Szőlő Shiraz (SIRA)

  • Szerzői: Franciaország
  • Célja: Műszaki
  • Bogyó szín: fekete
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Fagyállóság, ° C: -18
  • Szinonimák nevek: Shiraz, sorozat, Servan Black, Pie Sira, Hermitage
  • A virág típusa: Oboy
  • Luna sűrűség: Középsűrűség
  • Megjelentek: Mondez Blanche X Dupla

Lásd az összes jellemzőt

Shiraz – A világ hatodik legnépszerűbb szőlőfajta. Alkalmas vörös és rózsaszín borok gyártására, egyedülálló remek csokorral. Ismert néven ismert: Sorozat, Serin, Serin Black, Pie Sira, Hermitage, Kandiv, Marsan Noir, Inen Noir, Antinsurn, Plan de la-bbon, Bion, Balzine, Rossissimo, Wisen, Lancelotta, Ancelotta.

Az eltávolítás története

Az egyik legősibb fajta. A megjelenés pontos dátuma nincs telepítve. A származást DNS-analízissel határoztuk meg. Telepített genetika: A fajta akkor fordul elő, amikor a vörös szőlőt keverték a vörös szőlőben és egy fehér Modese Blanche-ban Észak-Ron (Délkelet-Franciaország) területén.

Földrajz elosztás

Oroszországban termesztik a Krasnodar területén, a Krímben: Alma Valley, Kacha, Belbek.

Leírás

Craz-fokozat a borkészítéshez nőtt. Alacsony hozammal jellemezhető. Ellenáll a hőmérséklet-különbségek, az időjárás-váltás, amely számos betegség ellenáll. Alkalmazkodik különböző éghajlati viszonyokhoz.

Különbözik a mérsékelt növekedési erővel. A három vagy öt pengék, a jól szilárd alsó, gyengén pihúzható. A lap felülete ragyogó fényes zöld színű világos vénákkal. Amikor hűtés, rügyek és sebek összeomlanak.

Érlelési idő

A fokozat későn virágzik, de a bogyókat érinti. A közepes késői fajtákra vonatkozik: a gyümölcsképződés időszaka 145-160 nap. Hozzon létre egy betakarítást augusztus óta.

Brozdi

Kefe kompakt, kúpos henger formájában, nem túl sűrű. A bogyók nem tartják meg. Súlya 115 és 150 g között.

Bogyók

Izcin-fekete, kicsi, enyhén ovális, sűrű kékes virágzással borított. Átmérője 1,2-2 cm, és súlya 1,3-2,3 g. A bőr vastag, gazdag tanninokban és színezőanyagokban. Hús, lédús fény, nem festett, kis csontok. Tiszta lé tartalom – a gyümölcs teljes tömegének 75% -a.

Íz

Harmonikus, koncentrált, aroma és utóíz. Sok cukrot tartalmaz – 200 g / 1 dm3, mérsékelten savas – 5,5-6,5 g / 1 dm3. Az ízes árnyalatok az életkorból változnak: a fiatal szőlő fűszeres paprika jegyzetekkel rendelkezik, és a 10 éves szőlő fekete gyümölcsök árnyalatai jelennek meg.

Hozam

Nem rosszindexek a hozam – egy szőlőből 2-3 klasztert képeztek. Hogy nagy ízminőségű italokat szerezzen, szükség van a gyümölcsözésre. Ha az érett ecsetek nem gyűjtenek időben, a különleges aroma és a tartósság elveszett.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Kedvező átlagos napi hőmérséklet a termesztéshez +17 Celsius fok. Növekszik a talajtípuson. A termesztési területtől függően az új ízlési árnyalatok megszerzik. Több mint száz éve.

Leszállás

A széltől védett területekre ültetett. Szüksége van támogatásra és meleg napenergiával, lehetőleg a lejtőn. A következetes hőmérsékletváltozások befolyásolják az érés időzítését. Jó növekszik az aktív mészkőet tartalmazó talajokon. Szoros talajvizekkel ajánlott vízelvezetés.

Tavasszal vagy ősszel ültetett a hideg kezdete előtt. A kurvák részegek, a potash műtrágyák, a komposzt, a humuszt az egyes palánták alatt vezetik be.

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Hengerelt virágok, amelyek jól reverzibilisek. A virágzás során a hőmérséklet nem eshet +14 fok alá. A beporzás után a sebek későn jelennek meg. A kedvezőtlen időjárás miatt a virágok egy része nem fejlődik a tengeren és a bogyóban.

Ritkítás

A vesék duzzadása előtt száraz, sérült szőlő. A tavaszi hosszú hajtásoknak meg kell vágniuk, a legerősebbek. Nyári csipet tippek, hogy ne nőjön több mint 1,7 m. A betakarítás után is csökkent. A télen rövidre vágja.

Locsolás

A növények rosszul átadják az alacsony nedvességtartalmat a talajban. A növények narnish öntözést igényelnek: 4-5 vödör 1 bokoronként kéthetente. A tökéletes lehetőség egy csepegtető öntözés.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

Szezononként többször is végezzen: kora tavaszi duzzanat – nedves és szuperfoszfát 10: 1, virágzás után – vizes oldat szuperfoszfáttal és társult, a zinók képződése után – folyékony szerves műtrágyák képződése után. Az esőzések hiányában 2 héten át a karbamid oldatát a burkolatok öntése során. A betakarítás eltávolítása után egy trágya megoldással egy árképzési megoldás táplálja.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Nem különbözik a fagyállóságban, -22 fokig, a rosszul tolerálható fagyasztás. A téli kiváló minőségű menedéket ajánlott, mert a tavasz könnyebb fajokat tesz. Télen a rohanó szerkezetekre helyezik őket, a tetején lucfenyő zöldséggel vagy geotextilivel vannak ellátva.

Betegségek és kártevők

A klórózisra hajlamos. Csodálkozott a kullancsok és a szürke rothadás. A lombozat spray rovarirtóanyagok. Az átlagos fokozatban a milda és az oidium ellenáll. Tavasszal speciális felszereléssel, nitroposk, “Kemiru” szétszórva a gördülő kör közelében,.

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az összegyűjtött klasztereket hűvös helyen tárolják, 4-5 hónapos fajok és ízlés nélkül. Hosszú távú szállítás ellenáll.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: