Szőlő Taldun

  • Szerzői: GRECHKO M.DE., Ukrajna, S.Primorsky Zaporizhia régió
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Sötétvörös vagy piros lila
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): Korai
  • Érési idő, napok: 100-110
  • Fagyállóság, ° C: -23
  • Súlycsomó, g: 582
  • A virág típusa: Oboy
  • Luna sűrűség: Középsűrűség

Lásd az összes jellemzőt

Taldun – a kertészek által használt népszerű szőlőfajták egyike. Javasoljuk mind a kezdők, mind a szakemberek számára, mert a bokrok gondozása nem igényel nagyobb tapasztalatot és különleges készségeket.

Az eltávolítás története

Tesztelje a szőlő kenneleket. A Zaporizhia régióban található Primorskoye a modernitás kiemelkedő tenyésztőjének fő kísérleti alapja lett. Ők tiszteletben tartják Vinogradar Mikhail Grechko, híres az érdekes munkáiról a növények fejlődésének irányában. A Kakhovsky víztározó területe tökéletesen alkalmas a talaj és az éghajlat összetételére, hogy a kelet-európai középső sávban további forgalmazásra szánt szőlőfajtákat termeljen. A Taldun nevű hibridet két fajtával – Talisman és Dunn átlépésével kapták meg, megkapta a nevét a szülői fajok első szótagából.

Leírás

A hibrid szőlőfajtát Taldun megkülönbözteti a fagyállóság, amely lehetővé teszi, hogy elsősorban az átlagos klimatikus csíkban növekedjen. A kúpos alakok nagy klaszterei augusztus elején érnek. A bokrok gyorsan elhagyják az új helyet, és különböznek az erős hajtások erős növekedésében. A viszonylag vékony bőr ellenére a bogyók nem megfelelőek különösen az esős évszakokban. A szőlő színező bogyóserjei hasonlítanak az egységek eredeti fajtájára – annak gyümölcsei ugyanolyan gazdag vörös színűek, kékes mintavételezéssel. A húst a bogyók kellemes édes ízű és kiválóan alkalmas a fogyasztó mind a gyümölcs desszert, és abban a formában gyümölcslé és előkészítése különböző alkoholos italok.

Érlelési idő

A Taldong szőlő korai minőségű, ami fontos a legélegtelenebb régiók termesztéséhez. A teljes érés időtartama 100-110 nap. Leginkább a betakarításnak van ideje, hogy ősszel gyűlölje, és már megtisztul a nyár végén.

Brozdi

BREAKDI szőlő Taldong sűrűn a bokrokon található. Ezek a kúp alakúak, amelyek átlagos sűrűsége töltő bogyók, amelyek gyakran ragaszkodnak a felek a fő középső szár. Az egyik klaszter súlya, a bokor életkorától és a növekedési feltételektől függően 0,5-1,2 kg.

Bogyók

A hibrid fajták gyümölcsei nagyok, és formájában hosszúkás, konszoid vagy gyémánt. A piros pépet könnyű lila bőrrel borítják, ami gyönyörűen kiabálva van a napsütésben, hogy a leginkább megvastagodott területeken sötétedjen.

Íz

A szőlőbogyók sűrű, húsos pépek, amelyek enyhén morzsákat harapnak. A bogyók viszonylag vékony héja ellenére elég erős, és nem okoz problémákat az összegyűjtött termékek szállítás során. Kóstolási minőség Bogyók Taldun megérdemli a dicséretet a friss savanyúság harmonikus kombinációja miatt, kellemes édességgel.

Hozam

Az új besorolás, amikor a tesztek nagy hozamot mutattak Ukrajna déli részeiben. Az érett bilincsek díjai 130-140 center hektáronként voltak. Még a hároméves hajtások is, két klaszter súlya 0,5 kg. Ha a bokor 4-5 ágból áll, akkor az egyik fiatal növényből származó termés elérheti az 5 kg-ot.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Szőlő Taldun

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Szőlő Taldun

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Ahhoz, hogy a szőlő a telkeken válasszon helyeket melegebb, lehetőleg a ház déli oldalán és más épületek. Jobb a bokrok a helyi terület déli kerítésén, amikor a nap jól lefedi a leszállás, egy sorban található. A Föld lapos síkján nem rossz, hogy a vízelvezető hornyokat a felesleges víz eltávolítására.

Leszállás

Egy vagy két éves vesékkel készült csemeték tavasszal ültetik a talajt. A déli régiókban – május elején, és az északi – az utolsó tavaszi hónap végén. A leszállási fájlok előzetesen készülnek – 2-3 héten belül, humuszba hozzák a tőzeg, komposzt, kálium-klorid és a szuperfoszfát hozzáadásával. Miután megszórja a palántát az elkészített talajjal, bőséges öntözést eredményez.

Szőlő Taldun

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Szőlő Taldun

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Szőlő Taldun

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Szőlő Taldun

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Szőlő Taldun

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Egy hibrid fajta virágzásával, az önválasztás a virágok. De hogy a mesterséges bogyós gyümölcsök fedelének jó kitöltését kapjunk, nem rossz, hogy egy olyan hiba lépjen ki, amely a különböző bokrok virágzó telkeken tölti. A Blossom 10-12 napig folytatódik, és ebben az időben a mesterséges beporzást kétszer kell elvégezni.

Ritkítás

A szőlőbokor ellenőrizetlen növekedése nagyszámú hajtás megjelenését okozza, amelynek következtében a nedvesség, a nap, a hő és a tápanyagok fogyasztása csökken. A magas hozamok fenntartásához egy rugós vágást végzünk, amelynek eredményeképpen egy bizonyos számú hajtást hagy, 2-től 5-ig, mindegyikükön három vese. Miután a virágzás és az akadályok kialakulása után kezdődik az új ágak aktív növekedése, amely a nyár elején csípte, hogy ne túlterhelje a bokrokat egy túlzott zöld tömeggel.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Szőlő Taldun

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Szőlő Taldun

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A hibrid fajtát kifejezetten az alacsony téli hőmérsékletű területekre mutatták, és képesek fagyasztani a hajtások hűtését -23 fokos átvitelre. A nagy fagyok veszélyével a bokor nem lehet megnedvesíteni a chopperből, és lőni egy kis hajtásokat, amelyek egy további menedékhely, a hóborítás télen rendben lesz.

Betegségek és kártevők

Hibrid eredete miatt a Taldun fajták a szőlő számos jellemző betegségének belsejét kapták. De helytelen agrotechnika és a hiánya időben vágás, szőlő kaphat kén szürke rothadás, rosszindulatú harmat a leveleken vagy gombás anthraknózis. Kultúra kell kezelni a réz-vitriol és a mészhabarcsot.

Szőlő Taldun

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Szőlő Taldun> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Szőlő Taldun> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Szőlő Taldun> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Szőlő Taldun> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A szőlő gyümölcsei jó technikai tulajdonságokkal rendelkeznek, és hosszú ideig tarthatják az alacsony pincék hőmérsékleten vagy gyártási tárolásánál. Ezek jól toleráltak a fadobozokban.

A kiváló ízlésnek köszönhetően a szállítás és a tárolás feltételei, a Taldun Szőlőnek köszönhetően a Taldun szőlő minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik a piaci célokra.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása