Szőlő rambo

  • Szerzői: Kalugin B.M., Ukrajna
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: sötétbolyó
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 105-110
  • Fagyállóság, ° C: -23
  • Súlycsomó, g: 700-1200
  • A virág típusa: Oboy
  • Bánat: Nem

Lásd az összes jellemzőt

Rambo szőlő (Rambo) – viszonylag új asztali fokozat, ígéretes az ipari területre és a piaci termesztésre.

Az eltávolítás története

Rambo – A Kalugina privát választékának hibrid formájának szőlő kultúrája. M. Az ukrán szőlőből származó termék megjelent a Mascot X fajták keresztezésével. 2013-ban a vetőmagot a Viktor Mikhailovich magánválasztékon ültetették. Ebből a fajtákból származó kombinációból számos ígéretes sötét bogyós forma alakult ki, köztük egy fekete kristály, Alvika, Messenger, Matador és Rembo. Mindegyikük még mindig tesztelt, de a szőlő nagy részét mutatja jó eredményeket. Remo – az egyik kevés kalugina hibrid, akinek a szülői párja ismert. A jelenlegi időszakban a Rambo szőlő hibrid alakja, amelyet nem a végére vizsgáltak, a jellemzők előzetes és tisztázást igényelnek. De az űrlap minden bizonnyal megérdemli a figyelmet, különösen azért, mert hasonlóság a fajta. Ugyanakkor a Rambo közel 10 nappal korábban érhető el.

A nevével a hibrid formanyomtatvány a John Rambo legendás filmjeinek nevét kötelezi az azonos nevű amerikai filmek sorozatából. A különbség csak a hibrid nevének helyesírásában áll az eredeti orosz fordításban.

Leírás

A bokrok megkülönböztetik az aktív növekedést, és egy szőlőt – jó öregedést. A hajtások gyakorisága meglehetősen magasra kerül. Jó hozam potenciál.

Érlelési idő

A fokozat a lehető leghamarabb a termést adja, szemben a korai szőlő kultúrák többi részével. Az érlelés hibrid műtétének alkotója állítja – valamilyen módon túlzásban, de korán tekinthető. A vegetációs időszak 105-110 nap. A régió hőellátása és a bokor terhelése befolyásolja az érést.

Brozdi

Eltérő henger alakú, közepes sűrűségű, mérsékelten laza. A kefe súlya 700-1200 g. Rembo a szülői fokozat számos jelével van ellátva, amely pozitív, különösen a csokrok mérete. Hogy nagy keféket kapjunk, szükség van az évelő fa felhalmozódására, így a fiatal növények rövidebb kis méretű.

Bogyók

Sötét lila gyümölcsszín, kiterjesztett, ovális (ovoid). A bogyók nagyok, ami 21,6 g-ig terjed.

Íz

A hús nagyon lédús és sűrű, egy kicsit ropogós a fogakon. A bőr nem túl finom, de ehető. Cukor tartalom magas. Az íze harmonikus, kellemes fajtájú ízzel. A bogyók hosszú ideig lóghatnak egy bokorban, anélkül, hogy elvesztenék.

Hozam

Nagy hozamú minőségű. A termés általában augusztus közepéig érlelődik, az egyes régiók éghajlati viszonyaitól függően.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő rambo

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő rambo

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A hibrid forma gondozása nem különbözik néhány speciális árnyalatban. De bizonyos szabályokat kell követni, és megfelel az agrotechnikai feltételeknek.

Leszállás

Megfelelő idő a leszálláshoz – márciustól májusig és szeptembertől októberig. A bokrok esetében a hely meghatározása, ahol a nap sugarai jól behatolnak, és nem fújnak a szélen. A fajta előnyben részesíti a csernozotokat és a gyengén savas talajokat. A leszállás után a növény stresszt tapasztal, és támogatást igényel a biostimulánsok permetezésének formájában: HB-101, “kitozán bio” borostyánkősavval.

Szőlő rambo

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő rambo

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő rambo

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő rambo

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő rambo

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Virágzás szőlő kultúrájában Obroat, amely a jó beporzás garanciája, még nagylelkű a nyáron és a kis méhek a helyszínen.

Ritkítás

A szőlő vágása – akár 10 szemig. Az őszi vágás után minden elesett leveleket és szőlőt tisztítanak. Meg kell akadályozni a valószínű kultúra fertőzését.

Locsolás

A korai szőlőfajta tavasszal és ősszel kötelező öntözést igényel. Két öntözés bokor a gyökér alatt, a talajonként három körű lazítással. Az első töltés a duzzadós duzzanat során, a nitrogén etetésével párhuzamosan; Másodszor – virágzás előtt, műtrágya komplex kompozícióval, nyomelemekkel. A nedvesség megőrzése a talajban és annak érdekében, hogy elkerülje a gyökerek túlmelegedését, kívánatos a hidrogél talajba bevezetni.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő rambo

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő rambo

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A beszállás előtt ajánlott a gyökérképződés folyékony stimulálójának gyökérrendszerének gyökérrendszerét áztatni. Ebből a célból a “Kornvin”, “szuper” gyökere “vagy” heteroacexin “használata. Kényelmes a műtrágyák hozzáadása a leszállási folyamat során. Átfogó tartós készítmények – Bio Master, Osmokat, “Édes szőlő” – Szükséges bevezetni a szerves: tehén, “lóerő”, káliummás.

Nyáron a kultúra “cirkónium”, “eopin” és t. Ns.

Az őszi eredmények kimenetele, foszfor-kálium-kompozíciókra van szükség: kettős szuperfoszfát műtrágya, őszi előkészítés, monokális foszfát.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A levegő hőmérsékletének -23 ° C-ra történő csökkenése. Télen megvédi a szőlőt csak menedéket fagyasztva, különösen az első két év kulturális életében.

Betegségek és kártevők

A RAMBO-k hibrid formájában a betegségek átlagos érzékenysége. Szabványos fungicidekre lesz szükségünk a penész és az oidium elleni feldolgozáshoz. A számítástechnikai réz alkalmas hatással van a penész (4-5 levelek) ellen a virágzás előtti időszakban, miután és egy hónappal később. Jól mutatja magát “Ridomil Gold” és “Falcon”.

Szőlő rambo

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő rambo> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő rambo> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő rambo> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő rambo> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Szállítási szőlőben Rambo fajták kellően magas. A tárolás folyamatában hűvös, száraz és sötét, a héja nem reped.

Értékelések áttekintése

A szőlő alakja a piacra utal. A vásárlók nagy figyelmet fordítanak a gyönyörű nagy klaszterekre és nagy bogyókra a telített lila szín hosszúkás alakjára.

A cukor viszonylag magas tartalma (18%) ellenére a tengelyek és a durva bogyók nem támadnak meg, a repedés nem figyelhető meg.

A termés fő kinevezése a friss fogyasztás. Szoros hús, amely alkalmas lekvár, kompótkezelés, savanyúság és marináció. A pácolt állapotban a gyümölcsök kevésbé alacsonyabbak az olajbogyók számára. Ez egy kiváló snack verzió egy ünnepi asztalra friss és feldolgozott.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása