UnderCallinking paradicsom az üvegházban: milyen műtrágyák és mikor kell használni?

  Az üvegházban lévő paradicsom alulteljesítése nagyon hasznos segítséget jelenthet a gazdálkodók számára. Csak meg kell tudni, hogy mely műtrágyák használhatók a paradicsomra az első alkalommal a kikapcsolódás után. Megérteni, hogyan kell táplálni a fejlődés fázisai is szükséges.

  A műtrágyák áttekintése

  Kezdve azzal, amit kifejezetten az anyagok a legjobbak a paradicsom elhagyásakor. A természetes táplálkozás szerelmesei hiába kínálják saját lehetőségeket. És a marketingesek, elősegítve az új márkás fejleményeket, és egyszerűen a gazdaságok kísérleteinek szerelmeseit. De még mindig van egy listája az adalékanyagok a talajban sok generációval, amely rendkívül jó oldallal rendelkezik. Kiváló hírnév indokolt fa hamu. Előnyei:

  • nagyszámú jótékony anyagba lép;
  • Nemcsak a zöld tömeg növekedését, hanem a gyümölcsök képződését is fenntartja;
  • Sikeres védelem számos patológiával és kártevőkkel szemben;
  • Megközelíthetőség.

  FIGYELMEZTETÉS: A nyomtatás (beleértve a nyomtató) és a kézzel írt szövegek, fényképek, fényképek, műanyagok és egyéb szintetikus anyagok, fényképek, fényképek, műanyagok és egyéb szintetikus anyagok égetéséből eredő hamut használva. Az ilyen anyagok mérgező hatása mind a növények, mind az emberek és az állatok, rovarirtók. A legtöbb esetben a hamut vízben tenyésztik. Különleges jelentés, hogy szilárd állapotban kopogtassa a földbe.

  A paradicsommal rendelkező műtrágyák optimális jelöltjeinek listája folytatódik a csirke alomhoz. Ez a fajta etetés sok éven át a legjobb oldalról is megalapozott. A csirke alom összetétele számos nitrogént és foszforot tartalmaz. Az ilyen alkatrészeknek köszönhetően hozzájárul a paradicsom fejlődéséhez, és erősíti egészségüket. Lehetőség van egy ilyen műtrágya használata száraz állapotban – ami jelentősen leegyszerűsíti az ügyet; Az oldat alkalmazása során meg kell kerülni a törzsét, a leveleket és a gyümölcsöket, hogy megszüntesse az égési sérülést.

  A paradicsom etetése egy üvegházban a polikarbonátból lehet élesztő. Ez az idő tesztelt természetes anyag számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A talaj biológiai termelékenysége észrevehetően javul, ha helyesen használja az élesztő adalékanyagokat.

  Fontos: Nem érdemes telített megoldásokat használni. Ez általában kellemetlen következményeket eredményez, mivel a túlzott stimuláció alig tükröződik pozitívan a kultúrán.

  De minden kertész és gazdálkodó egyszerű népi jogorvoslatot kínál. Sokan inkább a gyári gyártás komplex gyógyszereinek használata. Az okok nyilvánvalóak:

  • A modern ásványi kompozíciókat magas koncentrációval különböztetik meg;
  • ők sokkal kisebb mennyiségben fogyasztják az azonos eredmény elérését;
  • Lehetőség van pontosan ellenőrizni a tápanyagok koncentrációját a talajban;
  • Ellenőrzött és pontosan kiszámított szakértők, amelyeket a kockázat nélkül követhetünk.

  Érdeklődő műtrágyák, mint a “Krystallon” Élvezze a keresletet. Ezek mindegyike minden, ami a legnehezebb körülmények között a teljes fejlesztéshez paradicsomra van szüksége. Népszerű és gyártott Oroszországban a “Kemira” finn licencen. A gyógyszer csomagolása jól átgondolt. A “Kemira” folyadékváltozása is van -, valamint szilárd, nem tartalmaz klórot, azaz nagyon biztonságos.

  Kaliyat takarmány paradicsom, ha vannak problémák a magzat érlésével és elégtelen fejlődésével. Sok kertész, sajnos, látta félig zöld paradicsom, amely nem szenved, és nem lehet vágni – egészen a káliumhiányban. Az adalékanyag előnyei az, hogy:

  • A palánták erősebbek és jobbak lesznek;
  • A kultúra kevesebb lesz a hőmérsékleti ingadozásoktól;
  • A különböző fertőzésekre és parazita inváziókra való mentesség növekedni fog;
  • Az anyagcsere aktiválódik.

  A kálium-elégtelenség korai jele – a lombozat sárgulása, a felvételével. Még akkor is, ha a gyümölcsök diktálják, kicsi lesznek, és ízlésük valószínűleg nem okoz örömöt is az egyszerű fogyasztókban.

  Egy másik fontos téma – a nitrogén műtrágya paradicsomhoz való felhasználás. Az ilyen adalékanyagok nagyon pozitívan befolyásolják a növekedést és a gyümölcsképződést. Fontos: A nitrogén belépése mérsékelt adagokat követ, különben a javasolt koncentráció túllépése, a zöldövezet túlzott növekedése a bogyók kárára fordulhat elő. A nitrogén-műtrágyák ammónia típusa a maximális változó anyagot tartalmazza. A savas talajok esetében az ilyen keverékek alkalmasak. Az amid kombinációk példája elsősorban egyszerű amid, amelyet a karbamid neve alatt ismernek.

  Keresletben és nitroposkban. Ez a foszfor klasszikus kombinációja nitrogénnel és káliummal. A növények három fő életterejének jelenléte növeli a munka hatékonyságát, de nem jelenti azt, hogy ilyen keveréket ellenőrizhetőleg használhatjuk. A Nitroposk összetételének tiszta elemei helyett azonban sóik közé tartoznak, és nagyon összetett néha összetétele. Érdemes megjegyezni a bejegyzést, bár kis mennyiségben, gipszben is, és számos más ballasztanyag.

  Mindegyik típusú növények esetében ez a műtrágya egyedi receptje szerint áll, figyelembe véve az egyes komponensek szükségességét. A pontos arányokat szakemberek választják ki, figyelembe véve a szerves kémia területén sok évtizedben és tudásban szerzett gyakorlati tapasztalatokat. Ezért eltérnek az ajánlásaiktól.

  Ha az univerzális természetes műtrágyaról beszélünk, akkor ez elsősorban tehenet etetése. Nem tartalmaz toxikus szintetikus alkatrészeket. De meg kell érteni, hogy az ilyen szerves anyagok magas biológiai aktivitása továbbra is alkalmazza és óvatos. A megnövekedett nitrogénkoncentráció jelentősen javítja a kerti növények termelékenységét. A Corobbyan nemcsak a szokásos száraz, hanem szemcsés formában is értékesül -, és egy ilyen változat még koncentráltabb.

  Hogyan kell kirakodni?

  A Föld táplálása a paradicsom kirakodására, mind a magok, mind a palánták, szigorúan kötelező, ritka kivételekkel. A kimerült alapon, a legalább egy tisztességes betakarítás megszerzésének esélyei nulla. A kikapcsolódás előtt paradicsomot kell biztosítania:

  • nitrogén;
  • foszfor;
  • Kalia.

  Érdemes kihagyni legalább egy ilyen komponenseket, mennyire komoly problémák merülnek fel azonnal. Jellemzően 10 kg kerttel vagy erdei földet keverünk 10 kg trágyával vagy 2,5-5 kg ​​madár alommal, míg az alom kisebb mennyiségben használatos, mert aktívabb. 10 kg komposzt és kis mennyiségű hamu van. A szintetikus ásványi műtrágya használata nagy kiterjedésű földre van szükség.

  A fejlesztés fázisainak etetésének rendszere

  Kiszállást követően

  Az üvegházban lévő paradicsom műtrágya első része általában 14 nappal az átültetést követően a földi transzplantáció után készült. A növények táplálása előtt, mielőtt nem ajánlott – ebben az időben jönnek fel, mintha az optimális módon vannak konfigurálva, és nincs ok arra, hogy zavarja a különleges adalékanyagokat. Az adalékanyagok alapja a nitrogént, a káliumot és a foszforot. Ezenkívül érdemes a tenyésztési elemek kultúráját benyújtani.

  Mivel fontos a beavatkozások számának minimalizálása, a fő komponensekkel együtt hozzá kell adni őket.

  Virágzás közben

  Ítélje meg, hogy milyen anyagokat kell használni a paradicsom második táplálásával, festheted a lombozatot. Tehát a sárga levél egy akut szükségletet jelez nitrogénre. A lila hang jelzi a foszfortartalmú adalékanyagok szükségességét. Az áthaladás és a vizuális vízelvezetés azt mondja, hogy a káliumkomponensek szükségesek. De még akkor is, ha nincsenek külsőleg jelentős megnyilvánulások, ezek az adalékok még mindig szükségesek, bár kisebb mennyiségben.

  A műtrágyák használatát a virágzás legkorábbi szakaszában kell elvégezni. Ez csak egy kicsit késő, hogy késik, és a problémák elkerülhetetlenek lesznek. A táplálkozás-nitrogén kialakítása általában kicsi. Azonban gyenge, erősen érintett növényekben fordul elő. A legfontosabb elemek mellett a nyomkövetési elemek helyesen használják – gyakran a paradicsom fejlődésének jogsértése kapcsolódik hozzájuk.

  Az oblast megjelenése után

  A harmadik etetés nem kevésbé releváns, mint az ütemterv két korábbi része. Érdemes megfontolni, hogy a földterület koncentrált ásványi adalékanyagokkal történő kezelése az elmúlt 30-40 napban a növény eltávolítása előtt nem ajánlott. A kimenet egyszerű – kevesebb telített, kevésbé aktív biológiailag, például:

  • hamu;
  • jód;
  • Élesztő adalékanyagok;
  • tehéntej;
  • bórsav.

  Népszerű gyökérfajta az élesztő alapján. 10 liter tiszta hideg víz, 0,01 kg élesztő kívánatos – előnyösen friss, mivel a szárazság rosszabb lesz. Ezután 60 g cukrot feküdt. Az elegyet 180-240 percig meleg sarokban károsodott. Azután:

  • A kapott oldatot 100 liter hordóba öntjük;
  • Tárolja a főtt keveréket legfeljebb naponta;
  • Vegyünk 2 liter vizet egy ilyen hordóból 1 paradicsom bokor.

  Az elavultság kialakulását követően folyékony formában kell használni. Az 1 üveg 5 liter vízzel van tenyésztve. Különböző mennyiségű hamu esetén ugyanazt a mennyiségi arányt kell figyelembe venni. Egy ilyen munkadarabnak 72 órára kell ragaszkodnia, amíg az optimális állapot nem jön.

  Az egyéni etetést elsősorban kalciumhiányossággal használják.

  Az érés folyamatában

  Továbbra is leírja a paradicsom etetését, biztosítva a teljes gyümölcsét, lehetetlen átadni és ilyen munkafolyamatát. Amikor a gyümölcsöket öntjük és erősebbek, paradicsomot kell öntni, káliumot tartalmazó oldatokkal. Ez növeli a kultúra általános hozamát. A káliumvegyületek hiánya vezet:

  • az üresség megjelenése;
  • olyan jellegzetes édes ízlés elvesztése, amelyre ezt a növényt annyira értékelik;
  • egyenetlen érés (főként a gyümölcsfelület fejlődésének elmaradása);
  • a vérzés romlása;
  • az aszkorbinsav koncentrációja;
  • Növelje a patológiák és a hőmérséklet-turbinák érzékenységét.

  Kívánatos és foszfor is használható. A műtrágyák, amelyeken alapulnak a gyümölcsök érleléséhez. És fordítva, ha a foszfor hiányzik, akkor az időben nem szükséges tisztességes betakarításra számíthat. Ez a pillanat különösen fontos a nyár végén instable időjárás esetén. El kell felednünk a kalciumtartalmú anyagokkal való etetést is. Minden mást helyeznek, a talaj jellemzőire és egy adott üzem állapotára összpontosítva.

  Az adagolókat gyakran nemcsak a szakaszokban kell tartani. Bizonyos esetekben a sürgősségi bizonyítékok végzik őket. Például, ha a növények fitoofluorózisból feketeek, a réz tartalmazó gyógyszerekkel kell permetezniük. A THICTEX ROT által okozott megfékezést egy kalcium-nitrát oldattal eliminálják. Ugyanazon betegség elkerülése érdekében a kalcium-nitrát és a hamu keveréke előre előre, a maggal együtt.

  De néha a feketét a phomosis okozza. Ebben az esetben a nitrogént tartalmazó műtrágyák adalékanyaga átmenetileg meg kell állítaniuk a szerves, valamint az ásványi etetést is egyenlő mértékben.

  FIGYELMEZTETÉS: A növények szerves és ásványi táplálkozása között gondos egyensúlyt kell készíteni. Csak az egyes kertészek valamilyen oknál fogva úgy vélik, hogy előnyben részesíthetjük az elszigeteltet vagy egy másik lehetőséget. Tény, hogy harmonikusan össze kell egyesíteni őket, vagy a problémák elkerülhetetlen megjelenését. A túlzott ásványi anyagok túlzott beadása megakadályozza a nedvesség normál felszívódását. A paradicsom fejlődésének bármely fázisára vonatkozó alátétek mind a gyökér, mind pedig rendkívüli módon hajthatók végre – a gazdálkodó gyógyszereinek, fajtáinak és preferenciáinak jellemzőitől függően.

  Mivel a talaj üvegházában nem túl sok, a gyökér mellett a levél táplálását kell elvégezni. A gyökérműtrágyákat korán reggel vagy késő este használják. De az extrakciós adagolók csak a reggeli órára vonatkoznak. Hasznos kombinálni őket megelőző kezelésekkel, amely túlnyomó különböző kártevők és patológiás mikroorganizmusok. Az üvegházhatású körülmények között a tápanyagokat csak a +15 foknál alacsonyabb hőmérsékleten lehet bevezetni.

  Íme néhány ajánlás:

  • A leszállás színpadán használjon műtrágyát “zöld tea” néven;
  • A fermentációs módszer etetése során érdemes megtartani a tartályt otthonról;
  • A virágzás folyamatában hasznos a bórsav és a jód szerény dózisainak hozzáadása az etetéshez
  • Táplálja a paradicsomot friss trágyával – nem a legjobb ötlet, 50% -os vízzel kell elváltania, és várjon kb. 7 napot, majd ismét hígítsa a 10-szeres keveréket;
  • A gyümölcsözésben javasoljuk a szuperfoszfát, a nátrium-humat és a kálium-szulfát keverékét;
  • Az extra-corneous etetéssel a koncentráció fele csökkenteni kell a standard számokhoz képest.

  A következő videóban további információkat vársz a paradicsom tetejéről az üvegházban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: