Szőlő gurzufsky rózsaszín

 • Szerzői: NVF “Ampelos”, Ukrajna
 • Célja: Univerzális
 • Bogyó szín: Sötét vörös
 • Íz: Kellemes, harmonikus, erős szerecsendió aromával
 • Csontokkal: Igen
 • Érési idő (szűrő): Korai
 • Fagyállóság, ° C: -25
 • Szinonimák nevek: 124-66-26
 • Súlycsomó, g: 250
 • Hozam: 150 c / ha

Lásd az összes jellemzőt

Gurzufsky Rózsaszín (124-66-26) egy korai univerzális fajta, amely a kertészek körében népszerű a kiváló tulajdonságok miatt, valamint annak használatának lehetőségét, mind a kulináris célokra, mind a finom borok elkészítésére (fürdés és desszert). Ez megkülönböztethető az ellátás és a kiváló ízlés.

Az eltávolítás története

A fajta hozott Pavel Holodriga, Ukrajna natív, az NVF ampelos alapján. Ehhez átlépte a Muscat Vira-t és a Magarachot.

Földrajz elosztás

A leggyakrabban a szőlő a gazdálkodók Krím, Krasnodar Terület, Ukrajna és Közép-Ázsia. A fajta bármely olyan helyen érhető el, ahol nincs túl kemény éghajlati viszony.

Leírás

Érlelési idő

A korai fokozat, a növekvő szezon körülbelül 125 nap. A nyár végén gyűjtheted a betakarítást.

Brozdi

A csokor nagyon szép, hengeres vagy hengeres kúpos osztályú. Nem túl sűrű, meglehetősen laza, mivel a bogyók nem illeszkednek egymáshoz. Mérjünk körülbelül 250 g-tól. A bokrokon nagyszámú meredekséget láthatunk, amelyek között gyakorlatilag nincs hulladék.

Bogyók

Középméretű gyümölcsök sötétvörös színűek és lekerekített alakúak, sűrű bőr és hús és lédús hús. Minden bogyó belsejében 3-4 csont látható. Átlagosan egy szőlő súlya körülbelül 2-3 g. Különbözik a magas szállítással és a kiváló fogyasztói tulajdonságokkal.

Íz

A kellemes harmonikus ízű gyümölcsök egy fényes szerecsendió aroma van. A bogyók kóstolási jellemzői rendkívül magas szinten. Cukor tartalom – 250-290 g / dm³, savasság – 6-7 g / dm³. A gyümölcsök kóstolási minősítéssel rendelkeznek 7,9-8 pontban.

Hozam

Átlagosan, egy bokorból összegyűjthető 150 c / ha. A megfelelő gondossággal a betakarítás rendszeres és elég nagy lesz.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Leszállás

A fajták csemetékét mind a tavaszi (a vegetáció kezdete előtt) és az ősszel (a levelek kisülése után, néhány héttel a fagyasztás előtt) lehet ültetni. Fontos, hogy olyan jó telket választani, amelyen a bokor jól fejlődhet. A zóna kell lennie a terület déli oldalán, jól borítja a nap sugarai, és meg kell zárni a durva busting szélektől. Ezt az ilyen tényezőkre kell emlékezni a felszín alatti víz szintjére.

Ne hagyja ki a területet a területen, ahol az elmúlt szezonban más fajták voltak, kimerült talaj.

A Gurzuf rózsaszín optimális talajszubsztrátja egy többkomponensű keverék, amely fekete talaj, humusz és homok lesz, amely a talajt lazabbá teszi.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A virágok rutinszerűek, így nincs szükség további beporzásra.

Ritkítás

Vágja le a bokrokat időben és rendszeresen, különben képesek gyorsan növekedni. A legjobb lehetőség 40 szem a bokor, 2-4 szem a szőlőre.

Locsolás

Az öntözés rendkívül fontos a bokor jobb fejlődéséhez és a teljes növekedéshez. Különösen gondosan szükséges ahhoz, hogy ezt a növekvő szezonban kövesse, és abban az időben, amikor a jövőbeni borítók ígéretei. A gyümölcs kialakulásának kezdetétől kezdve, hogy néhány nap alatt meg kell nedvesíteni a szubsztrátot 1 alkalommal a bokor alatt. Ha az éghajlati viszonyok szárazak, az üzem öntözése minden nap követi.

Körülbelül 8-10 liter vizet használt egy felnőtt kultúrán, de fontos, hogy figyelembe vegye a bokor egyedi jellemzőit és a talaj szárítási sebességét. Az utolsó öntözést az ősz végén végezzük, de oly módon, hogy amikor a talaj az első fagyok kezdetén van. Reggel és este vízszőlőre van szükség, előnyösen egy tipikus módon, hogy a folyadék ne érjen a szőlőt, mivel telepíthető.

Néhány héttel az öntözés claproceryének gyűjtését megelőzően csökkenteni kell, mert a felesleges víz hozzájárulhat a vizes gyümölcsökhöz.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Az öntözés folyamatában fontos különböző műtrágyák használata – mind szerves, mind az ásványi anyagok. Leggyakrabban a gyökér módszerrel készülnek, mivel a granulátumok vagy az előtagok oldódnak az öntözési folyadékokban. A termés hamisítványok számos szakasza van.

 • A szőlő első műtrágyát tavasszal nitrogéntartalmú készítmények alkalmazásával végezzük, amikor a téli véget ér.

 • A második etetés szükséges a fürtök kialakítása után. A kálium és a foszfor érvényes. Mindkét pörkölő etetést és extra-zöld permetezést tehetjük meg.

 • Harmadszor, a talaj ásványi vagy szerves műtrágyákkal rendelkezik az ősz végén. Az adagolási alapok csökkennek, hogy a kultúra újra ne kezdjen meg újra.

Az organikusból kiválaszthat egy korológust, trágyát vagy humuszt, amelyben a szőlő minden szükséges anyaga van. Azt jelenti, hogy vízben elváltak vízben 1-5 arányban, és ragaszkodnak körülbelül 3-7 napig.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fokozat ellenáll a hidegnek, képes -25 fokos és alkalmazkodni bármilyen éghajlati viszonyra. Ennek ellenére ajánlott a téli Gurzufsky Pink menedéket. Ehhez távolítsa el a hajtásokat a szórókából, tegye őket az ásott árokban (mintegy 10-15 cm mélységben), és alaposan elaludjon fákat. Az árkok alján a rétegelt lemez a leggyakrabban halmozott, és a hajtások fém konzolokkal vannak rögzítve. Miután elrejteni kell őket egy filmmel, és elalszik fűrészporral vagy szárazra.

Betegségek és kártevők

A szőlő ellenáll a gombás betegségeknek, az Oidiumnak és a filoxernek, de meg kell emlékezni a megelőző intézkedésekre, amelyek segítenek megmenteni a bokor egészségesek.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A BREAKDI hosszú ideig tárolódik, de figyelembe kell venni a tárolási feltételeket és a tisztítási technológiát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: