Szőlő pino nair

  • Szerzői: Franciaország (Burgundia)
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: Sötétkék
  • Íz: harmonikus
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): késő
  • Érési idő, napok: 141-151
  • Fagyállóság, ° C: -22
  • Szinonimák nevek: Arbst Blauer (Augustiner), Bulu Burugunder (Blauer), Blauer Schpetburglander (Blauer Sylvaner), Burgunder (Burgunder), Ver Dore, Grosse Burgunder (Grosse Burgunder), Gentil Noir (Gentil Noir), Kek Burgundi, Clawner Blau, Modra Burgunda (Modra Burgunda), Moriyon (Morillon), Nagyburgundi, Nairien (Noirien), Noirien (Noirien), rangsorolt, Pinot Negru (Pinot Negru), Pinot Smere, Pinot Smere, Pinot Black, Petit Noir (Növényi Dore), Plan Fin (Növény) , Pinot Franc Noir, Rother Burgunder, Savagnin Noir, Franz Pinot (Franc Pinot), Frankisch Schwartz (Frankische Schwarze), Formantin Noir (Cerna Okrugla), Schwarzklever (Schwarzklevner).
  • Súlycsomó, g: 66-120

Lásd az összes jellemzőt

Frapes Pinot Noir – az egyik leghíresebb és népszerű fajta. Ő az, aki nyersanyagként szolgál a legendás Burgundi bor számára. Más borok Pino Noura, beleértve a pezsgőt, kapnak lelkes áttekintést a borászok és a fogyasztók. A fokozat technikai faj. Homelanda Franciaország termékeny földjei, pontosabban, majd kifejezetten burgundi. A szőlő íze és íze az időjárástól, az éghajlattól és az ellátástól függ, így minden egyes esetben saját jellemzői lehetnek.

A Pinot Noir fajta sok más névvel rendelkezik: Arbst Blauer, Augustiner, Bluuer Shpetburgunder, Burgunder. És az osztály is ismert, mint a Dor, bruttó (Blau) burgunder, női Nouar, Moriyon. Lekerekítette a rangot, a fekete, a csapot, a pinot-szilen és a Pinot Fran – Ez mindannyian azonos minőségű. És csak a híres Pinot Noura híres szinonimája része.

Az eltávolítás története

Pinot Noir – A mai napig ismert fajták egyik progenitora, amely közül: Aligote, Grue Blanc, Chardonnay, Gama Noir. Franciaországban, mintegy 40 klónja hivatalosan regisztrált. De ma nincs egységes változata a fajta eredetének és nevének. Feltételezhetően a Pino Nuar neve a hasonló stroke miatt, egy fenyő shaskha (Pinot) miatt. És ez nem kizárt, hogy a fajta neve linkje a francia felső régióval. Ott van a Pinol (Pignols) területen, a középkorban termesztett szőlő.

Ami az eredetét illeti, a Pinot Noura-t a francia regisztráció határozza meg. De ez nem alternatív változat nélkül. Néhány dokumentum a Franciaország területén, miután a rómaiak népszerűsítették ezt a változatot.

Földrajz elosztás

Úgy gondolják, hogy a legjobb Pinot Noir Burgundiában nőtt. Ez a kar hűvös éghajlat és mészkő talaj a régióban. Természetesen a leszállási fajták földrajza csak Franciaországra korlátozódik. A szőlőt Ausztriában, Argentínában és Ausztráliában ültetvényeken termesztik, Pinot Noura szőlőültetvények a kanadai földekre, Horvátország északi régióiban, Chilében és Németországban, Grúziában és Olaszországban, Magyarországon, Romániában és Moldovában, Macedónia, Új-Zélandon és Délen Afrika, valamint Szerbia, Svájc, Bulgária, USA és Uruguay. Az ukránok, a csehek és a szlovákok sikeresen termesztik.

Leírás

A Pinot Noir-t nagy érzékenység jellemzi a nap, gombák, penész és rothadás. A vékony bőrű bogyók különösen érzékenyek a hőmérsékleti ingadozásokra. A fajta szőlője rendkívül függ a terrorártól. Kusta Pinot Nourah átlag, a megrepedt hajtásokkal.

Érlelési idő

A virágzás időtartama a termés eltávolítására 141-151 nap. Az érlési idő későn tekinthető.

Brozdi

Hengeres vagy hengeres kúp alakú szűk klaszterek. A különálló csomó súlya 66-120 gramm.

Bogyók

Kerekített sötétkék gyümölcsök sisrous rock. A 3. csontba. Súlyú bogyó körülbelül 2-3 gramm. Bőr vékony és tartós.

Íz

A sűrű pép harmonikus íze egy bogyós aromát nyit meg. A kóstoláskor málna íz, cseresznye tónusok. A déli éghajlaton termesztett szőlő után, ibolya jegyzetei. Cukor tartalom 214 g / dm3. Savaság 7,7 g / dm3.

Hozam

Alacsony ciklusú, de nagyon névleges fajta. Étkezésre ferde. A bogyók szeptember közepéig érkeznek. A garenderek manuálisan fognak, nagyon szépen.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A szőlő minőségi betakarításának csak mindenkinek van kitéve.

Leszállás

A kultúra érzékeny az ültetési feltételekre és igénybe véve a talaj- és világítási intézkedések minőségét. Jobban növekszik a déli szakaszokban, megengedett a lejtőkön. A leginkább elfogadható talaj egy laza agyag mészkő. A talaj savasság normál 6,5-5 pH-ra állítható. Ahogy a bokor nő, zavarja a lombozatot, amelyet részben be kell kapcsolni, biztosítva a napfény behatolását a klasztereknek.

A tavasz ültetésénél a gödör elkezd felkészülni az őszről. Ásnak, megfigyelve a távolság 100 cm-es tartományban. A folyosó 1-1,2 m távolságra helyezett. Az őszi készítmények kirakodáskor három héten belül részt vesznek: lakosztály vízelvezetés, és a műtrágyák után hozzájárulnak.

Óvatosan ültetett csíkok, akik nem károsítják a rizómákat. Ezután a talaj tömörítve és öntözés, a zúzó zóna mulchingje. Ehhez tőzegre vagy szalmára van szükség, 5-10 cm-es réteggel.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Szőlő kultúra fokozat Pinot Noir tulajdonosa virágzás. Ez elegendő beporozást biztosít, még esős nyári szezonban is, és kis számú beporzó rovarokkal.

Ritkítás

A bokrok képződést igényelnek. 2-3 szemre vágott hajtások. A metszés élesen élesedik a szeletek fertőtlenített pengéjével. Évente egyszer minden extra és beteg hajtást vágnak.

Locsolás

Az öntözés nem túl gyakran ajánlott. A bokrok elhelyezhetnek árok az öntözéshez. A csepegtető rendszer elhelyezése kívánatos, ami a francia eredetű szőlőfajtákhoz is a legjobb megoldás. Az első öntözés a kora tavasszal csökken. Az öntözés megáll, ha virágzás és 2 héttel kezdődött. Nyáron elegendő mennyiségű vizet egy felnőtt bokorban 40-60 liter.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

3-4 táplálásra van szükségünk évente 3 év óta a kultúra ültetése után. Az első etetés végzik virágzás előtt nemesítéssel 50 g nitroposki 1 vödör vízben, és a következő szükséges előtt 2 héttel a kialakulását bogyók. A vízvödörön 20 gramm Calimagnesiát és ammónium-nitrátot adunk hozzá. Néhány hétig a betakarításhoz a kálium-sóbokrokat 20 gramm mennyiségben kell táplálnia, egyenlő mennyiségű szuperfoszfáttal, amely 10 liter vízben oldódik. A betakarítás után szükségem van egy végső, negyedik öltözködésre. Ezúttal a műtrágyák (nedves, szuperfoszfát) a felszabadítás során a talajba keverednek a talajba.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A téli keménység elég magas, a fokozat ellenáll -22 fok. A területen a téli szőlővekezől fogva kell fedezni. Ugyanakkor a tőzeg vagy humusz által. A bokrok a gyógyítható anyag alatt vannak elrejtve. Még a fagyok által érintett szőlő is elég gyorsan eljut a melegítéssel.

Betegségek és kártevők

A szőlő mérsékelten érzékeny a penész és az oidium, gyenge gyenge – szürke rothadás, szórólap. E fajta esetében nagyon fontos, hogy az egész szezon megelőző feldolgozást végezzen parazitákból és betegségekből. A feldolgozás 1-2 hónapos időközönként jelenik meg.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Hosszú tárolás esetén ez a szőlőfajta nem megfelelő. A betakarítás összegyűjtése, azonnal folytassa a feldolgozását vagy végrehajtását.

Értékelések áttekintése

A legtöbb bor régióban világszerte a fajták virágzó. A TANINA határjelzői eléréséhez a gyümölcsöket egyenesen az ecsettel nyomják.

A szőlő imádja ezt a fajtát egy csodálatos íz és aroma csodálatos csokor számára. A pino noir borok spektruma nagyon széles: egyszerű savanyú édes borok, összetett illatos minták a legmagasabb márkanév.

A fajta a pezsgőt (Pinotnál kisebb és chardone), csendes rózsaszín borok.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: