Szőlő Orosz Concord

 • Szerzői: És.BAN BEN. Michurin
 • Célja: Univerzális
 • Bogyó szín: Sötétvörös, lila árnyalattal
 • Íz: Isable, Labro
 • Érési idő (szűrő): Korai
 • Érési idő, napok: 128
 • Fagyállóság, ° C: -harminc
 • Hozam: 70-80 C / ha
 • A virág típusa: Funkcionálisan nők
 • Luna sűrűség: Középsűrűség

Lásd az összes jellemzőt

Szőlő – olyan népszerű növény, amely nemcsak a tapasztalt, hanem a kezdő kertészektől is igényel. Különösen azért, mert sok betegségállóságú fajták, amelyek nem igényelnek különleges ellátást. Ezek közé tartozik az orosz Concord.

Az eltávolítás története

A szőlőfajták története az amerikai változat létrehozásával kezdődött. Ez a fajta háztartási tenyésztők csatlakoztak az Amur fajtához. Így a lédús és édes bogyók érdekes ízűek kaptak fagyállóságot és erőt. Található az orosz Concord a huszadik század közepén, és hamarosan a fajta népszerűséget nyert és az egész országban elterjedt. Mind Oroszország és északi középső sávban tenyésztheti.

Leírás

Rendezés Az orosz Concord egy asztali borra vonatkozik. A vizuális jellemzők a következők:

 • A bokor erős, erős, aktívan növekszik;

 • A szőlő típusa a Lianovidehoz tartozik, ezért gyakran használják az íves és egyéb struktúrák díszítésére;

 • Nagy lombozat, típusú, de gyengén, erőteljes mulasztás van alulról;

 • A lombozat tetején fényes viasz típusú;

 • Bőr sűrű;

 • A női típusú funkcionálisan virágzik;

 • A petoráns kimerítője nyitva van, az éles megjelenés alja hasonlít Lirara;

 • A hajtások aktívan, masszívan alakulnak ki;

 • A fagy, betegségek és kártevők ellenállása magas.

Érlelési idő

A fajta átlagának érlésének ideje. Az idősödő időszak a vese kialakulásától az átlagos lejárat lejáratig – 128 napig tartó érettség eléréséhez.

Brozdi

Ez a fajta csomó közepes méretű, alkalmanként nagy, az űrlap hengerre vonatkozik. Töréses ág típus, sűrűségük átlaguk.

Bogyók

Az orosz összeomlások gyümölcseit a következő jellemzők különböztetik meg:

 • Berry húsos, nagyon lédús;

 • alak alakú;

 • A bőr átlagos sűrűsége;

 • A gyümölcs színe a piszkosan sötétvörösre változik, egy lila paletta színével, fokozatosan a szín a sötétkékbe kerül;

 • A magvakban a bőr terápiás resveratrol.

Íz

Az orosz Concord az étkezésre és a borra vonatkozik, íze fényes, gazdag, egyzált eper ízzel. A gyümölcsök elég édesek, az aroma hasonló az Isabellahoz, az eper jegyzetek mellett fekete ribizli lapok vannak. A gyönyörű íz és az illat desertly jelentős.

Hozam

A hozam szintje 4-6 kg-ig ingadozik minden egyes bokorból. Egy hektárból körülbelül 70-80 c. A magas hozam lehetővé teszi az ipari méretű szőlőterméket.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Az orosz Concord fokozat aktívan növekszik, szőlő a Liana típusára, ezért leggyakrabban íves módon termesztik. Ezért ez a specifikáció gyakran használják a tájtervezéshez. A Concord díszítő fajtákra vonatkozik. Számos kötelező gondozási eljárás létezik.

 • Locsolás. Hidratálja az orosz Concordot a leszálláskor, amely után a talaj mulchált. Laza A Földnek nem kell nedvességet takarít meg. Nem szabad szárazság nem megengedett, de a túlcsordulás is szomorú következményekkel jár – a bogyók íze romlik, a növény megsérül. Ezért lehetetlen ezt a fajtát permetezni.

 • Az etetés az első évben a szerves és ásványkomplexum formájában történő ültetés után szükséges. Ezt követően három évig elfelejtheti a műtrágyát, majd a szerves etetés után. Az ásványi műtrágyák évente egyszer feloldott formában adhatók be. Az extrakciós típus kitűnő illeszkedése.

Ami a rendszeres ellátást illeti, a bokrokat időben át kell adni, ez elég elég.

Leszállás

A válság kiválasztása a különböző fajta kirakodására nagyon fontos, a dél- és délnyugati zóna illeszkedik az orosz Concord számára. Közel kell lennie kerítés, épületek. A leszállást különböző módon végzik. Az árok számára az északról délre kell mennie. Ez a fajta tökéletesen növekszik a tüdő és a termékeny talajtípusok.

A fajta nem túl igényes a talaj minőségéhez. Az árok alján a vízelvezetés egy törött tégla, apróra vágott gally formájában van kialakítva, majd a talaj és a trágya réteg, ásványi kompozícióval bevont. A gödör körülbelül 1 méteres mérő, 2 m távolságra van.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Mivel a fajta a funkcionálisan női virágzás jellemzi, beporzásra van szüksége. A lilia fajták leggyakrabban a pollinátorok, a fémes.

Ritkítás

Vágja meg az osztályt az ősszel, miután a bokor leesett a lombozat. És várni kell néhány héttel vagy többet, mielőtt elkezdené vágni. Tavasszal az eljárást elvégzik, mielőtt a vesék feloldódnak.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Nagy az északi régiók számára a fagyállóság miatt. Az orosz Concord nem igényel menedéket télen, mivel jól mozog a hidegre, hogy mínusz 30 és alul. Csík-típusú fajta, amely megkönnyíti a szervezetet.

Betegségek és kártevők

Ellenáll a fő szőlőbetegségekkel és kártevőkkel ebben a fajban. A megelőző tevékenységek gyakorlatilag nem szükségesek, jobb a betegség kezelése. A kártevők szintén kis érdekek, mint a sűrű bőr miatt a madarak.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Ez a fajta hordozható, így ipari léptékben termesztik. Jó, frissen fogyasztott vagy feldolgozott – gyümölcslé, marinade.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: