Tésztaanyagok jellemzői eperhez

A szamóca erőteljes anyagának segíti a gyomnövények és a madarak kirakodását, hozzájárul a gyorsabb talajmelegedéshez. A fekete spunbond és más analógjai széles választékban értékesíthetők, így jobb megérteni, hogy nem könnyű az ágyra. Ahhoz, hogy megértsük a besorolását, értsd meg, hogyan kell hordozni a szövetet az összes rendelkezésre álló lehetőség részletes áttekintésében.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Általános leírás és kinevezés

A szamóca célja, ha a leszállás nagyon aktívan használható. A bokrok között felemelték a bokrok közötti teljes területet, kiküszöbölve a pesti támadásokból származó növényeket, gyomnövényeket. Az anyag sűrűsége nem teszi lehetővé a szponzorok áttörését, és a fekete szín hozzájárul a felgyorsított felmelegedéshez. Fehér szövet alkalmazása: lehetővé teszi, hogy megvédje a fiatal növények fagyokból.

A további előnyök közül választhat a következők.

 • Az öntözés gyakoriságának csökkentése. A talaj alatt lévő talaj hosszabb ideig jól megnedvesedett marad.
 • Az éles hőmérsékleti különbségek elleni védelem. Ez az ingatlan kizárólag vászon van fekete.
 • A viharvert talaj jelei hiánya. Ez lehetővé teszi, hogy megmentsen egy termékeny réteget.
 • A gyümölcsök megőrzése száraz és tiszta. Ez különösen fontos a kirakodások megvastagodásában, a bőséges oktatásban növekvő fajtákban.
 • A paraziták és a gyomnövények hatékony megszüntetése. Az eper bokrok megfordítják az összes kockázatot, amely képes őket károsítani őket. A célzott anyagok csökkentése és kockázata a gombás betegségek terjedésének.
 • Az ellátás egyszerűsítése. Kevesebb időt tölthet a bogyó fenntartásához. A betakarítás gyűjtése sokkal kellemesebb és könnyebb.
 • Esztétika. Az elhaladó anyag alatti ágyak mindig óvatosan nézzen ki.
 • Könnyű reprodukciós ellenőrzés. A bajusz nem gyökerezhetetlenül gyökerezhető, könnyen elkülöníthető, újratelepítve.

Az előnyök listája meglehetősen nagyszerű. De a megfigyelő anyag eper ágyak saját mínuszok: nem véd bogyókat madarak, a levegő hiányában hozzáférés, hangyák tenyésztés, és a levelek és a bogyók enni csigákkal.

Ezen kívül, az alacsony minőségű anyagokból gyorsan deformálódnak, törés, akkor ki kell cserélni, miután 1-2 szezont.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Fajták

A szamóca termesztése védőbevonat alatt a hozam növelésére szolgál, felgyorsítja a bogyók érését. De nem minden anyag sikeresen védi a bokrokat a gyomokból vagy kártevőkből. De alkalmasak a korai betakarítás növelésére, segítenek megbirkózni a fagyasztott fajták problémájával. A legmodernebb anyagok legfontosabb besorolása az eper számára.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Organikus

Ez a kategória magában foglalja a természetes eredetű menedékhelyeket. Leggyakrabban a fűrészpor, szalma, dugók vagy tőzegből álló mulcs. Ezt rendszeresen ki kell cserélni, tisztán tartani. Töltsön tiszta alomot, akkor add meg az anyag fogyasztását. Általában szerves tompított anyagokat használnak, télen, hogy megvédje bokrok a hideg, valamint a természetes műtrágya, de talajtakaró nem engedélyezi gyomok és kártevők.

A kertészek számára elérhető legnépszerűbb természetes mulcsok:

 • szalma;
 • Komposzt, szideratív vagy vágott fű;
 • lúgos összetevők hozzáadásával a talaj deoxidációjához;
 • Fűrészpor, a karbamid rackjében mérve.

Szerves menedékhelyeken sok nyilvánvaló előnye van: Ezek rendelkezésre állnak, nem igényelnek komoly költségeket, könnyen betakaríthatók közvetlenül a helyszínen. De nem eléggé gyakori cseréje, ezek az anyagok önmagukban is kedvező táptalaj terjed gombafertőzések vagy parazita fertőzés.

A nitrogénnel való túlzott talaj dúsítás csökkentheti az eper hozamot, a gyomok aktív növekedését provokálhatja.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Szervetlen

Ez a csoport mesterséges eredetű megfigyelői anyagokat, tekercseket vagy szegmenseket tartalmazza, amelyek helyettesítik a mulcsot. A földre helyeznek, vagy a fagy elleni felületvédelemre használják. Az ilyen anyagok közül a legnépszerűbb típusok között megkülönböztethető a lenelized.

 • Fekete polietilén. A legtöbb költségvetési anyag. A bokrok lyukakkal való bevonata már nem szolgál, mint a szezon. Az üvegházhatás roboteplinghez vezethet.
 • Megerősített film hálóval további réteggel. Középen található, jelentősen növeli a bevonat erősségét. Többrétegű kialakítás, felülről és fekete felett.
 • Nem szőtt ruhával. A szamóca termesztéséhez a 60 és annál magasabb fokozatok alkalmasak: nagy sűrűségűek, kizárólag fekete. Ebbe a kategóriába tartoznak agrofiber vagy agrovectail a Spanbond védjegyek, “Agril” (akril használjuk), “Agrotex”, “Lutrasil”. Különböző típusú polimerekből készülnek, hálóval, perforált vagy kifinomult szooty struktúrával rendelkeznek.
 • Geotextiles. Az ilyen típusú vászon használata gyakoribb az útépítés és a javulás. A gyártási módszerrel szövött és nem szőtt, még a kókuszbevonat is megtalálható, amely a mulcs tulajdonságai vannak. A polimer alap jelenléte a polipropilénből, a poliészter anyag tartósságú. Pamut alapú, kevert szövet, gyapjú vagy viszkóz környezetbarát, hiányzik a nedvesség, fehér, bézs, barna, fekete.

A szokásos mulcsot helyettesítő szervetlen anyagok sok előnye van. Szinte mindegyikük légáteresztő lélegzőszerkezettel rendelkezik. A kényelmes összefonódási szálak nagy szilárdságot biztosítanak az ilyen ruhák szőtt és nemszövött típusához. Ezek könnyen elterjedhetnek még egy jelentős területen is, anélkül, hogy esélye lenne, a talaj felszínén fűszeres.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tippek a választáshoz

A szamóca leszállásához nem lehet mindenfajta padlóanyagot használni. Ebben az esetben a fő kritériumokat jelöli.

 • Megbízhatóság. A szamóca új helyen történő ültetéséhez a legtartósabb anyagok jobban megfelelnek. Itt megnövekedett vastagság és sűrűsége több mint 60 g / m2, és még jobb – több mint 100 g / m2. Egreced legalább 3-4 évig szolgál.
 • Szezonalitás. A gyümölcsözés időtartamára érdemes választani egy vékony fehér agrárteret. Meg fogja oldani a bogyókat, mentse őket a madarak támadásából, és más kártevők jobbak, mint bármilyen deteszelő és rácsok. Az idő hátralévő részében jobb előnyben részesíteni a kétoldalas vagy fekete opciókat.
 • A vászon szélessége. Lehetővé kell tennie, hogy a növények középső sorába kerüljön, Cape nélkül. Érdemes megfontolni az ágy elrendezését. A juttatás mindegyik szélétől legfeljebb 150-200 mm. A szabványos vászonok 1,6 vagy 3,2 m változatban kaphatók.
 • Színes menedékhely. A zöld anyagnak legfeljebb 6 éve élettartama van, gyakran rendelkezik a leszállásra. A fehér megtakarítja a tulajdonságokat legfeljebb 3 évig, segít megvédeni az UV sugarakból származó növényeket. A fekete visszatartja a gyomnövekedés növekedését, segít jobban menteni a nedvességet a talajban, egy kétoldalas változat ezüst vagy arany tetején, képesek tükrözni a felesleges hőt. Az átlátszó anyag csak üvegházhatású művelésre alkalmas.
 • Élettartam. Körülbelül 3 évnek kell lennie. Annyira szamóca, hogy egy helyen növekedjen. Az ültetvény új részre történő átvitele során a menedékanyag megváltozik.

A választott alapvető ajánlásokat mindig korrelálják a valódi termesztési feltételekkel. A kora tavasszal az üvegházban, kétrétegű vagy megerősített film, amely az ívek tetején helyezkedik el. Ezután egy fehér, nemszövött ruhával, poliészterből vagy akrilból származik, szűrjük a felesleges napsugarakat.

Anyag elhelyezés alternatívájaként talajtakaró a tövénél kell előállítani, hogy a nedvesség folyékonyan behatolnak a gyökerek, a levegő és a talaj-fellazíthatóak.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Hogyan kell stronni?

Ha az agrojektorokról az eperágyak alapjaként beszélünk, érdemes megfelelni az ilyen bevonatok elhelyezésének alapvető szabályainak.

 • Egy durva, perforált oldal elhelyezése a nap irányába. Sima bevonat a talajjal. Ezt követően a szabály segít a víz, amikor öntözés vagy leeső csapadék szivárgás a földre. A szolárszűrő csak a megfelelő fekvéssel működik.
 • Sötét oldali elhelyezés szigorúan tetején. A kétrétegű nonwovens fehér része mindig az alábbiakban található. A megerősített filmek könnyű szűrőkkel, a sötét oldallal illeszkednek a talajba, ezüst vagy aranyfejek a nap felé.
 • A nyújtott vászon kötelező rögzítése az ágyban. Ebben a szakaszban még mindig szilárd marad, hogy megszüntesse az anyag elmozdulását. Fontos, hogy javítsák a vászon szélét és végeit, megszórjuk őket talajjal.
 • Markup végrehajtása. A feszített vászon felületére kell alkalmazni a 300-400 mm-es pontok közötti távolsággal, majd vágja le a lyukakat a leszálláshoz. Ezeket a területeket a széleken is rögzítik. A színes bokrok alatt célszerű lesz vágni a lekerekített lyukakat, kompakt – keresztkötés alatt.
 • Pont-öntözés szervezése. Ez jelentősen kiterjeszti a szövet vagy a nemszövött életét. Ha a film csak a csepegtető öntözés alkalmas. A szalagok a fő menedék alá kerülnek. A szezon befejezése után szétszerelnek.

Figyelembe véve ezeket a tippeket, könnyen megérthető a padlóburkolatok elhelyezésének finomságaiban a szamóca leszállására szánt ágyakra.

Tésztaanyagok jellemzői eperhez

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása