Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Minden kertész és kertész tudja, mennyire fontos a növények megfelelő gondozása. Ráadásul a tevékenységek nemcsak az öntözés, a gyomlálás és a megfelelő leszállás (vagy a transzplantáció), hanem a releváns műtrágyák talajában is. Csak az összes szabályra vonatkozik, amit nagy és időszerű betakarítást kaphat, amely megfelel az elköltött erőfeszítéseknek. Az elvált növények közül az uborka a legnépszerűbbek. A műtrágya számára számos alapot használhat. Ezenkívül élvezheti a különleges keverékeket és adalékanyagokat, amelyeket kertészeti üzletekben és népi jogorvoslatokban értékesítenek. Az egyik ilyen népszerű alap élesztő. Ma, a mi új anyag fogunk beszélni többet szabályok és elvek műtrágya uborka élesztővel a nyílt terepen, elemezzük előnyeit és hátrányait az ilyen típusú etetés, valamint olvassa el a legnépszerűbb receptek.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Érvek és ellenérvek

A növények táplálkozásának formájában történő ápolás a nyitott földön élesztővel (mint az összes többi levél) számos egyedi jellemzővel és funkcióval rendelkezik. És nem csak pozitívak, hanem negatív is. Először is azt kell mondani, hogy az élesztő egy olyan vegyi anyag, amely pozitív hatással van az uborkákra. Ez azért lehetséges, mert az egyedülálló összetétele élesztő, nevezetesen, a jelenléte egy-sejtes gombák osztályát sugaromycetes, aminosavak, vitaminok, fehérjék, ásványi anyagok és nyomelemek.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Élesztő használata a növény táplálásaként, a kertész nemcsak az uborka állapotát javítja, hanem pozitívan befolyásolja a talaj gazdagító anyagát, amely számos hasznos anyaggal gazdagodik. Ebben a tekintetben azt jelentik, hogy a föld öntözése az élesztő oldatával, a hasznos mikroorganizmusok és elemek száma jelentősen megnő a talajban.

Figyelemre méltó az a tény, hogy az élesztő pozitív hatással van nemcsak a fiatal növényekre, hanem az érett uborkákra is.

A szakemberek azt sugallják, hogy ilyen módon lehetséges, hogy megtermékenyítsék és táplálják a palántákat is. A fiatal növényeket, lobogott élesztővel kezdenek gyorsabban növekednek, a gyökérzet aktívan fejlődő, a minőség minőségi mutatók növekszik (válnak fényesebb és telített, és a számuk jelentősen megnő).

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Többek között, a pozitív hatások az élesztő műtrágyák uborkára nevezhetjük azt a tényt, hogy a mentelmi palánták növeli többször, akkor aktívan ellenállni, és ellenáll a negatív hatást gyakorol a környezetre (pl érinti a kedvezőtlen időjárási viszonyok és a hőmérséklet indikátorok). Az élesztő műtrágyák hozzájárulnak az uborkák aktív fejlődéséhez, stimulálják a palánták új feltételekhez való alkalmazkodását (például a merülési eljárás után). Különösen fontos és valójában élesztő, ha az uborka az üvegházban nő, és az elégtelen világítás feltételei.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Az élesztő ilyen pozitív hatása az uborkákra és a talajra, amelyben növekednek, talán ha hígítod az anyagot vízben, és ezáltal megoldást hoznak. A dolog az, hogy a vízzel való kölcsönhatás, az élesztő nagy mennyiségű anyagot (beleértve a Mezoointing, a biotin, a B1-vitamin). Ezek a jótékony komponensek, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a műtrágyákra, köztük mind a fitohormonok aktiválása, mind a regenerációs folyamatok gyorsítása és az MN. Dr.

Ami azt a ténynek köszönhetően, hogy a természetben az élesztő gombák, a talajba esnek, kedvező feltételeket teremt a szervezetek fejlődéséhez és megélhetéséhez, ami viszont kiváló minőségű, hatékony és gyors feldolgozást biztosít a szerves vegyületek számára. A talaj nagy mennyiségű nitrogént és foszforot fogyaszt.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Ami az élesztő műtrágyák használatának hiányosságait illeti, nem léteznek. Emlékeztetni kell arra, hogy az etetés használata nem mindig olyan eljárás, amely előnyös. Bizonyos esetekben az ilyen cselekmények haszontalanok lehetnek.

Így, A Solar élesztő alkalmazása haszontalan foglalkozás lesz, ha a környezeti levegő hőmérséklete kevesebb, mint 15 Celsius. Ezenkívül a talaj, amelyben élesztett, gazdag, szerves anyagok, hogy az élesztő gombák feldolgozhatják. Továbbá, a távozás folyamatában emlékezni kell arra, hogy az élesztő megoldása csak az előkészítés első napján takarít meg hatékonyságát. Ezután az adagoló minden jótékony tulajdonsága elveszett.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Ezenkívül az élesztő műtrágyák nem használhatók rendszeresen. A talaj csak alkalmanként megtermékenyíthető. Ellenkező esetben a talaj hiányzik az ilyen alapvető összetevők, mint kalcium és kálium.

Továbbá ne tegyen szélsőséges élesztőt a talajra, ne feledje, hogy a növekedési stimulátor működését, és nem hagyományos műtrágyát.

Betéti időpontok

Annak érdekében, hogy a műtrágyák a kívánt eredmény elérése érdekében az eljárást szigorúan meghatározott időszakban, valamint bizonyos körülmények jelenlétében kell elvégezni. A földi takarmányok leggyakoribb esetei:

 • a labda gyengesége;
 • a növények kis vastagsága;
 • A csemeték alacsony százaléka a felvételi eljárás után;
 • a gyökeres folyamatok hiánya;
 • a lombozatképződések hiánya;
 • A képernyők alacsony fejlesztése;
 • Az uborka üvegházban nő, és rosszul viseli a fény hiányát;
 • A növény káros időjárási körülmények között nő;
 • A talajt alacsony termékenység jellemzi.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Az etetéshez való közvetlen eljárás általában tavasszal történik, amikor az uborka a palánták színpadán van. Ha fiatal palántákról beszélünk, többször táplálják őket. Az első alkalommal – jelenleg, amikor 2 valódi levelek jelentek meg, a második alkalommal – a palánták átültetése egyéni edényekbe, új talajjal, a harmadik alkalommal – mielőtt az üzem az ágyra leszállna.

Receptek áttekintése

Hatalmas számú recept létezik az élesztő-műtrágyák előállítására, amelyek célja az uborka takarmányozása a nyitott talajban. Tekintsük a legnépszerűbbeket.

Vízzel és cukorral

Leggyakrabban műtrágyák, víz és cukor létrehozása nyers élesztővel keveredik. Tehát 10 liter meleg vizet kell készítenie 10 gramm élesztőt és 50 gramm cukrot. Az ilyen keveréket nem lehet azonnal használni, azt előre kell ragasztani a meleg szobában zárt tartályban több órán át. A megadott idő után az oldatot az oldat 1 részének 1 részének arányában kell összekeverni az oldatban.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Van egy másik lehetőség egy ilyen cukor és élesztővíz keverék előállítására. Ebben az esetben 10 gramm élesztőt, 3 liter vizet és kis mennyiségű cukrot. Az ilyen megoldás használata előtt fontos, hogy a hét folyamán fújjon. Ezután szükség van vízzel is: 250 milliliter műtrágya 10 liter vízben hígítjuk.

Többek között az ilyen műtrágya használatának pozitív jellemzői annak tulajdoníthatók, hogy segít elkerülni a nem kívánt ürítések kialakulását.

Tejtermékekkel

Gyakran az élesztő nemcsak vízzel, hanem tejjel is keveredik. Ilyen keverékeket használnak az uborkák védelmére a különböző betegségek és kártevők között. Ugyanakkor nagyon fontos figyelmet fordítva, és felelősségteljesen megközelítik a tejtermékek megválasztását – a tejnek frissnek és felhívni kell. Az összetevők betáplálásakor bizonyos arányban kell bevenni: 1 liter tej és 100 gramm élő élesztő. A kapott keverék 2 órán belül ragaszkodik és vándorol. Ezt követően az etetés egy kis mennyiségben hozzáadódik a vízhez és a használathoz.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Fontos megjegyezni, hogy a műtrágya kizárólag a gyökér alatt kell öntenie, vagy a levelek permetezésére kell öntenie.

Száraz élesztő infúziója

Egy másik lehetőség a táplálkozás – száraz élesztő infúziója. Előállításához egy vödör meleg vizet kell vinni, amelynek hőmérséklete nem haladhatja meg a 38 Celsius fokozatát, valamint 100 gramm száraz élesztőt. Hasonló infúzió, amire szükség van 24 órán belül – így kapja meg a rászoruló növényt és a talajt a folyadék etetéshez. Javasoljuk, hogy a növény gyökerébe öntsük, és 1 bokorra kell töltenie a padló liter infúziót. Kívánt esetben más műtrágyákat használják gyakran a hatás fokozására. Például ez a módszer alkalmazható: 12 gramm száraz élesztőt keverünk 2 gsavorbinsavval, és oldjuk fel ezt a száraz keveréket 5 liter vízben. Az ilyen műtrágya ragaszkodott a hét folyamán, majd vízben hígítva 250 ml 10 liter arányban.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Hamuval

Gyakran előfordul, hogy a nyitott talajban lévő uborkák műtrágya kertészei élesztő és hamu keverékét használják. Az ilyen keveréknek nagy pozitív hatása van, mivel a fa hamu nagy számú hasznos összetevőt tartalmaz: kalcium, kálium, foszfor, bór, vas és mn. Dr. Az élesztő és a hamu keveréke kedvező feltételeket biztosít a speciális új baktériumok reprodukálásához, amelyek javítják a nitrogént. A műtrágya készítéséhez 100 gramm cukrot, ugyanolyan mennyiségű hamut a fa és az élesztőből. A száraz összetevőket 3 liter vízzel öntjük. Ezután az adagolót 1-40 arányban hígítjuk.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Ártatlansággal

A gyógynövény műtrágya, meg kell venned egy vödör finom apróra vágott friss fű, a rozs kenyér (amit először kis darabokra kell vágni) és fél egy szelet élő élesztő. Mindez 50 liter vizet kell öntenie. A műtrágya meleg helyen 72 órán keresztül hagyja. A gyógynövények és élesztő infúziója, mint műtrágya használható a szezonban.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Hogyan lehet leállni?

Mivel az öntözés és az etetés uborka kell elvégezni, figyelembe véve bizonyos szabályokat és elveket. Például műtrágya és víz, a növényeknek bizonyos időben kell lenniük. Vannak más kötelező feltételek is:

 • Az élesztő műtrágyák csak akkor, ha csak a kulturális üzem bőséges öntözését végezték el;
 • 3 éves hónapok esetén legfeljebb 3 etetési eljárás megengedett;
 • A műtrágya esetében csak a frissen előkészített keveréket használhatja;
 • Lehetetlen az etetési eljárást közvetlenül a felvétel után végrehajtani;
 • A műtrágyák előkészítéséhez csak meleg vizet használhat;
 • a gyökér alatt szükséges etetés;
 • Lehetetlen egyidejűleg megtermékenyíteni az uborkát és élesztőt, valamint a szerves keverékeket.

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

Tápláló ugye élesztő nyitott talajban

A nyitott talajban növekvő uborkák abban a pillanatban, amikor a növény átadja a növényzet szezonját. A táplálkozás semmilyen esetben sem lehet forró időben elvégezni. Ugyanakkor csak akkor lehet megtermékenyíteni, ha a talaj már elég meleg.

A nyitott földön lévő uszály táplálásáról lásd a videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása