Szőlő ideiglenes

 • Szerzői: Spanyolország
 • Célja: Műszaki
 • Bogyó szín: Intenzíven fekete matt virágzik
 • Érési idő (szűrő): késő
 • Fagyállóság, ° C: -18
 • Szinonimák nevek: Araagonez, Aragones), Sensibel (Cencibel), Chinchilyano, Grenacho de Logrono, OJo de Liebre, Tempranilla, Tempranillo de la Rioja, Tinta Roriz, Tempranillo, Tempranilo Tinto (Tempranillo Tinto), Tinto del Pais, Tinto Fino (Tinto Fino) , Tinto Madrid, Tinto de la Rioja, Tinto de Toro, Ull de Llebre
 • A virág típusa: Oboy
 • Bőr: Vékony
 • Megjelentek: Albilo Major X Benedicto
 • Bogyó alakú: kerekített vagy enyhén lapított

Lásd az összes jellemzőt

Szőlőszőlő Spanyolországban és “korai”. A korai érési idő miatt más borfajtákhoz képest hírnevet kaptak a pirenean-félszigeten. A szakértők úgy vélik, hogy a szőlőfajta egy fajta Pinoto-Noir leszármazottja.

Az eltávolítás története

A legenda szerint a szerzetesek – zarándokok burgundiai hozott dugványok szőlő Pinoto Nuar az északi tartomány Spanyolország – Riookhu. De a történelmi bizonyítékok hiányoznak, és a biológiai szakértelem tagadja a szőlőfajták relatív gyökereit.

Földrajz elosztás

A szőlőmenetesek, mert szándékosak és kiváló minőségű gyümölcsök kezdtek nőni a központban és Észak-Spanyolországban. A XVIII. Században Tempranilo Portugáliába terjedt. A 20. század végére Észak-Amerika, Európa, Ausztrália, Argentína érdeklődést mutatott hozzá.

Az Orosz Föderáció területén a fokozatot csak meleg területeken termesztik:

 • Krasnodar régió;
 • Dagesztán.

Oroszországban a szőlő az ország termelői kultúrájának körülbelül 1% -a. A régiók többi részében ez a kultúra beteg vagy meghalhat, és a bogyók kicsi és savanyú ízűek lesznek.

Leírás

Az ideiglandható szőlőnek van egy gyorsan növekvő bokor, kis mennyiségű levelek. Nagy levelek, ráncos típusú. A növény egyszerre 20 hajtás körülbelül 7 méteres hosszúságú, melynek időtartama érett.

Érlelési idő

A növényzet időtartama 4-4,5 hónap, de feltéve, hogy a kultúra növekszik az éghajlatban, a Földközi-tengerhez hasonlóan. Ezután az érés előfordulhat 1-2 héttel a határidő előtt.

Brozdi

E fajta ecsetek hasonlóak a kis kúpokhoz, és 600-700 gramm súlyokat érnek el. Fiatal, gyakran érzékeny az őrlésre.

Bogyók

A szőlőszőlő mérete kicsi, a méret átmérője 1,5 cm-re. Sötét bőr színű. Súlya egy bogyót körülbelül 8 gramm. Ez a szőlőfajta kóstolás a legmagasabb minősítéseket kapja.

Íz

Elegendő cukorral és savassággal rendelkező gyümölcsök. A gyakori esőzések és a magas páratartalom, a bogyók kóstolási minősége romlik, és a hús vízgé válik. Az ilyen termés bora alacsony minőségű lesz.

Szőlő Tempranilo – Népszerű fokozat Spanyolországban és Portugáliában. Híres portwine a különböző gyümölcsök utáni utána – ennek a szőlőnek a sajátossága).

Hozam

A kirakodási bokor kis méretének köszönhetően gyakrabban ajánlott. A hozam csak növekszik. A nehéz esőzések során a zerovy és a virágok nem jelennek meg, ami nem károsítja a betakarítást. Föld termékenység és nagy magasságú éghajlati viszonyok befolyásolják a hozamot.

Ha helyesen termeszti ezt a Spanyolország gyöngyszemét, bőséges hozamokat kaphatsz – körülbelül 5 kg szőlőből a bokorból.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő ideiglenes

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő ideiglenes

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Ez a fajta meglehetősen szeszélyes és különleges termesztési feltételek szükségesek:

 • Alkalmazás az átjáróhoz;
 • A betegségek és kártevők megelőzése kb. 3-szor az év során;
 • A bokor szaniter és kialakítása a betakarítás növelése érdekében;
 • a talaj földalatti öntözésének, mulasztás és vízelvezetés kialakulása;
 • Szerves és ásványi műtrágyák etetése.

Leszállás

Tegye ezt a kultúrát májusban, amikor a fagyok fenyegetése és növeli a könnyű napot. Szükség van a hajtások kialakítására és a féktelenség kialakítására.

Szőlő ideiglenes

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő ideiglenes

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő ideiglenes

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő ideiglenes

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő ideiglenes

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A virágok mindkét nem (obro) tulajdonságai rendelkeznek, így a mesterséges beporzás nem szükséges.

Ritkítás

A szőlőbokrok minden évben metszenek, tavasszal és ősszel. Mivel a szőlő hosszú távú a csomópontok között, 6-7 vese. A bokor vágása után megszerzi a “Kupa” formáját. A tavasz megszabadul a tavalyi növekedés 80% -ától. A szőlőbokrok ilyen működését csak egészséges növényekben kell elvégezni.

A kerti eszköznek jól éles és fertőtlenítenie kell. A vágott szőlőt kerti borával kell kezelni.

Locsolás

A megfelelő öntözési rendszer kétszer növeli a szőlőfajta betakarítását kétszer. Használjon kétféle öntözési szőlővektorral.

 • Árokban vagy barázdában. Ennek a módszernek a hátránya a felső réteg túlzott páratartalma. Ez hozzájárulhat a gombás betegségekhez.
 • A vízelvezetésben egy gödör vagy lyuk formájában. Plusz ez a módszer az, hogy a nedvesség és a tápanyagok azonnal mennek a bokor gyökérrendszerébe.

Vannak vegetatív és nedvesség nyereséges öntözés. A vegetatív öntözést szakaszokban végzik:

 • a duzzanat duzzanata előtt;
 • Virágzás után;
 • A bogyók kialakulása után.

A nedvesség nyereséges termelése tavasszal és őszén. Ha a vetőmagot ősszel ültetik, akkor hideg vízzel öntözik. Tavasszal, éppen ellenkezőleg, meleg víz.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő ideiglenes

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő ideiglenes

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szőlő mélyen félnek a fagyoktól, ezért szükséges. Ehhez alkalmazzon szalmat, nemszőtt anyagot.

Betegségek és kártevők

A szőlő hiányzik a betegségek immunitása:

 • Szürke rothadás;
 • penész;
 • Oidium.

A feldolgozást a fungicidek és az érintkezési művelet rovarölőszerei végzik. A legveszélyesebb kártevő a filoxer, amely a szőlő gyökereiben és a halálra vezet. Csak a kémiai feldolgozás segít.

Szőlő ideiglenes

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő ideiglenes> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő ideiglenes> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő ideiglenes> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő ideiglenes> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A száraz időjárás során készült szőlő betakarítása éles késsel vagy egy secateur alkalmazásával. Ezt a szőlőfajtát gyakorlatilag tárolják, de teljesen feldolgozásra, főzéshez.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása