Szilva yakhontovy

  • Szerzői: Ns. NAK NEK. Yenikeev, S. N. Satarova, B. VAL VEL. Simonov, I. BAN BEN. Popova (minden orosz kiválasztási és technológiai központ Kertészeti és óvoda)
  • Szinonimák nevek: Prunus Domestica Yakhontova
  • A feltételezések éve: 2008
  • A növekedés típusa: Silnororal
  • korona: gömb alakú, kompakt, közepes sűrűségű
  • Fa magasság, m: 5-5.5
  • Teljes méretű: Nagy
  • A magzat súlya, g: harminc
  • Formában: lekerekített
  • Festés: a sárga és az arany-méz, egy elpirul

Lásd az összes jellemzőt

A Yakhontov Plum fajta 2008-ban vezetett. A kultúra az otthoni szilvára utal. A desszert kinevezése. Szinonima név – Prunus Domestica Yakhontova.

A fajták leírása

Ez a magas hozamú fokozat erősebb. Az ilyen gyümölcsfa magassága 5-5,5 méter. A korona kompakt, közepes sűrűségű, a labda alakja. Megnyugtatja a növény egyenes, barna színekkel meztelenül.

Leaf lemezek a fákon hosszúkás, világos zöld színek. A levelek felszíne matt és sima.

Gyümölcs jellemző

Az érett szilva nagy méretű, az egyik magzat súlya 30 gramm. Gyümölcs űrlap kerekített. A szín sárga és arany mézzel kezdődik. A felszínen látható egy kis blush.

A bogyók bőre elég vékony, könnyű viasz raidrel. Az érett, szelíd és lédús hús. Színe sárga. Középső csontméret. Csontmegkülönböztetés.

Ízi tulajdonságok

Ez a fajta desszert. Az íze, hogy neki kifejezett, savanyú. A kóstolási értékelés 5 pont volt.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcsöt a földbe való leszállás után harmadik évben lesz. Az érés ideje korai. A termékenységi időszak augusztusban esik.

Hozam

A szilva yachon nagy hozamú fajta. Egy ilyen gyümölcsfaból körülbelül 45-50 kilogramm érlelt gyümölcsöt gyűjthet.

Növekvő és gondoskodás

Kezdjük, válasszon egy megfelelő helyet egy ilyen kultúra földjal. Nem ajánlott olyan területeket választani, ahol a felszín alatti víz elhalad. Az optimális lehetőség lesz a fekete talaj, a loam, a leves talaj.

Ha a talaj túl savas, akkor a dolomit lisztet vagy a hamut előre be kell vezetni a földre. A leszállás során emlékezni kell arra, hogy az egyes sorok és az egyes fák közötti távolságnak legalább 3 méterre kell lennie.

Poams a leszállás megkezdésére főzés ősz. A mélységüknek legalább 50 cm-nek kell lennie, és átmérője – legalább 70 cm. Az egyes ásott lyuk középső részében egyenes bot vagy csapok vannak felszerelve. Ezt követően fiatal növényeket vesznek fel, és elkezdenek finoman csökkenteni őket a gödörbe, előzetesen lecsupaszították a gyökérrendszert.

Ezután minden elalszik a föld és enyhén tambluszok, és a talaj bőséges. Egy növénynek körülbelül 4 vödörnek kell lennie vízzel. Ne feledje, hogy a talajban ajánlott szuperfoszfátot, kálium-kloridot, tiszta folyó homokot, ammónia-nitrátot készíteni.

Az ültetett szilva időszakos öntözésre lesz szükség. A talajt jól meg kell nedvesíteni körülbelül 40 cm mélységig. Az öntözéssel ellátott fán körülbelül 5 vödröt kell hagynia vízzel. A gyümölcskultúrák több folyadékot igényelnek.

Az öntözés után a földet meditálni kell. Ehhez használhatsz szalmát, faforgácsot, kartonpapírokat. Ez az eljárás elkerüli a talajból származó nedvesség elvesztését.

És a szilva is szüksége lesz és táplálja. Az első évben a földbe való leszállás után nem kell őket. A második évben különböző táplálkozási készítményeket használnak nagy nitrogéntartalommal. A kerti áruházakban kész műtrágyák találhatók.

Amikor a növényzet gyümölcsösnek tűnik, évente háromszor kell felvenni. Az első alkalommal, amikor virágzás előtt készülnek, majd a bogyók töltése és a betakarítás összeszerelése után. Jobb, ha karbamidot és kálium-szulfátot használunk (két evőkanál 10 liter tiszta vízenként). És a Föld az etetés során szükségszerűen kell elég laza.

Ezenkívül az ilyen kultúrák a kálium- és foszfort tartalmazó készítmények illeszkednek. Alkalmazható és trágya, madár alom. Ne vegyen ugyanezt a műtrágyát az egész szezonra.

A különböző műtrágyák alkalmazásakor szem előtt kell tartani, hogy a nap és a meleg időjárás során a növény sokkal aktívabb. Hűvös és zavaros időjárás esetén a tanulás sokkal lassabb lesz.

A nyári szezonban egy tőzeg vagy humusz. Megvédik a szilvát a gyomos káros növényzetből.

Szilva szükségletek és vágás. Életük első néhány éve nagyon aktívan fog nőni, ezért fontos, hogy helyesen alakítsa ki a koronát. Ha erős növekedés kezdődik, akkor ki kell választania 10 fő ágot. Ezeket ugyanolyan távolságra kell helyezni a törzstől.

Ezeket az ágakat saját hosszúságuk kb. 1/3-án lerövidítik. A törékeny és a fájó részek egyszerűen eltávolítják azonnal. A szakaszok minden részét fertőtlenítőszerekkel kezelik.

Az ellátás a fák körül gördülő köréhez van szükség. Legalább 2 méter kell lennie. Rendszeresen laza kell lennie. Törölnünk kell a gyomokat időben. Minden root sertés határozottan irritálódik, mert képes erőteljesen gyengíteni a szilvát, negatívan befolyásolja a hozamait. A nyári szezonban a sertések eltávolítják 3-4 alkalommal.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A szilva Yakhontov magas ellenállást és kártevőket tartalmaz. De még mindig néha meglepődik a barna folt, a moniliózis. A beteg fa gyógyításához a “Fufanon-Nova” vagy a “Phytenerm” gyógyszert veheti igénybe. Először meg kell készítenie a megoldást az utasításoknak megfelelően. Ezután a kapott készítményt elvégezzük. A pozitív feldolgozási eredmény elérése érdekében néhány héten belül 3-4 alkalommal kell eltöltenie.

Csakúgy, mint a kultúra gyakran károsítják a különböző kártevők, köztük egy fűrésztelep, kullancs gyümölcs, gyümölcs, szilva hullám, szórólap. Annak érdekében, hogy elpusztítsa ezeket a parazitákat, és visszaállítja a fát, használhatja a “Fitoverter”, “Horus”, “Aktar”. Ugyanakkor a kén (legfeljebb 100 gramm) hozzáadódik a terápiás készítményekhez a maximális hatás érdekében.

Mindenesetre a feldolgozás előtt meg kell hagynia a vegetáció összes sérült részét. Teljesen meg kell égetniük őket. Ellenkező esetben képesek lesznek fertőzések forrása, és megfertőzni az összes kultúrát a nyári házban.

A betegségek és kártevők elkerülése érdekében jobb, ha megelőző feldolgozást végezne. Ebből a célból a kész fungicidek tökéletesek. Előállítható és gyógyító tinktúrák otthon. Ezek fokhagymás, hagymás héj, pitypang, csalán és egyéb alkatrészek alapján készültek. A kész összetételben hozzáadhat egy kis zúzott háztartási szappant.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: