Szőlő Aligote

 • Célja: Műszaki
 • Bogyó szín: sárga-zöld szín sötétbarna pontokkal
 • Csontokkal: Igen
 • Érési idő (szűrő): Ranestered
 • Érési idő, napok: 145
 • Fagyállóság, ° C: -húsz
 • Szinonimák nevek: Bonua (Beaunois), Vert Blanc (Vert Blanc), Giboudot Blanc, Gray Blanc (Griset Blanc), Carcarone, Melon de Jura (Melon de Jura), Muhranuli, Pistone, Növény Gris – szürke növény), Troyen Blanc
 • Súlycsomó, g: 103
 • Hozam: 4-6 kg bokor, 90-140 c / ha
 • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

Aligote (Aligote) a borfehér fajtákra utal, egy évszázados történelemmel – legalább 300 év. Nagyra értékelik a borgazdaságokban a termesztést. A betegségekkel szembeni ellenállás alacsony – 4 pont, valamint a kártevők károsodásában.

Az eltávolítás története

A fajtát több mint három évszázaddal ezelőtt eltávolították Franciaországban. A DNS-tudományos tanulmányok elismerte Pinot Sepazh szülőfajtáit (most eltűnt) és Gue Blanc. Az Aligote gazdag aromás, ízes jegyzetek a fiatal borok, amelyekre valójában szándékozik, de szinonimikus nevek is:

 • Bonaua (Beaunois), Vert Blanc (Vert Blanc);

 • Giboudot Blanc, Gray Blanc (Griset Blanc), Carcarone;

 • Melon de Jura (Melon de Jura), Mukhranuli, Pistone, Gris (növényi gris – szürke növény), Troyen Blanc.

A szőlő tisztán speciális célja – mint a fiatal étkezdék, a száraz szülő borok, valamint más fajtákkal való úszás, például az emelkedő.

Földrajz elosztás

Aligote nagy területeket vesz az USA-ban, Ausztrália, Európa – Burgundia, Chardonni, Svájc, Bulgária, Románia, Ukrajna, Grúzia, Oroszország – Krím, Krasnodar Terület, Rostov Régió. De ez nem minden fehér szőlő növekvő régió. Jól egy ismerős kertész az Urál és a Southwestern Szibéria.

Leírás

Az erős bokrok anyaga jó öregedéssel és 80% -kal növekszik. Vörösesbarna éves hajtások, amelyek alacsony színű, ötpontos fényes zöld lombokkal borítottak fogaskerékkel. Fall, a levelek megváltoztatják a színt citrom sárga. A bogyó különböző vitaminokban, aminosavakban gazdag, és kiváló antioxidáns is. A borkészítés mellett az Aligote jó a megőrzésben: gyümölcslevek, komposztok, lekvárok, lekvárok.

Érlelési idő

A növény érlelési időzítés közepes, mivel a szükséges SAT 2766 szükséges, körülbelül 145 nap.

Brozdi

A kis méretű sűrű hengeres clussis közepes tömege 103 gramm.

Bogyók

Az átlagos kerek vagy kerek bogyós gyümölcsöket a sárga-zöld gamma sötétbarna fröccsenéssel festjük. Juicy, gyengéd hús 1-2 kis csontból vékony bőrrel körülvéve. Súly 1,8 gramm, átmérő 12-15 mm. Sugaritás 143-231 g / dm³, savasság 7,5-10,4 g / dm³.

Íz

A fajta közös íze a fehérborszőlőre – édes-torta lágyszárú és gyümölcs árnyalatú.

Hozam

Aligote olors növényi stabilitás megfelelő agrotechnológiával. A bokorból 4-6 kg, néha legfeljebb 10 kg bogyók.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő Aligote

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő Aligote

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az Aligote-t a megsértés, a magas termék és az organoleptikus tulajdonságok jellemzik, de a stabil gyümölcstermeléshez hagyományos intézkedéseket kell tenni a növekedéshez és az ellátáshoz.

Leszállás

A déli területeken a palántákat tavasszal és ősszel ültetik, a mérsékelt éghajlati régiókban – tavasszal, mivel a talaj +14-ig melegszik.15 fok. A fajta tiszta, könnyű, semleges savas gesztenyét vagy agyag-lime talajt, napos telkeket védett a hideg széltől és a vázlatoktól védve.

Standard gödrök: 80x80x80 cm vízelvezető 10-15 centiméter réteggel lefelé. 30-40 cm a szerves és ásványi trágyák dúsított szerves és ásványi trágyák (korovyan, szuperfoszfát, fa hamu), ami után palántákat ültetnek. A gyökerek merülnek a cowboy és az agyag cowboy, finoman kiegyenesítve a felszínen, rohan a földre, hagyva egy nyitott gyökér nyakát. A gördülő kört két napos vödör, néhány nap múlva a talaj laza és egy réteg mulch.

Szőlő Aligote

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő Aligote

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő Aligote

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő Aligote

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő Aligote

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A Bloom tulajdonosa kiküszöböli a kertészeket további pollinációs intézkedésekből. A növény tökéletes önbecsülés.

Ritkítás

A bokornak normalizálni kell – nem több, mint 50 szem, és Trim – 10 vese.

Locsolás

Az Aligote-nak mérsékelt öntözésre van szüksége az esti meleg vízzel, szezononként legfeljebb 2-3 alkalommal (virágzás, aratás bogyók, betakarítás után) kedvező időjárási körülmények között. A száraz időszakban a szőlőt öntözik, amikor a lombozat megkezdődik, a lap ritkítás, elfordul, elfordul. Nedvességfelvétel 50 liter / négyzetméter vagy egy bokor.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő Aligote

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő Aligote

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Rugó, hogy nitrogén-foszfor-műtrágyák, stimuláló zöld tömegek, virágzás és gyümölcsözés. Ezenkívül a vegetatív szezon alatt a bokrok kálium etetést, valamint réz, vas, ammónia-nitrát, fa hamu.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az Aligote jó fagyállósággal rendelkezik, -20 ° C-ig, de csak télen lehet a déli légkörben. Hideg területeken a szőlőt eltávolítják a tartókból, hajlítva a földre, egy édesem, nád, szalma, a mezőgazdasági tetején. Ahol a tél különösen fagyos, a hó tetején.

Betegségek és kártevők

A fokozatú lehet csodálkoztak lisztharmat, mildu, antraknózis, szürke rothadás, stabilitás 4 pont (érzékenységi) – erős tumorképződés reakciót. A kártevőktől, a webes kullancs, hullám, kirándulások, cherweans különösen veszélyes neki. Mint megelőzés, permetezés fungicidek, réz-vitrios, rovarirtók.

Szőlő Aligote

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő Aligote> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő Aligote> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő Aligote> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő Aligote> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Tárolja az összeszerelt betakarítást hűvös helyiségekben szellőzéssel és mérsékelt páratartalommal.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása