Szőlő Muscat Pink

  • Szerzői: Európa
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: Sötét vörös
  • Íz: Muscata
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Közepes teljesítmény
  • Érési idő, napok: 140
  • Fagyállóság, ° C: -18
  • Szinonimák nevek: Brownner Muskteller, Muscat A Pl Gran Rouge, Muscat Red, Muscat Rouge de Frontignan, Moskato Rosso di Madera, Piros Mushkaytay Rother Frontignac és DR
  • Súlycsomó, g: 108-204

Lásd az összes jellemzőt

Muscat rózsaszín – szőlőfajta, amely egyfajta fehér muskotás. Más néven Brownner Muscatler, Muscat és Pl Gran Rouge, Muscat Red, Muscat Rouge de Frontignan, Moskato Rosso di Madera, Piros Muskay, Rother Frontignac. A fajta fő célja a műszaki, a gyümölcslé, a bor, a desszertek feldolgozásához.

Az eltávolítás története

A fajta eredete és származtatása dátuma nem ismert, hogy megbízhatóan. A római és görög költők munkáit az ősi idők óta megtalálják. Néhány forrás jelzi származását a Közel-Keleten, mások úgy vélik, hogy az Európa délnyugati részének független álláspontjaként csak néhány évszázaddal ezelőtt származott.

Földrajz elosztás

Muscat rózsaszín sikeresen művelt Oroszországban, Ukrajnában, Olaszországban, Franciaországban, Üzbegisztánban, Kazahsztánban, Portugáliában, azokon a régiókban, ahol az időjárási viszonyok megfelelnek termesztésének és érésének.

Leírás

A Muscat Pink egy közepes változó szőlőfajta. Nagy levelek, vastag, fényes tetején, a hátoldalon van egy tüdő lefelé. Hangzott bokrok, lekerekített alak. Ez a fajta különös a másodlagos hajtások lassú növekedéséhez.

Érlelési idő

Rózsaszín Muscat az átlagos fajtára utal. A bogyók érlése augusztus elejétől kezdődik, és szeptember végén végződik. A bogyók érlésének ideje 140 nap. Az aktív hőmérséklet mennyisége a vesék virágzásának kezdetétől a 2900 ° -os technológiai érettséghez.

Brozdi

Brozdi szőlő Muscat rózsaszín sűrű, hengeres kúpos vagy henger alakú. Az érlelt csokrok súlya 100 és 200 g között.

Bogyók

Rózsaszín Muscat Gyümölcsök kerek alakú, közepes méretűek, legfeljebb 18×17 mm. Érett bogyók válnak sötétvörös. Van csontjaik vannak, a számuk 2-4 db lehet. Juicy, gyengéd rózsaszín muscate bogyók vékony bőrűek és viasz borítottak.

A szőlőnek meglehetősen magas cukortartalma van: 170-240 g / dm 3, savtartalom 4,8-9,1 g / dm 3. Minél magasabb a hőmérséklet az érési időszak alatt, annál nagyobb a cukortartalom százalékos aránya.

Íz

A teljes érlelő bogyók egy kifejezett húr és aroma megszerzésével.

Hozam

A Muscat Pink középkori fajtákra utal. Kedvező időjárási viszonyok, mint például a mérsékelt páratartalom és a hőmérséklet a 29-30 ° -os tartományban, a kitermelés 60-80,3 c / ha.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Növekszik a táplálkozás rózsaszín nem könnyű. A fokozat gyengén tolerálja a hőt és a hideg, zsírálló és nonoraous, de ellenáll a szárazságnak. Stabil gyümölcse van. Jó gyümölcsök a Trellis és Arches-on.

Leszállás

A leszállási szálak 2 módon állíthatók elő: palánták és dugványok. A palánták ültetése esetén 80x80x80 cm lyuk. A PEG a lyukba van felszerelve, amely a jövőbeni bokor támogatása lesz. A lyukak alján a törmelék vagy a kavics leereszkedését végezték el, majd öntjük a talajból származó tubercle.

A csemeték a csúcsára kerülnek, és a gyökerek szépen leereszkednek, és a földet megszórják. A hordót 2-3 cm-es tőzeggel borítják, és a tőzeg vagy a humorozás késői őszi vastagságának ültetése esetén 5-10 cm-re kell növelni. A dugványokkal való leszálláskor sorok készülnek, 1-től 1,5 m-ig terjedő dugványok találhatóak. Mindegyik cutlets mélyen megsemmisíti a földet, és mint egy palánta, kötődik egy peg.

Az ültetési anyag a talajba esik a közepén és április végéig. Az őszi esik a szeptember második felétől október elejéig tart. Befejezte a leszállást, a palántákat és a dugványokat. A nedvesség elpárologtatásának csökkentése érdekében csalódott anyagokkal vannak ellátva: műanyag palackok vagy bankok. Föld a bokor közelében a leszállást követő első 4 évben, meg kell lazítani, hogy oxigén hozzáférést biztosítson a gyökérrendszerhez.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A Pink Obroat muscat virágai és az öngyűjtés normális. Néhány szőlő a buzgóság növelése érdekében színező színeket készít. Ehhez vegyen egy száraz lágy szivacsot, és segítsen, hogy a pollent minden bokról tiszta tálba gyűjtsön, majd keverjük össze, és kényelmes zűrzavar vagy szivacs, amelyet a virágzó kefékre továbbítanak.

Ritkítás

Rose Muscat rózsaszín szőlő metszés szükséges kora tavasszal, mielőtt elindul, vagy késő őszi, amikor a növény belép a többi többi részébe. Nagyon óvatosan végzik, mivel az új szőlő lassan gazdagodik. Ez a fajta jellemzője.

Locsolás

Négy-körüli öntözés az évben Muscat rózsaszín elég elég. Ajánlatos csepegtetési öntözést alkalmazni, amely fokozatos vízáramlást biztosít.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A szerves és ásványi műtrágyák készítése évente 4-szerese egyidejűleg öntözéssel. A vízben növekedési stimulánsokat adhat hozzá, de minimális dózisokban.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Muscat rózsaszín Nemorosszet-ellenálló, nagyon érzékeny a tavaszi és őszi fagyasztásra. Télen 18 ° -kal képes átvinni a fagyot. Összességében a szőlő bokrok alatt lévő talajt száraz levelekkel kell lefedni. Ez megtartja a korai feloldódásból származó szőlő vesét, és megtartja a késedelmes fagyokat.

Betegségek és kártevők

A fajta érzékeny ilyen gombás betegségek, mint a penész, Oidium, Filloxer, clusted leaflerting. A jó gondozás, a megelőzés és az időszerű kezelés jó betakarítást eredményez.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szőlő jobb és hosszú tárolásához a fürtöket egy kis szőlőből kell vágni (10 cm). Gyűjtsd össze a szőlő betakarítását száraz és jobb felhős időjárás. Annak érdekében, hogy ne szakítsa meg a viaszt a bogyókon, próbálja meg, hogy ne érintse meg őket a kezével. A szőlő keféket 1 rétegben helyezték el a papírral borított dobozokban. Szőlő tárolási hőmérséklet 6-8 °.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: