Szőlő Ilya

  • Szerzői: Vnieviv nevű i.ÉS. Potapenko. Maystrenko L.DE., Maystrenko A.N., Duran N.DE., Színezés R.BAN BEN., Mezenteva L.N.
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Fehér
  • Íz: harmonikus
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
  • Érési idő, napok: 90-95
  • Fagyállóság, ° C: -27
  • Súlycsomó, g: 400
  • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

A legmegfelelőbb szőlőfajták élelmiszerek friss formában – árucikk étkezés. Az ilyen szőlőcsomagok vonzó megjelenésűek és kellemes ízűek, jól tárolják, és a szállítás során nem veszítik el tulajdonságait. A faj fajták közül a fajták közül elosztható és a közelmúltban a tenyésztők szőlő Ilya.

Az eltávolítás története

Választók fgbnu vniiviv nevű i. ÉS. Potapenko, G. Novocherkassk, megkapta a viasz (öröm) és a nyüzsgő szőlő Kischimish sugárzó. A mai napig, a szőlő termesztése nemcsak az Orosz Föderáció területén, hanem Fehéroroszország déli régióiban is zajlik.

Földrajz elosztás

A tenyésztők olyan szőlőfajtát fejlesztettek ki, amely alkalmas arra, hogy nemcsak Oroszország déli régióiban növekedjen, hanem mérsékelt szélességben is, hidegebb éghajlat mellett.

Leírás

Ilya a korai érési időszak étkezőszőlőjéhez tartozik. Nagy hozamok, nagy, lédús bogyók, harmonikus édes ízűek, az ilyen típusú szőlő többfajta fajtái közé tartoznak. Ilya meglehetősen szerény gondoskodás, a palánták könnyen megvalósíthatóak, még egy kezdők is megbirkóznak a termesztésével. Alkalmas Oroszország, fagyálló.

Érlelési idő

Az érés szempontjából Ilya nagyon korai szőlőfajtákra utal. Termelési időszak 90-95 nap. Az alsó érkezés feltételei között július végéig lehet betakarítást kapni. A betakarítás több északi szélességének területén kap egy kicsit később – augusztusban.

Azonban ne siessen, hogy az érés után azonnal lőjön egy betakarítást a szőlőből. Annak érdekében, hogy a bogyók édesebbekké váljanak, még néhány hétig kell maradniuk az ágakon. Ez különösen hasznos lesz kiváló időjárási körülmények között: a napsugarakra szükség van a szőlő használatához.

Brozdi

A breakdi közepes töltési sűrűségű. Hengeres forma, néha 1 szárny van. A szőlő rusztikus szőlő súlya 400 gramm, és néha 1 kilogramm van.

Bogyók

Nagy bogyók 21,9×16,6 mm méretű, tojás alakú. Az egyes bogyó tömege 6-10 gramm, jó gondossággal és releváns éghajlati viszonyokkal is elérheti a 20 grammot. A húsok és a lédús hús fehér vékony bőrt fed le. A bogyók belsejében a magok – 1-2 darab. A lédús bogyókat 170-200 g / dm3 mérsékelt cukor felhalmozódása és savasság 6,8-7,2 g / dm3.

Íz

A szőlő gyümölcsök mérsékelten édesek, könnyű, alig észrevehető savval. Általában egy nagyon harmonikus ízű semleges aroma. A vékony bőrbogyó könnyű, és szinte nem érezhető.

Az ízes tulajdonságok szerint az Ilya fokozat meglehetősen magas pontszámot kapott a tastoroktól – 8.9.

Hozam

Sylopal bokrok nagy hozammal rendelkeznek, a gyümölcs nélküli hajtások száma eléri a 85% -ot. A gyümölcsszőlő a kirakodás után a harmadik évben kezdődik.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő Ilya

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő Ilya

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az egyik legfontosabb tényező a növekvő Ez a szőlőfajta jelenléte egy jó támogatás, amely alapul szolgálhat a kerítés, a ház falán vagy speciálisan tervez. A talajnak gyengén savnak kell lennie. Az a hely, ahol a szőlő növekedni fog, jól lefedni kell a napsugarakkal, és ugyanakkor zárja le a széleket.

A virágzás és a képződés során a bokrok rendszeres etetését kell elvégezni. A Vintage Ilya nagy mennyiségű nedvességet igényel, ezért rendszeresen és bőségesnek kell lennie, különösen akkor, ha a ház falához vagy a kerítéshez közeledik. Szükség van a szőlő rendszeres vágására.

Érdemes megfontolni, hogy ez a fajta tökéletesen kompatibilis a kombinációval és más fajtákkal.

Annak ellenére, hogy ennek a fajtanak a megsértése ellenére, mégis ez a növény örül a tulajdonosának bőséges és ízletes betakarításával minden évben csak megfelelő gondossággal.

Leszállás

A lágyabb éghajlatú déli régiókban a növényi növények ajánlottak vagy tavasszal (március közepén) vagy ősszel (szeptemberben). Azokban a régiókban, ahol az éghajlat kemény és hideg, a legjobb leszállási időpontok – április és október elején. Az őszi sor esetében el kell rejteni a télen, hogy a gyenge gyökérrendszer ne haljon meg a hidegből.

A fiatal növény ültetése előtt 90-100 cm mélységű lyukat és körülbelül 60×60 cm méretű lyukat kell előkészíteni. A vízelvezetéshez, hogy elaludjon kis kavicsokat vagy törött téglát. A földre komposztot kell hozzáadni vagy túlterheltek hozzáadásra. Ez különösen fontos, ha Ilya fokozatú földje csökken, mert különben nincs elég tápanyag, és nem él el tavasszal.

Tekintettel a gyökérrendszer sajátosságaira, több bokrok leszállása esetén a távolságnak legalább 130 cm-nek kell lennie. Ilya fajta palánták jóak és gyorsan gyökerezik.

Szőlő Ilya

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő Ilya

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő Ilya

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő Ilya

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő Ilya

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A növény OBO, köszönhetően, amelynek még egy bokor is termelhet gyümölcsöt.

Ritkítás

A szőlő gondozásának egyik fontos eleme a szőlő vágása. A helyes metszésnek köszönhetően a bokrok helyes alakja és mérete alakul ki, a növény hozama nő.

A szőlő vágásának ideje, amelyet tavasszal vagy ősszel választanak. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy az első esetben a metszés gazdag vízi úthoz vezethet. Tavaszi levágásra végzett azzal a céllal, viszontbiztosítási tél után, mint a legfrissebb és tüzelt a tél egy részét a szőlő a fajta képes megfertőzni a rothadó egészséges gallyakat. Őszi metszés, éppen ellenkezőleg, csökkenti a fagyasztott szőlő valószínűségét. A vágott helyeken a tömítések kialakulnak, amelyek nem engedik, hogy a szőlő túl sok legyen.

Annak érdekében, hogy ne töltse túl a szőlőt a betakarítással, 30-40 vese van a növényen, és az éves hajtások 6-8 héjat vágnak.

Locsolás

A bokor rendszeresen öntözött, a sült gödör nedves. Ha a ház falához közeledik, javasoljuk, hogy növelje a folyadék mennyiségét 1,5-szer.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő Ilya

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő Ilya

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Annak érdekében, hogy a szőlő súlyos és erős legyen, és a termés bőséges, a talajban, ahol az ILAA szőlő növekszik, ásványi és szerves trágyázógépeket kell hozni. Ehhez szükség van a fiatalok ültetése idején, valamint a virágzó és öregedő gyümölcsök idején.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szőlő Ilya fagyálló fajta, jól tolerálja a téli fagyokat -27 fokig.

Betegségek és kártevők

Sajnos, sem az emberek, sem a növények nem biztosítottak a betegségek ellen. A szőlő Ilya elég magas ellenállása bizonyos betegségekkel szemben. Tehát, rezisztencia a penész – 2 pont, az OIDIUM – 3.5, ez kevésbé ellenáll a kén rothadáshoz – csak 1,5 pont. És természetesen nem kártevők nélkül, károsítják a gyökérrendszert, és a veszteség és a betakarítás. Mindezekkel rendszeresen harcolni kell, feldolgozza a bokrok inszekticid drogokat.

Szőlő Ilya

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő Ilya> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő Ilya> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő Ilya> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő Ilya> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szőlő jól tárolt és szállított, nem a szállítási folyamatban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása