Szőlő Arkady (Nastya)

 • Szerzői: Ivive Nim. BAN BEN.E. Tairova, Ukrajna
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: Belaya
 • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
 • Érési idő, napok: 115-125
 • Fagyállóság, ° C: -21
 • Szinonimák nevek: Nastya
 • Súlycsomó, g: 500-700
 • Megjelentek: Moldova X bíboros
 • Íz: harmonikus, szerecsendió

Lásd az összes jellemzőt

Arkady (Nastya) már régóta kialakult a szőlő kereskedelmi célokra, és az elmúlt években népszerű csemege lett a nyári lakosok kertészeiben.

Sok szőlő szőlő szeretett relatív módon, a fagyállóság és a képesség, hogy megkapja a gazdag betakarítást az erős hőmérsékleti cseppek körüli körülmények között.

Az eltávolítás története

Arkady – egy fajta, hogy a tenyésztési folyamatban minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyet a kertészek annyira. Több mint 20 éve hozta ukrán tenyésztők Ivivi őket. BAN BEN. E. Tairova a Navy Moldova és az ibolya szőlő bíboros szőlő. Mindkét szülőnek van a sötét szín gyümölcsei, és az Arcadia bogyók fehérek.

A Moldovanak köszönhetően az Arkady fajta tökéletesen illeszkedik az időjárási viszonyokhoz. És lédús, húsos bogyók voltak Arcadia a bíboros.

A két fajtából származó tenyésztés folyamatában a kultúra másik változatosságát hozták ki, de kifinomult, mivel a kiváló minőségű jellemzők alacsonyak voltak. A finomítás után a fokozatot Heliosnak hívták.

Arkady sikeresen átadta a kormányzati teszteket, és 1995-ben a fajta hivatalosan szerepelt az ukrán növényi növények nyilvántartásában.

Az Orosz Föderáció állami nyilvántartásában Arkady csak 2009-ben kapta meg.

Földrajz elosztás

Csatolja ezt a fajta kultúrát, elsősorban az Észak-Kaukázus régióban. Ez egy ilyen földrajz a kiváló éghajlat és a talaj jellemzői miatt lehetővé teszi az Arcadia gazdag betakarítását, amely feltárja a fajta összes ízét.

Azonban idővel megpróbálta az amatőr kertészek tesztelését, hogy az ország északi régióiban az arcadium növekedése kiváló eredményeket mutatta: Tehát egy jó betakarítás érhető el a Krím-félsziget nyugati részén, Oroszország és a csernozozok központi részén régiók. Szintén expandált földrajz a termesztés Ukrajnában, jó hozamot ünneplik Fehéroroszországban.

Leírás

Asztali fokozat, és magas hozamú és kora. Az étvágygerjesztésnek és a jó közlekedésnek köszönhetően az Arkady Szőlő a hálózati szupermarketekben található öt kereslet közé tartozik.

Érlelési idő

Az öregedési kifejezés az éghajlati viszonyoktól, a növekedési földrajztól függ. A technikai leírás a vese feloszlatásának pillanatától kezdve, amíg az első felhők készsége körülbelül 120 napig kell lennie. A középső sávban érett bogyó élvezheti augusztus elején, a déli – egy kicsit korábban.

Brozdi

A szőlő kefékek nagyok és nagymértékűek, közepes teljesítményűek. A breakdogi ágak, hengeres, kúpos és fogott alakúak, átlagosan 500-700 gramm. De mindkét rekord tulajdonos akár 2500 gramm.

Bogyók

A bogyók nagyok, átlagosan 28 * 23 mm, súlyos 7-15 gramm, ovoid alakú. A fajta fehér fajtájú fajtákhoz tartozik. Technikai érettséggel, fehér vagy sárga bogyókkal, mézzel vagy borostyán színű fehéres viaszfákkal. Hús-lédús hús, közepes vastagság.

Íz

Az érett gyümölcsöknek harmonikus íze van Muscat jegyzetekkel. A cukorság nem magas 15-16%, a savasság nem nagy – 4-6 g / dm3. Az ilyen jellemzők mérsékelten édes bogyókat adnak.

Hozam

A fajta hozam magasnak tekinthető. Egy bokor átlagosan 30 kilogramm illatos fedelet adhat. De a kiváló éghajlati viszonyokkal Arkady 50 kg bogyót ad. A gyümölcs szőlő 55-75% -a. Gyümölcs arány magas – 1.1 – 1.5, de a termesztés területétől függ.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő Arkady (Nastya)

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Arcadia – fagyálló kulturális fokozat, könnyen téli hőmérsékleten -21 fok. A cukor felhalmozódásának és bőséges hozamának jó állapotára a szőlő időben normalizálást igényel.

A helyek kiválasztásakor szem előtt kell tartani, hogy a szőlő cukorság sok napot és a szél minimális hatását igényli. Legjobb leszállás az épületek falai mentén a napos oldalon.

Leszállás

A leszállás érdekében az optimális idő lehet a tavasz második felében – nyár elején vagy októberben. A fő szabály – a talaj hőmérsékletének legalább 10 fok, levegő hőmérséklete – 15 fok. Az Arcadia bármilyen talajban nő – agyag, homok, loam, csernozom.

Az ültetési és előkészítési folyamat több szakaszban történik:

 1. Escape 8-10 mm A levelekből, lépésekből, bajokból, és fekete vágót alkotnak, 45-50 cm hosszúságú, 3-4 héj jelenlétével.
 2. A dugványok napját vízben tartják, majd a mangán gyenge oldatával kezeljük (Dip) és szárítva.
 3. Amíg a február végén – március elején, a leszállás anyag csomagolva egy polietilén fóliát hűvös helyen hőmérsékleten 0-2 fok (hűtő vagy pince).
 4. A határidő után a dugványok 1-2 napig újra becsapódnak vízbe. Az alsó vesét el kell távolítani, az olvasztott paraffinba merülő felső és azonnal hideg vízben merül fel. Ez a manipuláció segít megvédeni a jövőbeni üzemet a betegségekből.
 5. A kutikula kéregének alján 4 helyen van, 3 cm hosszú vonalakkal a gyökerek kialakulásához ebben a helyen.
 6. A szemek bontásának megakadályozása a gyökerek kialakítása előtt (egyébként a szárított dugványok). Az alsó rész a vágások vannak csomagolva egy nedves szövet és polietilén és elhelyezni úgy, hogy a meleg (az akkumulátor), és a tetején a vese van erősítve lehűlni üvegablakok. A fényerő jelentése az, hogy a vágás felső és alsó hőmérsékleti különbségét biztosítsuk.
 7. Készítsen egy lyukat szélességgel és mélységgel körülbelül 70 cm-rel. A vízelvezetés az alsó részen található – a törmelékkel, kavicsokkal vagy törött téglákkal. Következő – Homok, párásítás, ammónium-nitrát, szuperfoszfát, nitroposki 20 cm vastag.
 8. Tegye a dugványokat, és elaludjon talajjal vagy túlterhelt trágyával, 25-30 cm-es megerősítést alakítson át a kiváló minőségű öntözéshez és kényelmesebb telekkel. Öntött lyuk 10 liter meleg vizet.

Szőlő Arkady (Nastya)

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Arcadic virágok obroat. A mesterséges beporzás nem szükséges. Más fajtákat beporíthat.

Ritkítás

Ahhoz, hogy megújítsa a bokorot és a bőséges gyümölcsét, időszerű vágást igényel. Tavasszal az eljárást a bevonat kezdete előtt végezzük, az 5 fokos levegő hőmérsékletén. Levágott fagyasztott hajtások.

Nyáron a szőlő felszabadítja a lépcsőktől a szellőztető bokorig. Összességében a vágást 8-12 csúcsok végzik, az eljárást a fagyok kezdete előtt kell kitölteni.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő Arkady (Nastya)

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A menedéket elsősorban a szőlő életképességének megőrzése és a termés növelése érdekében. A kivágott hajtásokat a földre kell helyezni, állítsa be az íveket, és tetején, hogy terjessze a padlóanyagot. Laza élek talajjal.

Betegségek és kártevők

Az Arcadia toleráns stabilitása a Mildu-hoz (a helyi foltok jelenléte 10 mm-re a leveleken a különböző necrosis fokozatú leveleken) – 3,5 pont.

A 4 pont oidium észleléséhez kémiai védelemre van szükség a nyár folyamán.

A kártevők között Philloxer lehet, egy webes kullancs. Észlelése esetén a levelek és szárak jellemző felfüstöl, web, ha a levelek festett sárga, és a vénákat piruló, a bokor kell sürgősen kezelni gyógyszerekkel.

Szőlő Arkady (Nastya)

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő Arkady (Nastya)> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az Arcadia klaszterei tökéletesen tárolódnak, mivel a hús vastagsága és a hús húsának vastagsága 0-2 fok, páratartalom 90-95%. Tárolási idő: 2-3 hónap.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása