Tomatov beceneve Teplice-ben

A csúcs rotja az egyik leginkább kellemetlen (a pályán és következményekkel) a paradicsom nem komoly patológiái. A bokor külső általános egészségével a magzat csúcsa szárítja, ezért a vintage fenyeget. És még akkor is, ha a figyelmes kertészek időben problémát találtak, az összegyűjtött paradicsom még mindig alkalmas a saláta, de nem alkalmasak a megőrzésre. Az ellenség nem csak az arcon kell tudnia, hanem megérteni, hogyan kell kezelni vele, tudja, miért jelenik meg, és felveszi az ellenállási listát a csúcs rothadására.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Tomatov beceneve Teplice-ben

Leírás

Ellentétben a gyakran felmerülő, a csúcs rothadás, amely a paradicsomban egy üvegházban, semmi köze a bakteriális támadáshoz vagy gombás fertőzéshez. Igen, a baktériumok és a gombák képesek csatlakozni a kezdeti fickóhoz, és még jobban súlyosbítják a helyzetet, de nem provokálják. Ha követi a botanikai terminológiát, a csúcsforrást a paradicsomban a kalcium böjt. A növény gyorsan hiányzik a kalcium, és a magzat tipp kénytelen “fizetni”.

Az a tény, hogy a talajból származó elemet végezzük, és a gyökereket először pontosan a bokor tetejére szállítják, és már a központi autópályán, a középső utakon, azaz a levelekhez. És amíg a kalcium magzatai az utolsó.

Mi megoldja a kalciumot:

 • segít a szénhidrátok és fehérjék közötti metabolikus folyamatokban;
 • ellenőrzi az enzimek aktivitását;
 • tagja a fotoszintézis folyamatnak;
 • Gluits sejtek egymás között (pektinekkel együtt);
 • csökkenti a talaj savasságát, amely később befolyásolja a vitaminok szintézisét.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Nyilvánvaló, hogy kalcium nélkül a biokémiai folyamatok nem képesek teljes mértékben áramolni.

Ha a rothadás megjelenésének első szakaszában a paradicsom nem segít, a gomba hamarosan alakul ki rájuk. Ez vonzza ezt a betegséget, és a növények romlása dinamikus lesz. Minden agrár (még újonc) számára fontos megérteni, hogy mi befolyásolja az egyik vagy egy másik betegséget, hogyan lehet megakadályozni. Nyilvánvaló, hogy ha az ügy a kalcium hiányában van, akkor ebben az irányban van, hogy figyelmesnek kell lennie, és ne adjon problémát a formában.

Tomatov beceneve Teplice-ben

A betegség okai

Úgy tűnik, hogy maga a kérdés megkérdőjelezhető: a kalcium a természetben elterjedt, ha ez a hiányosság. Vízben és talajban van, azaz a kultúra növekszik, és abban a tényben, hogy öntött. De korhadás kombinációja negatív pillanatok, amelyeket súlyosbít egyenlőtlenség a nyomelemek és a kalcium, ideértve (ha nem is elsősorban).

Leggyakrabban a csúcs rothadás a következő tényezők miatt feltűnő paradicsom.

 • Az öntözés hibái. Az öntözés hiánya – és a növény már sebezhető bármilyen betegségre, és egy kis kalciumhiány, beleértve. Ugyanakkor a túlzott öntözés stimuláló betegség is válhat.
 • Ásványi egyensúlyhiány. Ha a növény hiányzik a kalcium, a betegség már készen áll. És ha a kálium és a fluor csatlakozik a hiányhoz, de a talajban a nitrogén túl sok, a csúcs rothadás szinte garantált.
 • Csavargó talaj. Paradicsom – és még újonc kerteket is ismer. Ha a megengedett szint megváltozott, a kultúra gyengül és “GRASPS” betegségek. Beleértve a csúcs rothadását.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Ha az üvegházban polikarbonátból vagy egy film állandó magas páratartalmú, az ujj és az álló levegő is nagy veszélyt jelent a parleyre. A növény részei elégtelen levegőzésével a betegség gyorsan fejlődik. És egy gyengült növény hamarosan megtalálja a gomba vagy fertőzés, és könnyen mozognak az egészséges gyümölcsökre. Ezért a láthatóság, hogy az ügy bakteriális vagy gombás támadásban van.

És néhány egyszerű kémia. A kalciumkultúra jó asszimilációjára meg kell akadályoznia a káliumot. Ezek az elemek antagonisták.

Mindkét anyagból tökéletesen megtanulják a növények, az arányuk: 1 része kálium 0,7 kalciumrészre. Ha a káliumot 1 kg mennyiségben vezettük be, például a kalciumnak 700 g-ra lesz szükség. És mindkét elem a talajnak könnyen hozzáférhető formában kell eljutnia.

Tehát, ha a Dachnik megállt, és túl sok hamut vezetett be a talajba, akkor a kálium-kalcium egyensúlyhiány fog történni, és a kockázattal járó növény.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Már hallották a kertek tiltakozását, hasonlítanak arra, hogy mindkét elem jelen van a hamuban, és a növények maradványai égetésekor az egyensúlyuk optimális. De a káliumhoz viszonyítva igen, igaza van, a növények figyelemmel kísérése (és a paradicsom nem kivétel), de kalciummal nem olyan egyszerű. A hamuban kétségtelenül van, de nehezen elérhető formában. Mert lassú, előfordul, hogy a folyamat több éve késlelteti. Ezért a káliumom adagom azonnal paradicsomot kap, és a kalcium a hamuból csak a következő szezonban lép be a növénybe.

Kiderült, hogy a csúcs rothadásának okai – ez a tényezők egész kombinációja. És ha a hő utcán, a nap napján a hőmérő csak felfelé kerül, a csúcs rothadás egyre nagyobb eséllyel jelenik meg. És ez igaz. Ezért tudom, mi a talaj a helyszínen, hogy képes legyen ellenőrizni a savasság, helyesen táplálja a növényeket, rendesen a víz és a harc a magas páratartalom az üvegházban – ez az, amit meg kell csinálni, szemben a megjelenése rothadás.

Tomatov beceneve Teplice-ben

A vereség jelei

Nem veszi észre, csak a leginkább figyelmetlen. A nyílt talajban szinte nem jelenik meg, kivéve a déli régiókat. De az üvegházban mindenütt bekövetkezik. Még a gyümölcsök nyakkendője előtt is meg lehet jegyezni jelei a betegség: nagyon fiatal levelek megmagyarázhatatlanul kezdődnek sárga, a hajtások vertex része észrevehetően deformálódott, néha a horog alakú állapot előtt. Nos, ha az ügy mégis, a csúcsrész és egyáltalán meghal.

Ha egy ilyen bokor maradt, mint ez, a paradicsom megbetegszik ezzel a betegséggel. És az agrár tétlenség által okozott vereségük jelentős lesz.

Mit néz ki a csúcs rothadás:

 • A paradicsom csúcsrészén egy könnyű folt alakul ki – fehéres, sárgás vagy barna;
 • Idővel a vereség zónája nő, sötétedik és ugrik;
 • A szárító szilárd marad, nem fog lendülni, mert a rothadás és a hívás száraz;
 • Gyümölcs, miután az ilyen lézió már nem nő és gyorsan, túl gyorsan blues.

Tomatov beceneve Teplice-ben

A Vertex Rot nem választja, amikor megjelenik: a növényfejlesztés bármely szakaszában érezhető. De mégis, gyakrabban támadják meg a paradicsomot, amelyek alig nőttek fel a félig méretükre.

Meg kell mondani, végére, hogy tanulmányozzák a problémát a csúcs rothadás, a tudósok még nem sikerült – Tehát magyarázatot adni az egyes példákra. Ez történik, hogy hasonló külső jelekkel, a nedves rothadással, már rögzítve és a növények húsával.

A száraz rothadás érintett területén a kórokozó áttört, és nedves rothadást okoz – ez az opció gyakran megtalálható. Mindenesetre a gyümölcs nem megfelelővé válik.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Mint harcolni?

Sajnos, de a kezelés nem vezet. Nem azért, mert ez a betegség annyira ravasz, hanem azért, mert a kertészek gyakran választanak egy eszközt, és reménykednek minden reményt neki. De hogy megértsük, mi volt a betegség kezdete detonátora, és ami hozzájárult hozzá, nehéz. Mert ideális esetben meg kell verni “minden nyüzsgéshez”. Ha a csúcs rotkomplexét kezeli, akkor a sikeres eredmény esélye sokkal több.

Előkészületek

Azok a gyógyszerek, amelyekben sok szükséges kalcium nem olyan gyors, mint szeretném. Úgy tűnik, hogy a kalcium selith gyorsan működik – ez a helyzet, de benne nitrogén, amely a paradicsomot semmiért érintette.

A kalcium-nitrát használatáról:

 • Ha a paradicsom van csúcs rothadás és jelei nitrogén böjt, egy ilyen gyógyszer előnyös lesz;
 • A nitrátok hiánya nem érezhető, de egyértelmű, hogy egy ilyen etetés nem veszélyezteti a paradicsomot – használhatja a Selitra-t;
 • A kalciumhiány rögzítve van a cink-szelitre kialakulása előtt is, zöld fényt adhat.

A permetezés 10 liter vízben elvált egy munkatárs, 10-15 g mennyiségben. Minden bokor a gyökér alatt 1 g selitert kap. Ha a paradicsom magassága magas, akkor 5 liter oldatot vesz igénybe, elég, és 3 liter. Egy ilyen mennyiségű tenyésztett műtrágya.

És figyelhetsz a “Dimeksid” gyógyszertári gyógyszerre. Nem különösíti meg különösen a paradicsomot, de segít elérni a növény részeit azoknak az anyagoknak, amelyek permeteznek őket. A munkadarab a következő: 2 Caps “Dimeksid” 10 liter vízen.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Tomatov beceneve Teplice-ben

Népi jogorvoslatok

A bokrok kezelése az emberek által a gyakorlatban jó eredményt ad. Így használhat krétát, mész, dolomit lisztet és tojáshéjat az egészséges termés küzdelmében. Igaz, ezeken az összetevőkben a kalcium karbonát formájában van, azaz keresni, hogy nem tud gyorsan. És felgyorsítja tevékenységét, például sav – ecetsavat kell hozzáadnia.

Hogyan készítsünk feldolgozást ecettel.

 1. A zsúfolt kréta evőkanál egy jar 0,5 l. A kréta helyett dolomit lisztet vehetsz.
 2. Figyelmeztető kréta vagy liszt öntött ecettel, a folyamatot habzó és sziszegés kíséri – ami finom. Amikor a reakció mérsékelt, az ecet új részét elküldjük az üvegnek.
 3. A keverék leállt hahítás kalcium-acetátsá válik. Itt 12 liter vízben kell hígítani.
 4. Ez a kompozíciónak kezelnie kell a gyökér paradicsomot és a lapon.

Ne félj a híg acetátról – nem okoz kárt a kultúra. Mint a talajvonók is, nem félnek.

De milyen intézkedéseket fognak pusztító, és nem fog segíteni a csúcs rothadásának megszüntetése érdekében, így ez a szóda és a kalcium-klorid használata. Soda-ben olyan sok nátrium, hogy alaposan elronthatja a talajt a telken és évekig. A klorid kalcium parénuláris elvben nem tetszik.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Tomatov beceneve Teplice-ben

Megelőzés

A megelőző munka mindig az adott terület sajátosságaihoz kapcsolódik. Például, Ha a kertben a föld a sűrű, nehéz, a savasodás tendenciája, a talajnak van értelme. Használjon csontot vagy dolomit lisztet, pelyhes és földi krétát erre. Ezek az anyagok az 1 négyzetméteres 1 kg-os képlet alapján járulnak hozzá az őszi populáció időszakában. De a Föld tavaszi mészmozgatója is megengedett.

Ha a telek rengeteg, akkor szüksége van egy jó vízelvezetésre. Ha nem szükséges leereszteni, akkor semmilyen módon nem fog működni, akkor magas gerinceket kell végeznie, és már elalszik a talaj, amelynek fényszerkezete és mészáruk van a készítményben.

Az üvegházban a forgások megjelenése hozzájárul a vízhiányhoz. Ha a talaj száraz és ömlesztett, akkor sürgős súlyozásra van szüksége. Meg tudod csinálni egy szűkítő talaj vagy jó föld a kertből. És a talaj savasságának csökkentése, a kréta / dolomit liszt hozzáadására van szükség. Csökkentse az elpárologtatást, amely a növények ültetése után talajtakaríthat.

A következtetés egyszerű: kiegyensúlyozott talajösszetétel, rendszeres és elegendő öntözés, a páratartalom szabályozása az üvegházban segít megelőzni a csúcs száraz rothadás. Ha ez nem olyan fertőzés, amely meghatározó lesz a paradicsom illetékes gondozása.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Fenntartható fajták

A rothadásra hajlamos, és azoknak, akik úgy tűnik, hogy félnek, külsőleg vannak meghatározva.

 • Forma. A kiterjesztett fajták mindig nagyobb kockázatot jelentenek, mert a kalcium formájának köszönhetően a kalcium formájának köszönhetően tovább.
 • A méret. Kis paradicsom cseresznye és fajták szinte mindenkinek van mentessége a csúcs rothadására. De a piff paradicsomnak szüksége van egy szemre Igen. Röviden, ha egy magzat súlya körülbelül 200 g, akkor a kockázati csoportban van.
 • Szín. Rózsaszín és sárga fajták nem szerencsések, a rothadás első kiválasztása. A fekete rendkívül ritka, és a vörösek a közvetlen közepén vannak. De még mindig a vörös kockázatát magasra értékelhetjük.

A rokonoktól öröklődő üdülőtáblázat megvásárlásával érdemes megkérdezni a hozam és a betegség közös képét. Csak úgy tűnik, hogy az új tulajdonos mindent meg fog fordítani, újjáépíteni, és senki sem fog betörni semmit.

Tomatov beceneve Teplice-ben

Tomatov beceneve Teplice-ben

Tény, hogy foglalkoznia kell a betegségek megmagyarázhatatlan okaival, ott van, ahol a fertőzések és más testületek zavarják a betakarítás harcát. De ha a “klinikai kép” világos, akkor látható lesz, ahol a talaj támogatott (és mi), régen, a forgás, amely jól nőtt, hogy nem nagyon, és így tovább.

    Megfelelő mezőgazdasági berendezések, egészséges talaj és a növények időben történő táplálkozása – ez a képlet, amely alátámasztja a helyszínen lévő problémák többségének megoldását. Emlékeztetni kell a tombolások napi ellenőrzésére: minden egyes paradicsomra, meg kell néznie, megvizsgálja az összes oldalt, majd nincs rothadás esélye az elosztásra. Paradicsom – Ne bántani, és a kert tulajdonosa a gondozás és a figyelmes marad!

    Tomatov beceneve Teplice-ben

    A küzdelemről a The Clarex rothere elleni küzdelemről nézze meg a videót.

    Kamat cikk
    ( Még nincs értékelés )
    Ossza meg barátaival
    123
    Megjegyzés hozzáadása