Szőlő keret

  • Szerzői: Magyarország
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: fekete, sűrű kékes viasz
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Fagyállóság, ° C: -22
  • Szinonimák nevek: Bakatator-Sylo, Black Катарка, Blaugh Ungarishe, Blauer Kark, Gymza, Gymn, Kark Blúz, Keck, Как, Каданка Какарка Дака какарка Дака, Кадака Кахета, Карка Карная, Mekish, Scandard, Chereck Sylo, Fekete Guzy, Cheterok
  • Hozam: 8-12 t / ha
  • A virág típusa: Oboy
  • Luna sűrűség: Közepes
  • Bőr: Vékony, átlagos erő

Lásd az összes jellemzőt

A Kadarka technikai változata jól ismert minden professzionális borásznak és szerelmes kertészeknek. Kelet-Európában évtizedek óta sikeresen termesztik Ausztráliában és Latin-Amerikában. És a szőlőt a keret ismert nevei Chedershka, Bakatator-Sylo, Fekete Katar, Fekete Guzy, Bulue Ungarishe, Gymza vagy Himme, Cherek Selo és mások.

Az eltávolítás története

A fajta Malaya Ázsiából, más változatokból származik, Albániából. Ma számít a magyar csoportra, a főválasztási munka itt történik. Egyszer több klónja van, a leghíresebb – rossz keret, Kadar Mal.

Leírás

Az átlagos szőlőbokor a keret közepes méretű levelekkel van ellátva, jellegzetes visszajelzésekkel. A lemez alakja gyengén boncolódik, általában 3-5 pengével. A fokozat jó, és aktívan növeli a hajtásokat, a fiatal szőlő kissé bordáló, bordázott, egyenes, olíva vagy zöld. Interstices rövid, vese piros, borított szőrszálak.

Érlelési idő

A keretek számára a megfelelő átlagos idő érés.

Brozdi

Középsűrűség. Hengeres kefe alakja. Az átlagos hossz nem haladja meg a 15 cm-t. A padlóburkolatok vastagok és rövidek.

Bogyók

A kerethez a bogyók, a közepes méretű kerekített forma jellemzi. Gyümölcsök borítja vékony bőrt az átlagos erő, a cellulóz lédús, a mutatók cukor 180-210 g / dm3, és a savassága 6-7 g / dm3. Árnyék fekete, vastag kékes viasz. Belül vannak kis magok.

Íz

Ehhez a szőlőt a tanin, savak magas tartalma jellemzi. A bort fokozatosan felveszi a játékot, 2-3 éven belül értékelik a viharvert. A Katar sok csípőbe kerül, a fűszeres ízlés miatt különleges pikancikát ad nekik.

Hozam

A fokozat 8-12 t / ha az ipari termesztésben. A középkori csoportra utal.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő keret

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő keret

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Ami a többi borfajtákat illeti, a növekvő feltételek nagy jelentőséggel bírnak a keret számára. Legjobb talaj a szőlőhöz – Suplock. Leszállás helye: a lejtőkön, a nyitott területen, ahol sok nap és hő van. Ebben az esetben a bogyók ízét telített, színes – fényes. A lejtő meredeksége is befolyásolja az eredményt, mint magasabb, annál jobb a gyümölcs számára.

Leszállás

KARKARKE üzem figyelembe véve Agrotechnikai ajánlást a technikai fajtákra, tömörített, árok módosítása. A határ függőleges, a bokrok közötti távolság 0,5-1 m-re csökken, a folyosó legfeljebb 1,5 m-re csökken. Fontos, hogy azonnal megteremtse az árok nagy mennyiségű műtrágyát, szükség esetén biztosítsa a vízelvezetést. A leszállás a tavaszi folyamatban van, a menekülés része az 1-2 veséknél a föld felett marad.

Szőlő keret

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő keret

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő keret

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő keret

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő keret

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Bush fedezi a RIM virágokat. A forgalmazók harmadik féltől származó beavatkozás nélkül alakulnak ki.

Ritkítás

Ajánlott kötelező adagolás. Bush kialakításakor ventilátor elvét alkalmazzák.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő keret

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő keret

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A fajta éghajlati zónákban termesztik a téli hőmérsékletek -22 fokos csökkenését.

Betegségek és kártevők

A szőlőnek átlagos betegség ellenállása van. Amikor növekszik az ellátás, az ellenőrzés, a rendszeres megtartás és a feldolgozás. Csak ebben az esetben a betakarítás a becsült normákon belül nyerhető. A gombás betegségeknek való kitettség megelőzheti a hajtások megelőző feldolgozását a szezonban.

Szőlő keret

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő keret> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő keret> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő keret> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő keret> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szünetek a bokorban tárolhatók a teljes öregedéshez.

Értékelések áttekintése

A Katar a kelet-európai régió egyik legjobb borfajtainak tekinthető, az orosz éghajlat számára, túlságosan szerelmes, amely korlátozza nagyszabású terjesztését. A Kaukázusban és a délen, azért értékelik, hogy az egyszerű ipari termesztés, a bogyók pikáns ízű tulajdonságai. Sokan választják ki a fajtát kizárólag kiszámíthatóságra, jellemzői kiszámíthatóságára. A betakarítás meglepetés nélkül, időben, de a hatóköre a borkészítésre korlátozódik – a friss formában történő használatra vagy a bogyók szárítására nem alkalmas.

Hátrányokkal a külső tényezőknek való kitettségtől védett gyenge. A kertész véleménye szerint még az instabil idő is befolyásolhatja a bogyók ízlését.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása