Szőlő szuper extra

  • Szerzői: Pavlovsky Evgeny Georgievich
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Fehér, teljes érleléssel sárga
  • Íz: harmonikus
  • Csontokkal: Igen
  • Érési idő (szűrő): Nagyon korai
  • Érési idő, napok: 90-105
  • Fagyállóság, ° C: -24
  • Szinonimák nevek: Tsitrin
  • Súlycsomó, g: 500-1500

Lásd az összes jellemzőt

A szuper-excra fajták szőlője az ilyen típusú bogyónövények egyik legsikeresebb formájának tekinthető. A szinte minden amatőr kertész és tapasztalt tenyésztő területén található területeken található. A Super Extra nem érhető el, a hőmérsékleti módok ellenáll, és a legfontosabb – telített íze van. A fokozat mellett részletesebben ismertetjük.

Az eltávolítás története

A Super Extra fajtát a múlt század 90-es éveiben vezette vissza az orosz Grapeter a Rostov Régióval Evgeny Pavlovsky, valamint az összes orosz kutatóintézet tudósával a szőlőtermesztés és a borkészítéssel. ÉS. Potapenko Ivan Kostrikin és számos más szakember. A szuper extra (szinonima – citrin) megjelent a két szőlőfajta kereszteződésének következtében a talizmán és a pollen (+ pollen keveréke). 13 évvel az elimináció után, ezt a fajtát a tenyésztési eredmények állami nyilvántartásában és az alkotói által szabadalmaztatta.

Földrajz elosztás

Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez a szőlőfajta az egyik legigényesebb, és nem igényel különleges ellátást, majdnem egész Oroszországban, még a durva éghajlat mellett is termesztik. A hűvös szezonban is gyümölcsöt hoz. Ennek eredményeképpen az a tény, hogy a bogyók elégséges tulajdonsággal rendelkeznek, a szuper extra alkalmas a tenyésztésre is a régiókban, ahol a plusz hőmérséklet rövid ideig tart.

Leírás

Ez a szőlőfajta erős bokrok, borított sűrű kéreg egy vöröses színárnyalat. A menekülések a zöld és barna fénytermékekre jellemzőek. A szuper-extra levelek megjelenése gyakorlatilag nincs megkülönböztető jellemzői a többi szőlőfajták leveleiből – sima, közepes méretű, sötétzöld. Kifejezett disszekció nélkül.

Érlelési idő

A Super Extra első próbaverziója a leszállás után második vagy harmadik évben várható. A gyümölcskultúra a negyedik évre kezdődik. A szuper extra szőlő rövid érlelési idővel rendelkezik, amely mindössze 90-105 nappal a növényi vesék megjelenése után. Ugyanakkor a fürtök hosszú ideig lóghatnak a bokrokon, nem esnek le, és nem veszítenek ízeket.

Brozdi

Szuper extra extra nagyobb, mint más szőlőfajták. Hengeres vagy kúp alakú. A megnövekedett szemét jellemzi. Az egyik klaszter átlagos tömege 500-1000 g-ig változik. De kedvező éghajlat és megfelelő ellátás esetén haladhatja meg az 1500 g-ot.

Bogyók

A bogyóknak gyengén tojás alakú és fehér színű, majd zöld színű, és amikor az érés sárgás színtel. Bőr – közepes sűrűség a szőlő teljes növekedési ciklusában.

Ez a fajta nagy gyümölcsökkel rendelkezik, sima textúrával. Egy bogyó eléri a 8-12 gramm tömegét. Érett gyümölcsöket sárga színűek, és jó világítással átláthatónak tűnik.

Íz

Az érett szuper extra egy édes harmonikus íze van. A július végén a legoptimálisabb ízlést eléri augusztus elején. A bogyók nem kötöttek a szájban, és nem rendelkeznek kifejezett utóízzel és éles szaga. Húshús és lédús és szahama. Ha ételt eszik, már nem gyümölcsök, savas íze lesz, és a sűrű bőr nehézségeket okozhat rágás és lenyelés bogyók.

Hozam

A szuper extra magas hozam jellemzi. Egy szezonban e fajta bokora akár 10 kilogramm bogyót is hozhat. A déli régiókban gyakran vannak olyan esetek, amikor a hozam szintje meghaladta a 30 kilogrammot a bokorból.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő szuper extra

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő szuper extra

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A Super Extra nem igényel különleges ellátást, és jogosan felismeri az egyik legstabilabb szőlőfajta. Mint a legtöbb típusú bogyók, jobb, ha a webhely déli oldalán nőtt. Rendkívül fontos, hogy vágja le a gyümölcsöt nyilak egy időben, hiszen az, hogy, hogy befolyásolja a növekedést és a hozam a kultúra, valamint a minőség és az íz a bogyók.

Leszállás

A kultúra szinte bármilyen talajban növekedhet, de a legjobb eredmény érdekében optimális a könnyű lazító használatához. Ahhoz, hogy ilyen tulajdonságokat adjon, a tőzeget kis mennyiségű homokkal keverheti, vagy humuszt adjon hozzá. Fontos, hogy a talaj mentes a kártevőktől, mivel a szőlő kezdeti szakaszaiban helyrehozhatatlan károkat okozhat.

Szőlő szuper extra

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő szuper extra

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő szuper extra

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő szuper extra

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő szuper extra

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A szuper extrasággal együtt nincs szükség további kultúrákra a lekérdezéshez, mivel ez a fajta önvizsnel rendelkezik. Gyakran lefelé irányuló lépések beporozódnak, amelyek az első betakarítás összegyűjtése után alakulnak ki. Ugyanakkor a bogyók kompaktabbak lehetnek, de gazdag ízűek.

Ritkítás

Az egyik legfontosabb tevékenység a szuper-extra gondozásában a gyümölcshordó vágása. Javasoljuk, hogy ezt tavasszal tavasszal az első betakarítás előtt, és a későbbiekben különálló nyilakban szükség szerint. A legjobb, ha ezt az eseményt úgy állítjuk elő, hogy az egyik bokor terhelése legfeljebb 30 szem. A vágási hossza rövidre változik, de minden esetben nem haladhatja meg a 6-8 szemet. Szintén értelme megtörni a gyenge hajtásokat – megkönnyíti a kultúra vegetatív jellemzőit és javítja a termés minőségét.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő szuper extra

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő szuper extra

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A szuper extra megkülönböztethető a megnövekedett fagyállóság. Ez akár -24 fokig is jól érzi magát, ami lehetővé teszi, hogy ne tegyen intézkedéseket a menedékhelyén a hidegszezonban a déli régiók lakosai és az ország központi részén. Az északi régiókban élők, amelyek kemény klímával élnek, gondoskodniuk kell a növényekből származó növények védelméről egy fólia és szálakkal borított mulching vagy keret kialakításával.

Betegségek és kártevők

Ez a szőlőfajta ellenáll a legtöbb betegségnek. Ez is jól mozog a különböző kártevők támadására. A fő veszély, amely jelentős kárt okozhat a növény – szürke rothadás és oidium. Ezek a kellemetlen betegségek az északi régiókban termesztett kultúrákra jellemzőek, mivel a déli éghajlat káros hatással van a megélhetésükre. A szuper-extra-extra oidium sérülésének megakadályozása érdekében a kultúrát a növekedési időszak alatt speciális megoldásokkal kell permetezni, amelynek széles körét bármilyen kertészeti áruházban mutatjuk be. A szürke rothadásból a hamu szárítása jól segít.

Szőlő szuper extra

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő szuper extra> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő szuper extra> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő szuper extra> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő szuper extra> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szuper extra szőlőfajta megkülönböztethető a tárolásával és szállításával kapcsolatos magas jellemzőkkel. A középsűrűség bőre megbízhatóan védi a bogyókat a mechanikai károktól és lágyulástól, ami miatt a fokozat a hűtőszekrényben két hónapig tárolható.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása