Szőlő haji murat

  • Szerzői: Tádzsikisztán
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Sötét lila
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Érési idő, napok: 125-135
  • Fagyállóság, ° C: -22
  • Szinonimák nevek: Mercedes, Tádzsikisztán, Alma Ata-9
  • Súlycsomó, g: 1000
  • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

Gyakran úgy vélik, hogy a szőlőhosszúságok gyengébbek az édességek műszaki, de ez nem mindig igaz. Ezek közül a fajták a cukor, a Nutmessa Utastaste. Takov a Haji Murat fokozatának szőlője.

Az eltávolítás története

Szőlő Haji Murat más nevekkel rendelkezik: Mercedes, Tádzsikisztán, Alma Ata-9. Tádzsikisztánban visszavonták, amely az egyik szinonimáról beszél. A szerzők népi tenyésztőknek számítanak. A fajta az asztalhoz tartozik, az érlelés középvonalának nagyszabású hibridje. Ami a szülői fajtákat illeti, ez nem minden világos. Az egyik feltételezés szerint a “szülők” a Kohlkan és a Muscat Hamburg.

A második vélemény szerint ezek a fajták helyesebbek a fent leírt típusú szőlő “progenitorai” megfontolása. Azok voltak, akik életet adtak a győzelemnek, a TrueZhobi mellett, aki részt vett Haji Murat létrehozásában. A pontos adatok hiánya ellenére ez a fokozat szereti. A szőlő nem szánták a hideg éghajlati övezetekben nyitott földön. De megsemmisíti a fenomenális többségét, amely kiváló piacképességgel kombinálva lehetővé teszi, hogy a terméket minden régióba szállítsa.

Földrajz elosztás

Ebben a szempontban a szőlő nem szerencsés: a fokozat nem tolerálja a fagyot és mínusz téli hőmérsékleteket. Ezért Ukrajna déli részén, Moldova, a Caucasus partja lesz a termesztésének területe. Mindazonáltal észrevették a besorolási fokozatú besorolási minőségeket (letelepítés), ami lehetővé tette a földrajz bővítését Oroszország európai részére. Rendben lesz, ha az alkalmazkodóképesség magas szintje lehetővé teszi, hogy a közeljövőben a hidegebb régiókban jelenjen meg

Leírás

Haji Murat megőrizte őseik külső szépségét, vonzerejét és díszítését, amely az egyik népszerű és állandó fajtát nemcsak a belső fogyasztás, hanem az export. Van egy nagy lombozat, gazdag-zöld, virágok – obo. A fajta megkülönböztető jellemzője – rövid metszetek jelenléte.

Érlelési idő

A szőlő mediterránra utal. A bogyók érési ideje – 125-135 nap. A visszaszámlálás a vesék virágzásának kezdetétől és az első érett borítókig történik.

Brozdi

A fajta egyedülálló, nagyon nagy és gyönyörű kúpos határokkal, amelyek átlagos sűrűsége és súlya 1000 g. A jó agrotechnológia és a megfelelő leszállás lehetővé teszi a gardák számára, hogy keféket kapjanak akár 4 kilogramm, míg a csokorok nem vannak kitéve. Az aktív hőmérsékletek összegére vonatkozó követelmények meglehetősen mérsékeltek: a sikeres fejlődéshez, a Grads Grabs 2700-2800 Celsius fok. Ezek a mutatók nemcsak közép-ázsiai, hanem Saratov, Voronezh, Chernigov, Kursk Régiók is jellemzőek.

Bogyók

A sötét lila színű ovális bogyók a súlya 16-18 gramm és több. A húsos testet finom, de sűrű bőr borítja, amely szinte nem érezhető, ha rágás. A cukornalom 18 g / ml-ről. Fetális hossza – akár 40-50 mm, átmérőjű – 30-35 mm. A felületet a Sizov viasz vastag rétege borítja. A savasság alacsony: a növény eltávolítása idején 5-6 g / l. Amikor a bogyó eléri a teljes fiziológiai érettséget, az indikátor még alacsonyabb lesz.

Íz

A gyümölcs íze harmonikus, mérsékelten édes, vékony nutmess utóízzel.

Hozam

Jellemzően a keleti szőlőt alacsony hozam jellemzi, de Haji Murat is kiemelkedő tulajdonságait is megmutatta. A bőséges hozamok méretű bogyókkal és kefével vannak ellátva. A bokorból 30-35 kg-ig terjedő hektár – akár 140 c.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő haji murat

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő haji murat

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Haji Murat több ki nem osztott, mint a keleti tűlevelűek, de még mindig vannak bizonyos követelmények agrotechnikai.

Leszállás

A fajta a lejtőkön déli helyekre van szükség a napfény maximális mennyiségével és magas hőmérsékleten. A felszín alatti vizek előfordulásától elhelyezett bokrok. A talajnak lúg-karbonátnak kell lennie, vagy semleges pH-értékű.

Szőlő haji murat

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő haji murat

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő haji murat

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő haji murat

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő haji murat

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A tulajdonos virágzó fajta kiküszöböli a tulajdonosokat a további beporzás szükségességéig.

Ritkítás

A fajta nagysága az adagolási és éves vágást igényli a közepes és erős hajtások, a 4-5 szemek elhagyásával. A bokoron hagyja 30-35 vesék. Minden későbbi és gyenge eltávolítás. Az egyik szőlőnek egy klaszternek kell lennie, hogy ne tegye túlterhelje a növényt.

Locsolás

A fajta havi öntözés szükséges. Május közepén a bokrokat a hamu keverékével keverjük, majd az összes öntözést tiszta vízzel végezzük, a szőlőbe öntjük egy előre laza földjén, hogy az egyidejű oxigén dúsítás történjen.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő haji murat

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő haji murat

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A Sylopal szőlő további tápanyagokat igényel. A tehénbenk első etetését tavasszal végezzük, a feszítés időtartama alatt, a második a képződés során történik. Ugyanilyen fontos permetezés a “megjelölt” vagy a szuperfoszfát-oldat 100 g / 10 liter sebességgel történő előállításával. A Haji Murat szőlőjére is meg kell adnod az extraháló etetést. A virágzás előtt a talajt megtermékenyítik a műtrágyával, amelynek részeként 5 g bórsav, 50 g kálium-szulfát, 80 g kálium-szulfát, 80 g szuperfoszfát, karbamid (40 g), 10 g vízben elváltak.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Ezen a területen, a Hadi Murat paraméterek nem különösen lenyűgöző: csak 19-22 fok, ami egy visszatartó terjesztésében a különböző távoli régiók. Oroszország közepén, a Loza további védelmet igényel a téli időszakra. Rugalmas a földre, elalszik a talajjal, és mezőgazdasági. A hóban a sodródásokat a tetejére öntjük.

Betegségek és kártevők

A Haji Murat esetében veszélyes betegségek, mint például az Oidium és a hamis gyötrelem. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a szőlőt, rendszeresen megvizsgáljuk, anélkül, hogy elfelejtenék a régi és a beteg hajtások eltávolítását, a fungicidek permetezését is eltölteni.

Szőlő haji murat

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő haji murat> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő haji murat> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő haji murat> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő haji murat> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szőlőt kiváló melltartó jellemzi: a repedés és a hivatkozás formájában nem lesz hibás. Az optimális feltételek létrehozása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig friss formában tárolja a termést – akár négy hónapig.

Értékelések áttekintése

A kertészek és a szakmai bortajutók gondos elemzése nagyon kellemes következtetéseket lehet tenni. Közvetlenül meg kell jegyezni a hideg éghajlati területek szőlő szerelmeseinek nagy vágyát, hogy megszerezzék a szekcióikat, mint egy fajta. Abszolút mindenki kifejezi csodálatát a borítók és a bogyók nagyságára, valamint a kiváló ízlésre.

A végrehajtásban részt vevő személyek számára nagy jelentőséggel bír, kiváló árucikkek. Nem kevésbé tiszteletben tartják a hosszú távú tárolás dekorációját és lehetőségét. Mindig kellemes, hogy meglepje a vendégeket, akiknek gyönyörű ízei vannak Haji Murat egy ünnepi ünnepen. A fajta független díszítés lehet bármely táblázat, vagy egy fényes hangsúly a gyümölcs bősége.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása