Szőlő Nadezhda Azos

 • Szerzői: Azos, Anapa, Oroszország
 • Célja: Asztal
 • Bogyó szín: kék
 • Íz: egyszerű
 • Érési idő (szűrő): Ranestered
 • Érési idő, napok: 120-130
 • Fagyállóság, ° C: -22
 • Súlycsomó, g: 400-600
 • Hozam: 160 c / ha
 • A virág típusa: Oboy

Lásd az összes jellemzőt

Fekete szőlő társkereső célállomás Nadezhda Azos – Szerezd meg a kezdőknek és a tapasztalt szőlőnek. A népszerű hibridet magánterületeken és ipari mérlegekben termesztik.

Az eltávolítás története

A fokozat a szőlőtermesztés és a borkészítés anapei zónás kísérleti állomásán származik, amely a nevet adta. A hibridet a helyi tenyésztők számos eredményének egyik legjobb eredményévé kell elszámolni. A Moldova népszerű fajták és a bíboros fajták alapjául szolgáltak. A Nadezhda Azos 1966-ban jelent meg, a Nadezhda Azos kiadta az Orosz Föderáció kiválasztási eredményeit 1998-ban.

Földrajz elosztás

A fajta az észak-kaukázusi régió – Stavropol és Krasnodar Terület, Krím, Adygea, Kabardino-Balkaria, Ingushetia. Az Oroszország központi csíkja, Urals, Zauralye, Szibéria és Primorye központi csíkjainak kertészei ismerik őt.

Leírás

A nagyszülött bokrok nagy teljesítményt adnak, akár 3,5 méter hosszú, központi szőlőtömlőt és fiatal zöld hajtást, 3 virágzattal. Ezt követően nagy klaszterek alakulnak ki. A hajtások nagy, öt hegyes levelű, sötétzöld színű levelekkel vannak borítva, egy pawless bevonással. A remény gyümölcse tartalmazhat vitaminokat, antioxidánsokat, a kardiovaszkuláris, rák megelőzésére, a légzőszervi hatóságok immunitásának és állapotának erősítésére szolgálnak. A fajtát magas piacképesség és jó közlekedési lehetőség jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy sikeresen növeljék az eladásra és a távoli területeken történő megvalósításra. A megőrzésre – gyümölcslevek, kompotálások, lekvárok, lekvárok, valamint friss formában is használják.

Érlelési idő

A Nadezhda Azos középszemcsés fajtáira utal, az érlelés becsült időpontjai 120-130 napig.

Brozdi

Nagy, kúpos vagy elágazó alakú, 400-600 gramm súlyú, közepes sűrűségű, néha laza. Található hosszú vastag fagyasztva.

Bogyók

Kiterjesztés-ovális kék bogyók, akik 6-8 grammot vékony sűrű, de evett, bőr. Hús húsos, világos rózsaszín, lédús és ropogós. A 2-3. darabos kis csontok nem találhatók minden bogyókban. Sugaritás 150-170, és savasság 7-8 g / dm³. 28 gyümölcs méret 24 mm-rel.

Íz

A Nadezhda Azosnak egyszerű édes íze van a könnyű savanyúsággal.

Hozam

A hibrid átlagosan magas hozamú fajtákra utal, átlagosan a mutatókat 160 ° C / ha régióban tartják.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő Nadezhda Azos

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az egészséges szőlőből származó stabil betakarítás megszerzése nemcsak egy megfelelően végzett időben történő leszállás, hanem az agrotechnikai szabályok betartásával is függ.

Leszállás

A leszállás esetén a szabványos idővonalakat a régióban választják: a tavaszi-ősz déli régióiban, a tavasszal előállított hidegültetési palántákban. Mindenesetre a Földnek +14-re kell lennie.15 fok.

A helyek választják a napfényt (lehet egy déli lejtő, a fal vagy a süket kerítés közelében), védve a széltől és a vázlatoktól. Pits ásási standard – 80x80x80 cm, az erőteljes bokrok közötti távolság legalább egy és fél méter, a sorok között 2 méter. A növény nem olyan, mint a stagnáló nedvesség, így nem szabad felszín alatti víz. Ha még mindig ott vannak, és nincsenek más helyek a leszálláshoz, akkor csöpögő szárító hornyok.

A gödör alján a vízelvezető réteget öntjük, a talaj ásványi-szerves keverékkel, a gazdag körökkel 2 nappal az ültetett palánták öntése lazítva lazítva lazítva. Ez a technika nem teszi lehetővé a talaj felső rétegét, hogy gyorsan szétszóródjon, repedjen, megakadályozza a gyomok megjelenését.

Szőlő Nadezhda Azos

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A hibridnek fagyasztott virágja és tökéletesen önbecsülése van. További önszennyezésben nincs szükség.

Ritkítás

Az eljárás szükséges mind a fiatal növények, mind a felnőtt bokrok számára. A szőlőterületek gyümölcsei és egészsége attól függ. Grapevari azt javasolja, hogy tartsa az őszi vágást, miután táplálja a lombozatot. A legjobb formáció a lágy éghajlatban az azók reményében egy egyablakos kordon a törzsön. Standard magasság ebben az esetben – 1.1-1,2 m. A bokrok túlterhelésének tendenciája lehetővé teszi, hogy akár 25 hajtást is hagyjon, 6-8 szemmel. Rövidebb vágás – 2-4 vese nagyobb keféket ad. Az ajánlott számú virágzat az 1.6.

Locsolás

Nadezhda Azos, mint a legtöbb fajta, nem szereti a felesleges nedvességet, ezért nem kell további öntözés, kivéve a száraz időszakokat. Öntözési norma, ez:

 1. a téli menedékből való felszabadulás után;

 2. virágzás előtt;

 3. A virágzás vége után;

 4. Yagoda öntése ideje.

A vegetatív folyamat aktiválásához az első öntözés bőségesebb – 200 l-ig. Ezt követően – 15-20 liter a bokor alatt.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő Nadezhda Azos

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A talaj alatt a talaj megfelelő és teljes gazdagítása lehetővé teszi, hogy 2 éven belül további tápanyagellátás nélkül tegyenek meg. A felnőtt erőteljes bokrok túl aktívan elszegényítik a talajt, így az éves kiegészítő etetés nélkül nem kell tennie. Ha extra-zöld ételeket készít, azaz permetezéssel meg kell emlékezni arra, hogy a nap sugarai, egy csepp nedvességben, mint a lencsében, akkor éghetnek leveleket. A műtrágyákat nagy mennyiségben tenyésztik, és a permetező növények közelebb kerülnek a késő délután, amikor a nap a horizontra hajlik.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A hibrid szőlő A Nadezhda Azos ellenáll a negatív hőmérséklet -22 fokig, és a meleg éghajlat nem igényel menedéket a télen. Azonban a hideg régiókban további védelem nélkül a bokrok meghalnak. Az ideális lehetőség lesz a szőlő lefektetése az ásott árokban. Az alján vannak előterelő táblák, szalma, héj. A lefektetett szőlők felett az ívek az üvegház elve, nyúlik a film és az eke talaj. Fontos, hogy a polietilén ne kerüljön kapcsolatba a hajtásokkal. A tavaszi védelem a hó után távolítható el. Ajánlatos felhős napon vagy este megtenni, hogy megakadályozza a napégést. Mérsékelt éghajlat alatt egy szalma réteg elegendő a lefektetett szőlő felett.

Betegségek és kártevők

A hibrid fajta sikeresen ellenáll a sok betegségnek:

 • Mildu – 2 pont;

 • Szürke rothadás – 2 pont;

 • Fungal elváltozások – 2,5-3 pont.

Fontos a megelőző, megelőző módszerek – permetezés növények fungicidekkel vagy réz erőteljes használatával. A leveleket pajzsok és szőlő kullancsok támadhatják meg, ebben az esetben szükség van rovarölőszerekre.

A közös szőlőbetegségek táblázata.

Szőlő Nadezhda Azos

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő Nadezhda Azos> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A betakarítás augusztus végén kezdődik – szeptember elején, míg a gyümölcsöknek száraznak kell lenniük, különben a bogyót gyorsan elrontják. Tárolás a hűtő kamrákban -1-től + +2 fokig, és a 90-95% páratartalom lehetővé teszi, hogy a keféket legfeljebb 2 hétig tárolják. Néhány kertész sokkal hosszabb ideig tartja fenn a gyümölcsöket, az újévi ünnepekig, de ezek magángazdaságok, amelyekben a szőlő nem növekszik ipari skálán.

Értékelések áttekintése

A szőlő értékeli a Nadezhda Azos hibrid változatát a megsértő és a betegségek elleni küzdelemhez, a magas hozamhoz és a jó piaci értékesítéshez. Sokan a kefék méretének növekedését jelzik, ahogy a bokor növekszik. A kertészek szemében fontos előny a béke és a bogyók erődjének tekinthető, nem hajlamos a repedésre.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása