Szőlő Sauvignon Blanc

 • Szerzői: Franciaország
 • Célja: Műszaki
 • Bogyó szín: zöldes-fehér, a napsütésben sárgás rózsaszín tan
 • Íz: harmonikus, reszelt
 • Csontokkal: Igen
 • Érési idő (szűrő): átlagos
 • Érési idő, napok: 130-135
 • Fagyállóság, ° C: -22
 • Szinonimák nevek: Blanc Fume, Bordeaux Bianco, Genetin, Sauvignon, Sauvignon Fehér, Kis Sotheran, Muscat Silvanner, Pellegrin, Pet Sauvignon.
 • Súlycsomó, g: 75-120

Lásd az összes jellemzőt

A Sovigon Blanc az egyik olyan fajta, amely ipari szinten világszerte termesztett, de ez nem jelenti azt, hogy otthon nem emelhető fel.

Az eltávolítás története

A szőlő eltávolításával foglalkozó tenyésztők nevét nem hozták létre. A fajta Franciaországban jelent meg, és ott terjedt tovább. Amikor áthalad, egy fokozatú villamossal és még egy, ami továbbra is ismeretlen marad ezen a napon.

A leírt fajta más nevét hallja – például Genetin, Muscat Silvanner és mások.

Földrajz elosztás

A szőlőnek a nyugat-európai fajtákra vonatkozik. Ma minden kontinensen megtalálható, mivel ő a második, hogy elterjedt a fehér fajok kategóriájában. Az első helyen Chardonon.

Loire Valley, amely Franciaországban található, a Sauvignon Blanc szülőhelye. Ez egy elit fajta, amely nagymértékben művelt Olaszországban, Ausztria ma és más országokban.

Leírás

Sauvignon Blanc technikai fajtákra utal. A szőlő fehérbor termeléséhez megy.

A bokrok maguk is vannak, vannak rim virágok rájuk. A növényen a gyümölcs nélküli hajtások száma – 37-80. Az egyik kifejlesztett menekülési számlák 0,6 fedőlapra, gyümölcsmentes – 1-1,2.

Érlelési idő

Jelzálog-idő, 130-135 nap.

Brozdi

A csokorok teljes képződésében hengeres formát szereznek. Nagyon sűrű, súlya 75-120 gramm.

Bogyók

A bogyók először zöldes fehér árnyalattal rendelkeznek, de elegendő szedőkkel sárgás rózsaszínké válnak. Vannak csontok, minden bogyóban 2-3 darab van. Cukorszint – 186-231 g / dm³. Savaság szint – 6,4-11,1 g / dm³.

Megkülönböztető tulajdonság – Sűrű bőr. A hús nagyon lédús. Minden gyümölcsnek kerek vagy gyengén formája van. A méret 15-17 x 14-16 mm lehet.

Íz

A szőlő harmonikus ízeért értékelt szőlő. Ha borról beszélünk, konkrét, páciens savas ízzel kiderül. Valami hasonlít egy piros ribizli vagy egres.

Hozam

A leírt fajta nem különbözik. Növelheti a hozamot, és nem félsz a bokrok túlterhelésétől. Ehhez meg kell növelni a gyümölcs nélküli hajtások számát.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A Sovigon Blanc legjobbja a hűvösségben nő, ott megszerzi az illat szükséges frissességét. Ha forró éghajlaton növekszik, akkor a gyümölcsök sok cukrot írnak, a bor nehéz. Az utóbbi esetben a desszert italok teszik.

Különleges preferenciák a fajta típusától a talaj típusához. A nehéz agyag talaj nem illeszkedik, a legjobb megoldás a könnyű és közepes talaj. Tökéletes megoldás – termékeny humusz-karbonát talaj. A szőlő jól növekszik a lejtőn, ahol a talajvíz messze van a felülettől.

Legjobb kerület:

 • Berlandier X Riparia CO4;
 • Riparia x rupettris 3309.

Leszállás

Attól függően, hogy az egyéves növekedés hogyan történik, a leszállási rendszert választják ki. Ha ez egy nagysebességű képződés, amely szabad helyet foglal magában, akkor egy 2,75-3 x 1 áramkör.

A sorok közötti távolság csökkenthető, ha egy függőleges harisnyatartó vagy alacsony lakosztályú bokrok.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

További beporzásban nincs szükség, mert a szőlővirágok obo.

Ritkítás

A standard vágás a bokoron hagyja 5-8 csúcsot. A legjobb idő az ősz vége. Amint a szabadság áthalad, két hét múlva elkezdheti a munkát.

Locsolás

Az öntözött szőlő csak olyan állapot alatt van, amely elégtelen esőzések. Van elég 10 literes vödör a bokoron.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A leírt fajtát termesztik, érdemes megfontolni, hogy nem különbözik a fagyállóságban. A mérsékelten kontinentális éghajlatban menedéket igényel a télen. A vesztes nem sérült -22 ° C-on. Ha a vesék a fagyból halnak meg, akkor kicserélik, de nem lehet őket betakarítani őket, mert a legtöbb esetben kopár.

Multi-csavaros üzemanyagot vagy ferde kordont használnak menedékhelyként. A szőlőt úgy kell lefektetni, hogy a készletek eltávolításakor ne károsítsa, és csöpögjön a földbe.

A szerves anyag tökéletesen alkalmas szigetelésként:

 • szalma;
 • nád;
 • forgács.

A tetején határozottan feküdt egy runneroidrét, használhatja a filmet. A fő dolog az, hogy a szőlő belsejében száraz volt, és így maradt, miközben a menedéket nem távolítják el.

Betegségek és kártevők

A leírt fajtát teljes mértékben feldolgozzák a betegségekből és kártevőkből, mivel alacsony ellenállnak számukra.

Különösen gyakran a szőlő, amaze:

 • Szürke rothadás;
 • penész;
 • Oidium.

Segítség a gardery – fungicidek, a leggyakoribb – réz sipop.

A szürke rothadás leggyakrabban a fiatal növények feltűnője. “FUNKAZOLL”, Formalin Alkalmazza.

A legveszélyesebb Lejátszás kártevőkéből. A késői kezelés arra a tényre vezet, hogy a bokrok meghalnak, mert a rovar lombozatot fog enni. A küzdelem a “Metaphos” eszközöket vezeti.

A szőlő szereti a darázsot, ez az egyik oka annak, hogy nem érdemes előre vágni. A szőlőültetvényekből a szőlőskertben speciális csapdákat helyeznek el, tedd a cukorszirupot vagy a rács fürtjeit.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az ilyen szőlő nem tárolódik, azonnal kell lennie … A szállítás is elrontja a gyümölcsöt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: