Szőlő amur áttörés

  • Szerzői: DE.ÉS. Potapenko
  • Célja: Univerzális
  • Bogyó szín: Violet
  • Íz: harmonikus, édes, kellemes savval
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 110
  • Fagyállóság, ° C: -40
  • Szinonimák nevek: Egy, amur 7
  • Súlycsomó, g: Legfeljebb 1000
  • Hozam: akár 80-100 kg-ig bokor

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő Amur áttörés egy meglehetősen népszerű fajta, amelynek érdekes eredetű története van. A “szülei” fagyálló és termékeny fajták, amelyekből az Amur áttörés csak a legjobb tulajdonságokat vette igénybe. Jellemzői egyedülállóak, amelyekre a növény és a szeretet sok kertész.

Az eltávolítás története

A fajta megjelent. ÉS. Potapenko, aki egy szokatlan kísérlethez meredt. Átlépte a vadon élő szőlő fagyálló fajtáit, amely a Távol-Kelet északi régióiból érkezett. Ezzel a kereszteződéssel Potapenko egyedülálló univerzális fajtát kapott, amelynek neve egy és amurkszkás 7.

Leírás

Annak megértése érdekében, hogy érdemes-e egy vagy egy másik szőlőt a cselekményen, gondosan meg kell vizsgálni annak jellemzőit.

Érlelési idő

A BRURDDI 110 napig érkezik, a szőlőérvényesség korai tekinthető.

Brozdi

A csomó hengeres alakja van, vagy egy invertált kúphoz hasonlít. Sűrűsége átlagos, mivel a bogyók egymáshoz illeszkednek, nem túl szorosak. Az egyik klaszter súlya átlagosan 1000 g. A gyümölcsök tárolása akár 30 napig is.

Bogyók

A kis lila gyümölcsök kerek alakú és tartós bőrrel rendelkeznek, amely könnyen meg lehet enni. A hús húsos lédús. Az egyik szőlő átlag mérete 15 mm átmérőjű, súly – 4-5 g.

Íz

A bogyóknak harmonikus és édes íze van, kellemes kitty érezheti magát.

Hozam

A fajta nagy betakarítást ad, kedvező körülmények között egy bokorból, körülbelül 80-100 kg gyümölcsöt gyűjthet.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az amurkszkás áttörés nem túl szöcske, amely könnyen átadja a káros környezeti feltételeket, és nem igényel különleges ellátást. De érdemes megjegyezni a kulturális kultúra szabályait, hogy gazdag és kiváló minőségű betakarítást kapjon.

Leszállás

A déli régiókban májusban a kultúrát a földre ültetik, az északi szélességekben a júniusban a legmegfelelőbb a szőlőt. A földre kell választania egy jól megvilágított helyet, amelyet a hideg szél és a felszín alatti vizek védelme.

Javasoljuk, hogy válasszon laza és savas talajt. Ha lúgos, segítsen neki a tőzegben vagy a gyepen. Fontos, hogy az extra víz áramlását használjuk.

A bokrokat egymás között 1,5 méter távolságra ültetik. A sorok között körülbelül 2 méter kell lennie.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Javasoljuk, hogy a bokrok mellett más pollinátorokat is biztosítson.

Ritkítás

A metszést kétszer – tavasszal és ősszel végezzük. Fontos, hogy tiszta és éles eszközöket használjunk, és biztosítsák, hogy a növények “sebek” megfelelő formában vannak.

Locsolás

Amur áttörés szereti a hidratált talajt, ezért fontos annak biztosítása, hogy a talaj ne legyen úszva. Az öntözés használata. 7 nappal a virágzás előtt, valamint 14 nappal a gyümölcsök gyűjtése előtt, meg kell állítani az öntözést.

Egy bokornak körülbelül 30 liter vizet kell töltenie.

Az öntözési eljárás sokkal könnyebbé válik, ha felszerelte a csepegtető öntözőrendszert. Ez is ideális környezetet teremt a kultúra fejlesztéséhez.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Az ideális műtrágya a fajta számára a trágya, amely folyadékkal (1: 5 arányú). Használhat átfogó műtrágyákat is, amelyek káliumot, foszforot és nitrogént tartalmaznak.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szőlő rendkívül fagyálló, képes ellenállni a fagyok körülbelül -40 fok. A menedéket olyan területeken végezzük, amelyek éghajlata hihetetlenül súlyos. A bokrok magas helyreállító képességgel rendelkeznek, így még akkor is, ha a fagyok az ágak harmadik részét forgatják, az egészséges szőlő gyorsan visszaállítja az üzemet.

Amur áttörés nem fél a fagyoktól a tavaszi, mert a fagyasztott ágak gyorsan cserélnek új, egészséges hajtások.

Betegségek és kártevők

A szőlő nagy ellenállással rendelkezik a gombás betegségekkel szemben, és a tengelyek nem befolyásolják (annak ellenére, hogy sok cukor van egy bogyóban). A termés egyetlen valós veszélye a madarak, de leggyakrabban nem érintik ezt a fajtát, mivel a kulturális kefékek sötétek és nem feltűnőek. A növény védelme érdekében elhelyezni a madárijesztő vagy a mellettei harangokat. És a fóliából készült szalagok is használtak.

Bizonyos esetekben a kultúra befolyásolhatja a Mildu-t, ezért ajánlott megelőző munkát végezni a fungicid segítségével. A növényeket szezononként 2-szer feldolgozzák.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A vintage hosszú ideig tartható, ha hűvös szobában helyezed el. Nem lehet napfény. Jobb lesz, ha jó szellőzés lesz elrendezve a tárolási helyen. Ebben az esetben a gyümölcsök képesek körülbelül 30 napos tisztességes állapotban repülni.

Értékelések áttekintése

A kertészek nagyon magas hozamokat és jó jólétet ünneplik, a borítók vonzó megjelenése és a szőlő kellemes íze. Lédús bogyók, kissé illatos és hosszú eltarthatósági idő.

A növekvő szőlő meglehetősen egyszerű, csak azután kell vigyáznia kell. A növénynek időszerű öntözést igényel, amely többször etetést tesz a szezonban és a tiszta vágásban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: