Szőlő bruckam

  • Szerzői: I.ÉS. Potapenko, A.ÉS. Potapenko, L.ÉS. Smakinnya (Vnieviv őt. én.ÉS. Potapenko)
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: fekete
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Érési idő, napok: 135
  • Fagyállóság, ° C: -harminc
  • Súlycsomó, g: 110-149
  • Hozam: 124-188 c / ha
  • A virág típusa: Oboy
  • Borértékelés, pontok kóstolása: 7.5

Lásd az összes jellemzőt

A professzionális borászok számára jól ismert Bruckam a szőlő technikai alfajához tartozik. A tenyésztővel való tenyésztés során az éghajlati és más külső tényezők negatív hatására ellenálló növény megszerzésének problémája elérte. Bruckam elegendő népszerűséget szerzett a magánszírozók között.

Az eltávolítás története

Bruckam-t a Bruschitsky X Vitis Amurzis szőlőjének átlépésével kapták meg Vnieviv I. ÉS. Potapenko. Első alkalommal 1970-ben jelentették be, de az állami nyilvántartásban a fajta csak 1994-ben jelent meg.

Leírás

A szőlő átlag, a termékeny hajtások száma 85-90%. Gyönyörű bokor, akár 1 m magas, nagy levelek lédús zöld. Szőlősbútor-barna. A növények kifejlesztett gyökérrendszerrel rendelkeznek, könnyen és gyorsan felállnak egy új helyen.

Érlelési idő

A Bruskam technikai érettsége 135 napot kap. Augusztusban már a bogyók festettek, de teljes körű érettséget vesz igénybe. A gyűjteményt 2 évente szeptemberben tartják.

Brozdi

A bokor ecsetei sűrű, hengeres, 110-149 g tömegűek. Minden klaszternek van egy kiejtett szárnya és a közepes hosszúsága.

Bogyók

Szőlő gyümölcsök közepes méretű bogyók fekete bőrrel. A lédús cellulóz, a vad szőlő íze nélkül. A kerek alakú bogyó, eléri az 1,6 g súlyt. A bőrön egy matt spin.

Íz

A Bruckam borok 7,5 pontot kapnak. Az élelmiszerben a bogyók nem használnak, kizárólag nyersanyagként használjuk feldolgozásra. A cukortartalom 210-220 g / dm3, savasság – 9.1-11,6 g / dm3.

Hozam

A növekedési feltételektől függően 124-188 Center / ha. A fajta nagy hozamúnak tekinthető, a jel klaszterek 2 évig várhatók a leszállás pillanatától.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő bruckam

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő bruckam

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Bruckam – fajta, jól alkalmazva a különböző klimatikus zónák termesztéséhez. Gyakorlatilag nem igényel különleges ellátást. A növekedés során a borítók számát szabályozzák. A fajta nem hajlamos erre kényszeríteni. A hő és az állományos időszakok jól tolerálnak, a welling jele nélkül.

Leszállás

A büdleteket dugványokkal vagy készen állt független növényekkel lehet ültetni az óvodából. A kutak közötti távolságot 1,5 m vagy annál nagyobb tartományban tartják, a folyosó 3 m. Az ilyen leszállási rendszer lehetővé teszi a növények számára, hogy ne teszteljék a napfény hiányát. A fajta, az erdő vagy a fekete földi talajok nagy káliummal és foszforjával, humusz, laza és termékeny.

Szőlő bruckam

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő bruckam

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő bruckam

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő bruckam

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő bruckam

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Az obroat virágok, a beporzás természetesen következik be. A más típusú szőlőállomány nem szükséges.

Ritkítás

A szőlőn nem több, mint 8 szemet hagynak vágáskor. A terhelések felemelkedése az első években szükséges. Hagyjon körülbelül 2 lezárást a gyümölcs nélküli menekülésen, később ez a mennyiség növelhető. A szőlőn lévő maximális terhelés nem haladhatja meg a 3 kg-ot, különben befolyásolja a bogyók cukor tartalmát.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő bruckam

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő bruckam

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fajta sikeresen alkalmazkodik az éghajlati zónák termesztéséhez, amely csökkenti a légköri hőmérséklet -30 fokig. A téli menedéket nem kell a high-tech kultúrában termeszteni.

Betegségek és kártevők

A fajta nagy ellenállással rendelkezik a penésznek – 1 pontnál. Más gomba betegségekre is érzékeny. A megelőző feldolgozás opcionális, de szükséges az elhúzódó eső időszakokban.

Szőlő bruckam

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő bruckam> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő bruckam> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő bruckam> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő bruckam> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Hosszú távú tárolás A bokros bogyók eltávolítása után nincsenek. Azonnal megengedik őket újrahasznosításra. A bokor késedelmes eltávolításával megnövelt cukortartalom figyelhető meg, a bogyó törés. Hosszú távú tárolással a gyümölcsök megrepednek.

Értékelések áttekintése

A tulajdonosok szerint a Bruckam az egyik legvonzóbb fajtát nevezhetjük a magánfedezéshez. A kapott anyagot gyakran összehasonlítják a több híres Caberne-Sauvignon, jelezve, hogy a minőség, ha rosszabb, mint a kimagasló húst, majd kissé. A magas minősítés megérdemelte a borítók megjelenését, és a levelek ajánlott dollárért használni: puha, anélkül, hogy túl sok. A tulajdonosok konvergenciálnak, hogy a Brukes teljes mértékben megfelel a betegség ellenállásának megjelölt tenyésztési szintjének: szinte nem kell szembenéznie még a szőlőművelésben is.

A fajta hátrányai közül van némi eltérés a bogyók bogyók érlelésének. Még egy éven belül is, az intervallum legfeljebb 7 nap. A cukorkészlet is nagyon lassan jelenik meg: legfeljebb 3-4 hétig. Megemlíti, hogy a darázsok nem mutatnak nagy érdeklődést a bogyók, hanem a madarak bokrok egy érlelési betakarítással, hogy megvédje a hálókat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása