Szőlő cinnaya orosz

 • Szerzői: És. M. Filippenko és L. T. Shttin (vniigispr, michurina, cgl)
 • Bogyó szín: Arany, rózsaszínű a napos oldalon
 • Íz: harmonikus
 • Csontokkal: Nem
 • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
 • Fagyállóság, ° C: -26
 • A virág típusa: Oboy
 • Luna sűrűség: Rhyley
 • Bőr: közepes, mozgó
 • Megjelentek: Zarya North X Kishmish Black

Lásd az összes jellemzőt

A Cinnica orosz egy szőlőfajta, kiváló fagyállósággal, jó mentességgel és gyönyörű ízekkel. A növény az állami nyilvántartásban áll a központi fekete földterületen.

Az eltávolítás története

A fajta Vniigisprhez Michurin, Tsgl. A kiválasztás I.-ben történt. M. Filippenko és L. T. Shttin. Kezdetben meghatározták a feladatot, hogy magas téli keménységű terméket kapjanak. A tenyésztők a Zarya North és Kishmish Black szülői párjaival értek el céljukat. Úgy érkeztek, hogy a -26 fokig tartó fagyok ellenálltak.

Földrajz elosztás

A tulajdonságainak és a megsértésének köszönhetően a szőlő bokrok sikeresen nőnek Oroszország központjában, az ország déli és északnyugati részén, a Távol-Keleten és Szibériában. Nem kevésbé produktív hibrid jó szerencsét vesz igénybe Lengyelországban, Belgiumban, Kanadában és a Balti-országokban.

Leírás

A különböző típusú bokrok erősek és növekvőek, fejlett gyökerekkel és intenzív növekedési ütemgel. Elérheti a 3 m magasságot. Világosbarna árnyalatok, erős, törölt előrejelzés, amely szilárd határokat tarthat. Nagy levelek, öt pengével, kis öltözött, gazdag zöld színű, alacsony. Fehér virágok, a gyulladásokkal Mellowok formájában. A szőlő májusban virágzik, körülbelül két hét. A gyümölcsök 2-3 évig megjelennek a leszállási események után.

A hajtások hossza 2-3 m-en változik. Az öregedő szőlő mértéke a hossza 70-85% -a tartományban van. A hozam szintje jelentős. Gyümölcs szállítás kielégítő. A fajta magas minőségű bor, mazsola gyártására szolgál. Nincs bogyó bogyók.

Érlelési idő

A Cinnica orosz nagyon korai fajtákra utal. Júliusban éri a gyümölcsöket. De a teljes érettségük augusztus harmadik évtizedében jön. Ez az idő múlva a gyümölcsök általában elkezdenek összegyűjteni. A kefék sokáig tárolhatók a bokrokon, anélkül, hogy elvesztenék a tulajdonságokat és a kiváló fajokat, jelentős mennyiségű cukrot kapnak. Amikor az északnyugati nyitott helyeken növekszik, a betakarítás szeptember közepétől kezdődik.

Olvasson tovább  Paradicsomkék körte

Brozdi

Az orosz cigrika 180-250 g közepes méretekkel és súlyú csokorral rendelkezik. A kefék kúpos, gyakran fognak alakulnak. A sűrűségük laza.

Bogyók

Kis bogyók, lekerekítettek, 8×10 mm-es mérés és legfeljebb 2 g tömegű, aranyos sárga árnyalatok. A napsütéses helyeken rózsaszínű hangokat szerez.

A tartalmat húsos és lédús következetesség jellemzi kellemes ízű tulajdonságokkal. Nincs nyilvánvaló aroma. Bőr közepes vastagságú, nem túl tartós. A magok hiányoznak. A cukorság 20-22% -os tartományban változik, de néha eléri és nagy értékeket. A savassági paraméterek kiválóak és elérhetők 5 g / l.

Íz

A gyümölcs íze harmonikus, intenzív szőlő, más síelés nélkül. Kóstoló mutató – 4.3 pont.

Hozam

A fajta megkülönböztethető egy stabil és gazdag hozam. Gyümölcs a növekedés második évére. A kielégítő gondossággal ellátott bokorban 12 kg gyümölcsöt gyűjtünk össze. Hektár – akár 80 center.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A kultúra nem igényes a talajra, és nincs szükség kivételes ellátásra. Tökéletesen ápolt kezdő szakemberek.

Leszállás

Alapvető ajánlások a leszállásra:

 • A külön palánták figyelmes vizsgálatnak vannak kitéve, hogy azonosítsák a lehetséges szárítási gyökereket, sérült vagy érintett hajtásokat;
 • A csemetéket meg kell fiatalítani a gyökerek és hajtások vágásával;
 • A leszállási mélyedések előkészítése előre történik;
 • A felszín alatti vizek intimitásának esetében a füstelvezetés;
 • A tápanyag-talaj 1/3-án történő betöltésekor a gyökereket védeni kell a műtrágyák közvetlen hatásával, egyszerű talaj hozzáadásával.

Leszállás

Olvasson tovább  Paradicsom rózsaszín óriás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A szőlő mind nőst, mind férfi virágokat tartalmaz. Más szóval, ez öngyilkos fajta. Nincs szükség a pollinátorokra.

Ritkítás

A metszés 6-8 vesére ajánlott. Tavasz szükségszerűen szaniter vágás, eltávolító ágak eltávolítása.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

Olvasson tovább  A piros ribizli ültetése és technológiája

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Cinnik orosz – fagyálló minőségű, de nem-módon és túl hideg télen menedéket kell menedéket a mezőgazdasági vagy hasonló anyagokkal.

Betegségek és kártevők

A kultúra átlagos fokú ellenállással rendelkezik a betegségekkel és kártevőkkel szemben, a betegség előfordulási kockázata valóságos. Az oidiumra érzékeny szőlő hatással lehet a penészre is.

A legintenzívebb szőlő hatással van a nagy esőzések alatt a gyümölcs érése során. Szeretem élvezni a bogyót és a madarakat. A növényi növények védelmét speciális zsákok szolgálják fel, blokkolva a bogyók útját.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Cinninka gyümölcsök oroszországi jól tárolva a hűtőszekrényben, valamint a szállítás során nagy távolságokra. Hűvös és szellőző helyiségben tárolhatók.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: