Szőlő supaga

  • Szerzői: Ns. Sukatnik, Lettország
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: zöldes sárga
  • Íz: Labrusky, Isable
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 115-120
  • Fagyállóság, ° C: -25
  • Súlycsomó, g: 350-400
  • Kóstoló minősítés, pontok: 7,4
  • Luna sűrűség: Középsűrűség

Lásd az összes jellemzőt

A Supaga szokatlan nevével rendelkező szőlőfajták különféle figyelmet érdemelnek a kertészek különös figyelmét számos pozitív tulajdonság miatt. A magas dekoratív tulajdonságoknak köszönhetően a növény csodálatos az élő kompozíciók és a tájtervezés kialakításához. Érdemes megjegyezni a gyümölcsök kifejező ízét és aromáját.

Az eltávolítás története

A Supaga nevű hibrid szőlőfajtát egy professzionális tenyésztő hozta be Lettországból – Powl Sukatnik. A szakértő a kerti kultúra korai fajtáit használta Franciaországból.

MEGJEGYZÉS: Az új fajta nevének elkészítéséhez a név első karaktereit és a tenyésztő nevét használták.

Leírás

A kertészek nagyobb szőlőnövekedést ünnepelnek. Egy évszakban a szőlő kockázata 90%. Amely mérföldre fordított, körülbelül 7. A bokrok vonzzák a figyelmet a sötétzöld lombozatra. Megkülönböztető jellemző – Vörös testek. Ennek a jellemzőnek köszönhetően a fajta gyakran használják a föld- és házterületek díszítésére.

Érlelési idő

A tavaszi viccek kezdete óta és a gyümölcsök érléséhez, 115-ről 120 napig tart. Ez a jellemző egy korai szőlőérvényt jelez. Gyűjtsd össze a betakarítást, általában augusztus elején. Az ősz elején befejeződik. A bogyók hosszú ideig a bokrokon maradhatnak. Ennek köszönhetően édesebb és illatos.

Brozdi

A szünetek kúp alakúak, oldalsó szárnyakkal. A középső súly 350-400 gramm, néhány példány eléri a 600 grammot. Ez a termesztés, az időjárási viszonyok és a növény elhagyja. A gyümölcsök átlagos sűrűsége van, de ez a funkció nem befolyásolja a betakarítás minőségét.

Bogyók

Érett bogyók zöld színű, sárga pattogás. Savindex – 5-7 g / dm³. A gyümölcsök sűrű héjat fednek le, míg nem akadályozza meg a fajta gyümölcsöt. Az intézkedés cellulóz sűrű, nem nyálkahártya. Az űrlap gyenge ovális vagy körhöz hasonlíthat. A bogyók súlya körülbelül 5 gramm. Méretek – nagyok.

Íz

A gyümölcsök íze kellemes és harmonikus, könnyű bemetszettel. A szakemberek arabul és labruskyként írják le. Cukor tartalom – 170 és 280 g / dm³ között. A 10.4 pontból származó különböző típusú professzionális tastorok 10 maximumból. Érett gyümölcsök lehetnek íze méz és eper. És nyomon követi a könnyű szerecsendi aromát, ébredés étvágyat.

Hozam

Ez a fajta magas és stabil hozammal büszkélkedhet. Egy bokorból 50-70 kilogramm bogyók. A szüret a termesztési régió és a kerti kultúra illetékes ellátásától függ.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Ezt a fajta ajánlott a Novice Gardeners az egyszerű agrotechnológia rovására. A növény jól érzi magát a talajon. Ugyanakkor a vázlatoktól védett napelemes helyet kell választani. És gondoskodnia kell a műtrágyákról, és gondosan kövesse a szőlő állapotát. Szükség esetén használjon gyógyászati ​​és profilaktikus készítményeket.

Leszállás

Tapasztalt kertészek, akiket nem vesznek részt először a fajta növekedésében, tavasszal tájékoztatják a növényi növényt. Ebben az esetben az üzem könnyebb alkalmazkodni az új településen, és sikeresen túléli a téli. Annak ellenére, hogy a legrosszabb a földön, a legjobb a szőlő számára a savasság indexe 6 ph. A talajvíz optimális elrendezése 1,5-2 méter. Az őszi érkezéskor a területet a gyomnövényekből és a levelekből tisztítják.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A fajták virágai önállóan szennyezhetnek.

Ritkítás

A nyomtatás a hideg szezonban ajánlott, amíg megkezdődött a gyümölcslevek mozgásának folyamata. Javasoljuk, hogy a szőlőt 4-ről 6 vesére hagyjuk. Amikor kiválasztunk két sávos díszlécek hagyja 60-70 vese, egy sávon termesztés, a maximális számú szemek ne haladja meg a 35 szemet.

Az extra leveleket rendszeresen törölni kell, mivel negatívan befolyásolják a betakarítás minőségét. A lombozat elvégzi a hatalmat az üzemben, és megakadályozza a napsütést. És meg kell szabadulnia a “tétlen” hústól is.

Locsolás

Vintage vintage. Elég ahhoz, hogy az év során csak 3-4 alkalommal elvégezzék az öntözést. A víz kis mennyiségben járul hozzá. Egy bokor alatt 2 vödör öntött. Ez a mennyiség elég ahhoz, hogy fenntartsák a nedvesség optimális szintjét. És használhatsz egy olyan talajtakarót is, amely nem adja meg a felső földterületet. Mulching számára használhatod a hagymás héjakat vagy a ferde füvet.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Alárendelt

A szőlő táplálja a nitrogénben gazdag kompozíciókat, káliumot vagy foszforot. Az ilyen anyagok tavasszal használják. Az ökológiai műtrágyák az év 2-3 alkalommal járulnak hozzá. Megfelelő humadozás vagy trágya. Valamint a szerves tanácsadás az őszén. Egy négyzetméteres fogyasztás 4 kilogramm trágya.

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A tél fajtájának fedezésére opcionális. Az erős gyökérrendszer miatt a Supag Grade ellenáll -25 Celsius fokig. Ha azonban a szőlőültetvény az északi csíkban található, ajánlott védeni a fiatal bokrokat a szigeteléssel.

Betegségek és kártevők

A gyümölcskultúra nem fél a szürke rothadástól. És a szőlő nem félnek az oidiumtól és a penésztől. A veleszületett ellenállás ellenére a klorózis és a filoxer veszélyes a szőlőre. A szakértők azt javasolják, hogy a szedést a szezon kétszerese, mint megelőzés. A feldolgozásra figyelemre méltóan alkalmas a réz-szulfáton alapuló egyszázalékos oldatra.

.T01_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 40%; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 20px; } .T01_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 60%; } .T01_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T01_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; Padding-balra: 20px; Szöveghez igazítás: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T01_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T01_item_image img, .T01_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t01_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T01_item A, .T01_main A {szín: # 3d8901; } .T01_main_text, .T01_item_text {szín: # 333; } .T01_item_ather {margó-top: 20px; } .T01_main_btn {margó-top: 15px; } .T01_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T01_main_btn a: Hover {háttér szín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T01_BTN A: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; }

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Tartsa az asztali szőlő gyümölcseit 1-2 hónap, míg a szobahőmérsékletnek 5-8 Celsius fokos lehet, plusz jelzéssel. A sűrű héjak miatt a bogyók biztonságosan átszállíthatnak hosszú távú szállításokat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: