Szőlő jupiter

  • Szerzői: Arkansasi Egyetem, USA
  • Célja: Univerzális
  • Bogyó szín: Sötét lila színű, kékes mintavétel, pénisz borított
  • Íz: különféle gyümölcshangok keveréke könnyű szerecsendióval kombinálva
  • Csontokkal: Nem
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 101
  • Fagyállóság, ° C: -harminc
  • Szinonimák nevek: Arkansas 1985
  • Súlycsomó, g: 200-320

Lásd az összes jellemzőt

A szőlő termesztése sok időt vesz igénybe, erőket, erőket, és bizonyos anyagi költségeket igényel, így minden kertész meg akarja kapni a maximális visszatérést nagy kiterjedő formájában, teljesen megijedt az édes bogyók, amelyek ellenállnak a szállítás és a hosszú távú tárolás ellen. Az ideális változatosság megteremtése, a szakemberek keresztezik különböző fajtákat, de jó eredményt kapnak elég nehéz. A Jupiter szőlője a közelmúltban a legjobb fajták lett.

Az eltávolítás története

Az Arkansasi Egyetem amerikai tudósjai átvették a bátorságot, és kísérleteztek a két szőlőfajta – Arkansas 1258 és Arkansas 1672 kereszteződéséről. Arkansas 1985 megkapta a szüleiket. A címben lévő állam neve melletti év a fajta megszerzésének éve, azonban a világ csak 1998-ban megtudta ezt a csodát, az összes teszt vége után.

Földrajz elosztás

Vintage – J. R. Clark – bízik benne, hogy a Jupitert csak az Egyesült Államokban való növekedésre törölték, de egy speciális fagyállóságnak köszönhetően sok országban volt, beleértve Oroszország északi részét is.

Leírás

A szőlőt magas hozamú, nagy és édes bogyók, fagyállóság és a gombás betegségek ellenállása jellemzi. Így a fajta az egyik legnépszerűbb a szerelmesek és a tapasztalt szőlő között.

Érlelési idő

A Jupiter – korai érés előnye. A bogyóknak 100-102 napig szükségesek, hogy a kertészek ízlésükkel rendelkezzenek.

Brozdi

A Jupiter közepes hengeres klaszter, amely 200-320 gramm súlyú, teljes mértékben harcolt bogyók. A fajta jellemzője a hiánya.

Bogyók

A sötét lila színű bogyók, és valójában a helyhez kapcsolódnak, de a bolygó ugyanolyan névvel nem nagyon hasonló. Ovális alakúak és átlagosan 4-5 gramm. A bőr, amely alatt a lédús magvak magvak nélkül rejtettek, sűrű, pruin borítva.

Íz

A tastorok becslése szerint az ízminőség-szőlő 8,9-9,2 pontból 10 lehetséges. Édes bogyók, a különböző gyümölcsjegyzések kombinációja, fényű nutative árnyalatokkal. A gyümölcsöket magas cukortartalom (22-24%) és kis savasság jellemzi – 5-7 g / dm3.

Hozam

Az univerzális szőlő Jupiter magas hozammal rendelkezik – 150 C / ha, a gyümölcs növény kezdődik a második évre.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő jupiter

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő jupiter

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az analógokkal ellentétben a Jupiter otthoni és ipari mérlegeken termeszthető. Mindez a szerénység és az állóképesség miatt van. A szőlő nem igényel különleges feltételeket, és tökéletesen feláll az ország bármely területén.

Leszállás

A fajták alkotói javasoljuk a Jupiter nyitott talajjába történő elhelyezését tavasszal, amikor az állandó hőmérséklet legalább + 12-15 s. A leszállási helyet védeni kell a széltől, és nem lehet alföldön, mert a magas páratartalom betegséghez vezet. Javasoljuk, hogy válasszon napos helyet, mert a cukor felhalmozódása a fény mennyiségétől függ. A Jupiter gyökérrendszerének sajátosságai miatt a két szomszédos bokrok közötti távolság sokkal kisebb lehet, mint más fajtáké – 1,5-2 m, és a sorok között – 2-3 méter.

Fontos, hogy ne siessen és megfelelően felkészítse a talajt – a Jupiter nem Terris, de a tápanyagok hiánya hátrányosan befolyásolja a szőlő állapotát. A gödörnek 10-12 napon belül ásni kell a leszállás előtt, legalább 90 cm mély, vízelvezető és 2/3 töltött nedves, hamu és szuperfoszfát.

A lyukban óvatosan elhelyezi a csemeték gyökereit, az alapjaik megszórva, víz és mulched szalma. A palánta ültetése kora őszén lehet, de ebben az esetben a növény nem vigyázzon.

A Jupiter dugványai a legjobb vakcina. A kertész fajtájának kiválasztása, de a legtöbb a legtöbb üzenet, hogy a szőlő öröm a tökéletes. A Cherenkov szakaszokat ősszel kell elkészíteni, és paraffinba kell merülni, végül eltávolítani a leveleket és a menekülés felső részét. A Jupiteren 3-4 csúcs van, és a dugványokat hűvös helyen távolítsa el, például a pincében.

A vakcinázás előtt (a tavasz közepén) a Jupiter vázlata meleg vízben kell maradnia, amely növekedési stimulánsokkal keveredik, 20-30 órán át, vágja le az alsó élt és helyezze be a hasítást. A vakcinázási hely egy ruhával van kötve, és csökken az agyag.

Szőlő jupiter

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő jupiter

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő jupiter

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő jupiter

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő jupiter

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A Jupiter virágok oboe, köszönhetően, hogy még egy külön ülő bokor sem rendelkezik problémával a beporzással.

Ritkítás

A Jupiter a betakarítással szembeni túlterhelésnek nevezik – 20-30 kg bogyók minden bokoron túl erős az ágon. Elkerülheti a szőlő károsodását a vágás segítségével. Ez évente többször is történik – tavasszal és őszén.

A tavaszi vágás megköveteli, hogy 30-40 szemet hagyjon minden bokoron, metszési hossza – 8-9 vese. A tavasszal a sérült és gyenge hajtásokat szükségszerűen eltávolítják.

Összességében minden hajtást 6-7 szemmel vágják le, nem kell több mint 30 hajtást hagyni a bokoron. Az alapvető szőlő megsemmisül.

Locsolás

A régiókban, ahol az esőzések nem tekinthetők ritkanak, háromszor meg kell őrizni a Jupitert: amikor a rügyek megjelennek, a húrok kialakulása és a betakarítás után. Vízmennyiség – legfeljebb 15 liter minden egyes bokor esetében. Aidai napokban a szőlő további öntözés szükséges: 4-5 nap 10 liter.

2 héttel a betakarítás előtt meg kell állítani.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő jupiter

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő jupiter

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az üzem akár -30 fokig képes ellenállni, és nem igényel további menedéket. Olyan területeken, ahol a téli átlaghőmérséklet -35 és az alatta van, a bokrokat fenyő ágakkal vagy filmekkel kell lefedni, és a hó leesik.

Betegségek és kártevők

Jupiter ellenáll a gombás betegségeknek, így a megnövekedett páratartalom nem annyira szörnyű. Azonban ez a fajta néha a penész és a szürke rothadás beteg, ezért a megelőzés fontos – a Bordeaux folyadék vagy fungicidek feldolgozása 1-2 alkalommal. A tél megkezdése előtt érdemes önteni egy bokrokat vas Vitriors.

Lehetséges a növény, kullancsok és szórólapok veresége, szintén lehetséges. Fontos, hogy azonosítsa az első tünetek időben, és távolítsa el a sérült részeket a Jupiter, szükséges, hogy vidámság a talaj körül a bokor, és harc gyomok. A fertőzés során a bokrokat inszekticidek feldolgozzák.

Madarak és darázsok – kártevők, amelyek a kertészeket betakaríthatják. A csokorok méregével és borításával segítenek megmenteni a bogyókat.

Szőlő jupiter

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő jupiter> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő jupiter> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő jupiter> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő jupiter> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szűk bőr védi a bogyókat a szállítás során a szállítás során és a hosszú távú tárolás során hűvös helyen.

10 naponként szükség van arra, hogy megvizsgálja a betakarítást a rothadt bogyók jelenlétére és időben tisztítsa meg őket.

Értékelések áttekintése

Tapasztalt és kezdõ kertészek egy hangban ajánlott rendezés Jupiter – nem igényel különleges gondosságot, rövid idő alatt hatalmas betakarítást ad, a bogyók nagy, édesek és magok nélkül, a szőlő ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, és tetszik a hosszú távú lehetőség Tárolás és feldolgozás gyümölcslé és bor.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása