Szőlő bíboros

  • Szerzői: E. Snyder, California, Egyesült Államok
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Ibolya-piros, füstös viaszláncmal
  • Íz: Light Muscany
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
  • Érési idő, napok: 121
  • Fagyállóság, ° C: -18
  • Súlycsomó, g: 342-510
  • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő bíboros a népi asztali fajtákra vonatkozik, amelyeket a nyugati és kelet-európai USA-ban osztottak el. Oroszország is becslése szerint magas hozamok, gyönyörű íztermékek, kiváló árufuvarozás. A fajta nem hívható újnak, már megalapította magát a kategóriájának egyik legjobbjaként.

Az eltávolítás története

A szőlő bíboros hozott tenyésztők az USA-ból. Snyder és F. Harmon Kaliforniában. Új forma megszerzéséhez az Alfons Lavalle és a szőlőültetvények királynői fajtáit vették igénybe. Kezdetben a szülőfajok közül a láng tokay. Egy későbbi genetikai elemzés azt mutatta, hogy a szőlőültetvények királynőjét használták.

A fajta a Fresno kísérleti állomáson 1939-ben érkezett. Napjainkban alapja az Azos, K-80, K-87 és mások népszerű hibridjeit kérte. A Szovjetunióban az eredeti fajta 1958-ban született Franciaország területétől. Az állami nyilvántartásban 16 évvel később történt.

Leírás

Érlelési idő

A fajta nagyon korán utal. Az általa megkövetelt hőmérséklet mennyisége a technológiai érettség állapota 2308 Celsius fok. Átlagos idős idő – 121 nap. Oroszország déli részén ez az időszak 105 napra csökkenthető.

Brozdi

A fajtát az ecset laza szerkezete jellemzi. Hengeres vagy kúp alakú, hosszú zöld lábával. A tömeg eléri a 342-510 g-ot. A csokrok méretei a szélességben 130-190 mm-es szélességben 280 mm hosszúságúak.

Bogyók

A szőlőfajtákhoz a bíboros, amelyet telített lila-piros, a héja felülete sűrű, viasz van. Belül vannak csontok egy összegben 2-4 darab. Az űrlap gömbölyű ovális. Berry méret nagy. Súlya akár 7-9 g.

Íz

A szőlőbogyók kiegyensúlyozott ízű szerencse a bíboros megkülönböztethető egy kis szerecsendió, méz utáníz nyomon követhető. A fajta cukortartalma 156-180 g / dm3 savtartalmú 7-8,4 g / dm3. Ropogós hús, telített gyümölcslével. Az értékelés kóstolásával 8-9 pontot kap.

Hozam

E mutató szerint a bíboros nagy potenciállal rendelkezik, de elégtelen stabilitás. A fiatal bokroknál nem haladja meg az 1 kg-ot, és 15 kg-ot. A szőlő mérlegelése során ezek a mutatók egyre nőnek. Elérheti a 20-25 kg-ot 1 bokorral.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A bíboros fokozat a szőlő termo-szerető alfajhoz tartozik. Kezdetben egy puha kaliforniai éghajlat körülmények között termesztették. Ipari méretben, a termesztés kizárólag a területeken, a meleg időjárás, a napsütéses napsütéses napsütéssel. Lehetőség van a bokrok leszállása a helyszínen a helyszín déli és délnyugati oldalán. Optimális talajválasztás – Könnyű homok és Suglinka, Chernozem.

Leszállás

A bíboros minőségű optimális megoldás kordon leszállásnak tekinthető. Fontos, hogy a nap jól felmelegedése erős szél nélkül, elegendő menedék nélkül. A reprodukció leggyakrabban a hidegen ellenálló fajták felnőttkorban van. Amikor az anyag betakarítását ősszel bámulják, a vakcinázást április 3 évtizede alatt végzik.

A talajba való leszállás akkor történik, amikor a talajt a +10 foknál alacsonyabb mutatókra hajlik. Ellenkező esetben a leszállási anyag egyszerűen nem illeszkedik. Cherenkov-t gyökereket kell kialakítani. Az ültetési szubsztrátum organic, kálium és foszfor. Ez lehetővé teszi, hogy ne megtermékenyítsük a talajt a bokor képződésének első 3-4 éve mellett.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Növényi formák oboy virágok. Az önszennyeződés kategóriájára utal. A kedvezőtlen időjárási viszonyok és az éghajlati viszonyok, a virágok és a sebek szatároltak. További beporzás a pufferek használatával.

Ritkítás

A szőlőnek a bíborosnak normalizálnia kell a menekülésre vonatkozó fedők számát. A szőlő vágása 5-6 szemig készült. A bokorban 25-30 darab mennyiségben maradnak. A kialakulás mind a keksz gyuo és veterno is történik. A megfelelő éghajlatban nagy törzsre lehet nőni.

Télen 3 vesék rövid lecsípése ajánlott. A kapcsolódó szőlő nem maradnak.

Locsolás

A szőlő bíboros a szárazságrezisztens fajtákra utal. Fontos, hogy a talaj nedvességének mérsékelt fenntartása, túlcsordulás nélkül, ami a repedéshez vezet. A víz stagnálásának feltárásakor szükség van a vízelvezetésre. Az öntözés 10-20 liter meleg vízben a bokoron 3-4 alkalommal kerül végrehajtásra. A bokrok megmutatják a prioritási zóna mulasztását is.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A kardinális fajta rendszeres etetésre van szükség. A tavaszi és őszi periódusokban a bokor alján található egy komposztréteget, 60-80 mm magasságú magasságra szórjuk. És kell biztosítani az ásványi komplexum érkezését 3-4 alkalommal szezononként. Általában az első levelek kijáratánál és a betakarítás után, valamint a rügyek nyilvánosságra hozatala előtt és a virágzás befejezésén keresztül.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fokozat nem vonatkozik a fagyálló. Ellenáll a légköri hőmérséklet csökkenése -18 fokon belül. A téli menedéket igényli. A bokor évelő megőrzését jelentősen bonyolítja az alacsony fagyállóság. A betakarítás befejezése után a szőlőt egy gerendába, nyakkendőbe és égetni kell a földre. A menedéket vastag réteg szalma, üvegházdoboz vagy közvetlen talaj.

Betegségek és kártevők

A bíboros fokozat a különböző gombás betegségekre vonatkozó szőlő alfaját jelenti. Rendszeres ellenőrzést, gombaölő kezelést igényel egy bokor penész, szürke rothadás, oidium, bakteriális rák kolloid kén oldatával. A készítményt permetezéssel, levelekkel és hajtásokkal alkalmazzuk. Között a kártevők veszélyes neki, meg lehet különböztetni a klaszter szórólap, az operációs rendszer és a madarak támadják a növények alatt a termés érését.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A kardinális szőlőt nagy teljesítmény és szállítás jellemzi. Ez koraira utal, kedvező feltételek mellett 3 hónapig tárolható. Ha a szállítás ajánlott sűrű kefék.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: