak.

Gyümölcs jellemző

Közepes méretű (28 g) ovális ovoid formájú gyümölcsök hajlamosak az egyenlőtlen fejlődésre. A piros palettán festett gyümölcsök, vastag réteg Pruin Sizy árnyalattal. A szilva rosszul ébredő hasi varrattal és közepes sűrűségű bőrrel borítva mulasztás nélkül. A finom rostos középső és a magas cukortartalom középső-megfelelő cellulózának konzisztenciája. Az ovális csontok mérete és elválasztása átlagos mutatókkal rendelkezik.

Ízi tulajdonságok

A sárga hús desszert édes ízű, vékony sósos ízű, így fűszeres árnyalatú gyümölcs. Aroma közeg, kémiai összetétel: 16% szárazanyagok, 2,01% -os szabad savak, 14,8% cukrok és 12,06 mg / 100 g aszkorbinsav. A kóstolók értékelése – 4.2 pont.

Érés és gyümölcsözés

A fajta a középső szintre utal – a betakarítást augusztus 17-26-án gyűjtik össze. A szabálytalan gyümölcsök a leszállás után 5 évvel jönnek.

Hozam

A szilva tojáskék átlagos mutatókkal járó hozamokat ad – általában 11 kg-ot gyűjt egy fáról.

Régiók növekvő

A fajta az Orosz Föderáció központi régióihoz igazodik, de Fehéroroszországban, Moldovában, Ukrajnában és a Baltic Gardensben volt.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

A tojáskék a samopidális fajtákra utal, és nincs szükség további beporzásra.

Növekvő és gondoskodás

A leszálláshoz a napelemeket kell választania, mivel a fajta fokozott fényfüggőség jellemzi. Nem tolerálja a szilvát és a vázlókat észak-szélekkel, így a kertben védeni kell. A legmegfelelőbb az épület déli oldalára, az épületek és kerítések által lefedett. A tojás szintén rosszul reagál a környékre a talajvízzel és a vizes élőhelyekkel – a talajvíz közelsége nem haladhatja meg a felszíntől 1,5 métert. A fajta magas kalciumtartalmú és semleges pH-értékű dob talajokat preferál. A sav-lúgos egyensúly magas szintjén a Földet dolomit liszt, kréta, mész, fa hamu segítségével kell választani.

A 100x100x100 cm méretű kirakodási helyek helyét alaposan elhagyják, a gyomokat eltávolítják, a talajt laza és lélegzővel készítik el, majd a földet a kívánt mélységig ássa. A gödör alján egy leeresztőréteget biztosítanak legalább 30 cm vastagságú kavicsoktól, kavicsot, törmeléket, törött téglákat. Távolítsa el a termékeny földet dúsított fa kőris, szuperfoszfát, szerves műtrágyák (párás, komposzt, madár alom) és kálium-szulfát. Egyidejűleg a gödörben lévő vízelvezetéssel van felszerelve, a palánták támogatása.

A fiatal üzemnek jól fejlett gyökérrendszerrel kell rendelkeznie, a vereség és a szárított telkek jelei nélkül. A leszállás előtt a gyökereket a gyökérben tartják, például a “Corneser” -t, majd egy előre rögzített földes Hilmik lyukba helyezkednek el, és óvatosan terjesszék a gyökereit a felszínén. A gyökér nyak nem van csatlakoztatva, a talajszint felett 3-4 cm-re kell maradnia. A Recruit Circle körülveszi az öntözőhorlátot, vagy egy földes töltést készít a nedvességtartásért. Ezt követően a leszállást bőségesen öntözik meleg vízzel. A következő nap, a nedves föld laza, hogy megakadályozza a szárítás és a repedés. A lazítás helyettesíthető mulching, ezért a tekercsterület elalszik egy vastag réteg tőzeg vagy régi fűrészpor (elviselhetetlen fűrészpor húzza ki a nitrogén talajból).

A jövő korona kialakításához mintegy 10 erős hajtás, eltávolítja a többit. Az erős sűrítés negatívan befolyásolja a növény fejlődését és a betakarítás minőségét. A tavaszi vágás magában foglalja a gyenge és nem életképes hajtások, valamint a kihalt és törött ágak eltávolítását. További táplálkozást végeznek 2-3 évig. Tavasszal a fát a karbamid táplálja, a gyümölcsök kitöltése során Nitroposk hozzájárul (3 st. L. 10 liter vízen). Augusztusban a szilva táplálja a foszfor-potash műtrágyákat.

Összességében a szilvát bőségesen öntözik, előkészítve téli fagyra. Őszi Szakácsok speciális készítmények védik a fa nem csak rágcsálók, hanem Morozoboin, repedések, penész, gomba. Ehhez a kazein ragasztó, a réz-sipop, a karbolovinsav és a fehérek és az alsó csontváz ágak kerülnek a mészkőoldathoz.

A tavaszi Tempettek megelőző intézkedésekként szolgálnak a betegségek és kártevők okozati oktatóktól, mert sok szép túlélő és nyugodtan elveszíti a téli időszakot a kortex repedéseiben vagy a fán alatt a talajban. Ezenkívül a fehérített törzsek védettek az agresszív tavaszi napégetésből, mert a lombozat még nem, és a fák nem ellenzik az erőteljes ultraibolya sugarakat. Különösen veszélyes, így a napsütés a fiatalok tavalyi palántákhoz, nem pedig egy vastag, kéregréteggel.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Sajnos ez a fajta nem képes nagy ellenállással büszkélkedni a betegségek és a kártevők ellenállás. A szilva csodálkozik a slurryososporiosis (3,5 pont), egy kicsit erősebb ellenáll a gyümölcs rothadás. Szinte nem képes szembeszállni a megtámadások és a twee (3-4 pont). A növény- és kerti fertőzés veszteségeinek elkerülése érdekében megelőző feldolgozó inszekticideket és fungicideket kell végezni.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

A fa jó téli nehézséggel rendelkezik, és képes biztonságosan túlélni a hőmérséklet -30 ° C-ra való csökkenést. Az átlagos hőállósági mutatók azt sugallják, hogy egy hosszú száraz idő negatív hatással van a hozamokra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: