UnderCallinking paradicsom kalcium selutyra

Bármely növénynek nem csak a nap és a rendszeres öntözés, hanem a vitaminok is igényel. A mikroelemek elengedhetetlenek a fotoszintézis és a növények beporzásában. A paradicsom szempontjából releváns. A kertészek gyakran táplálják az ültetvény hasznos műtrágyákat, köszönhetően, hogy a növények jó gyümölcsök. Selicát gyakran használják, de ezt az eszközt bizonyos szabályok szerint kell használni, hogy nagy kincses hozamot biztosítson.

Sajátosságok

A Seliver mint műtrágya számos funkcióval rendelkezik: széles termelés, valamint hozzáférhetőség a rendes kertek számára. A selith agrárszférájában az egyik legjobb műtrágya. Kalcium selith, ez kalcium-nitrát, – ásványi és széles körű műtrágya. Az anyagot granulátumok vagy kis kristályok helyén lehet megvásárolni. A szerszám gyorsan feloldódik a vízben. A Seliver lehet több típus:

 • kálium alapján;
 • ammónium-nitrát vagy bárium;
 • kalcium és nátrium alapján.

A kálium-alapú mezőgazdaság nem aktív. A műtrágya használata esetén fontos az utasítások követése: A pontos adagolást és tartsa be az időpontot, amikor a műtrágya “működik” hatékonyabb. Ennek következtében a talajban az eszközök újbóli teljesítése és a termés nem fog meghalni. Otthon, Selfokra a káliumon és ammónián alapul. A műtrágyák jól befolyásolják a bőséges gyümölcsözést és a növénynövekedést. Nem minden az összes Agrant megérti, mennyire fontos az adagolók kalcium növények számára. Ennek a vitaminnak köszönhetően a paradicsom nagyon gyorsan nő, mivel a kalcium segíti a növényeket gyorsan felszívja a hasznos anyagokat a talajból. Kalcium nélkül, még a leghatékonyabb műtrágya sem működik – a növény egyszerűen nem fogja képes kihasználni a hasznos anyagokat, és nem érdekel.

A kalcium-alapú nitrát áll A nitrogén 13% -át és 19% kalciumot. Ez azt jelenti, hogy a zöldségek megtermékenyítésére a csírázás csírázásának pillanatát és a betakarításig. A szagok táplálása. Ha a szerszámot helytelen, gyorsan csatlakozik. Ha túl sok nedvesség van a levegőben, akkor a szagló felszívja az extra nedvességet.

A jogorvoslat nem hoz létre savanyú szerdát. Selith tökéletes a talaj bármely formájának táplálására.

Érvek és ellenérvek

Kérjük, vegye figyelembe a műtrágya típusát, valójában nitrát. A növények testében felhalmozódhat, és negatívan befolyásolja az emberi testet.

A kalcium-alapú nitrát előnyei:

 • Az anyag erősíti a növények gyökereit, és segít nekik jobban növekedni;
 • növeli a növényi növények természetes védelmét különböző betegségekre;
 • Segít a növények jobban átadni a súlyos hő és a hideg, miközben növeli az ellenállásukat az időjárás éles változásával;
 • A Seliver javítja a növények kialakulását a sejtes szinten.

Ezenkívül az ilyen típusú szagló:

 • részt vesz az anyagok cseréjében, hozzájárul az enzimek kialakulásához, serkenti a kultúrák növekedését;
 • Gyors fotoszintézist biztosít, köszönhetően a szénhidrát-szállítás és a növény jól felszívódik nitrogénatommal;
 • A hozam körülbelül 15% -kal emelkedik, a kultúrát a hideg időkben jobban tárolják, a gyümölcs szépnek tűnik és világos ízű.

A pénzeszközök egyikének hívható A gyógyszer negatív hatása fiatal gyökerekre vagy levelekre, csak felmerült paradicsomos csíra. Ez a helytelen táplálkozási válogatásnak köszönhető. A paradicsom jó hozama csak akkor lehetséges, ha az összes etetés szigorúan az utasítások szerint.

Mikor és hogyan kell megfelelően táplálni?

A szabályok szerint a legmegfelelőbb a Selitra használatát tavasszal. A legszebb szakasz a szezonális talaj ellenállás. A műtrágyát a vetőgépek előtt kell elvégezni, amikor a nitrogénnek szüksége van a fiatal csapatokra. A nitrogént azonban helyesen használjuk, ha a kalcium kalciumot tartalmaz a talajban. A paradicsom megtermékenyítése esetén a kalcium-alapú szelertorok hasznosak lesznek a növekvő szezon kezdetén. Ebben az időszakban hatékony talajkészítés lesz a gyökerek körül. Összességében nem szükséges elvégezni ezt az eszközt – a hó olvadásakor a nitrogént kimosjuk a talajból, és a növények nem képesek a kalciumot.

Elengedhetetlen, hogy a paradicsombokrok előzetes permetezését végezzék, mielőtt elkezdenek virágozni. A legfontosabb dolog az, hogy megfelelően tenyésztsék a műtrágyát a vízben, megfigyeljék az összes arányt. A paradicsomi ültetvények kezelésének ideális ideje 7. nap után ültető növények nyílt földön. Ha a talajhely fokozott savassággal rendelkezik, elaludhat a só granulátumokat a paradicsom leszállására szánt lyukakban. Egy kultúra esetében elegendő lesz egy teáskanál eszköz.

Annak érdekében, hogy ne károsítsa a paradicsomot, helyesen öntözze a palántákat. A paradicsombokrok fejlesztésének minden szakaszában meg kell változtatnia a műtrágya módszerét. Gyakran a kalcium jobban táplálja a magán kerteket. A speciális üzletekben 2 vagy 1 kg súlyú műtrágyát vásárolhat. Az utasítás kimondja, hogy lehetetlen a műtrágya kombinálása ezzel egy időben egy olyan ásványi anyagokkal, amelyek foszfor vagy kén. Az ilyen típusú Selitra mindenféle növény számára univerzális táplálásnak nevezhető. Azt jelenti, hogy elválik a tiszta vízben. A bemeneti szelinek használt csepegtetése. A csepp összetétele behatol a növények gyökereiben.

Ez egy sokoldalú anyag a hidroponikumok növekedéséhez, valamint a védett földön lévő növények számára.

Palánta

Annak érdekében, hogy a palánták erősen növekedjenek, a kelbimbókat a nitrogén és a kalcium összetételével táplálhatja. A kalcium segít abban, hogy a palánták gyorsabban növekedjenek, és a nitrogén hatásai a gyökerek fejlődésére. Ne keverje össze a kalciumot nitrogénnel és szuperfoszfáttal a műtrágyában, ugyanakkor, valamint a kén vagy foszforon alapuló készítmények. Minden kertész a webhelyéről a legfontosabb termést kívánja kapni. Egy igazán gazdag betakarítás összeállítása, csak egy kis erőfeszítést kell tennie.

A növények egészségére A Selitra kultúrájának táplálása szükséges, amely tökéletesen befolyásolja a zöldségek növekedését, gyökérrendszerüket fejleszti, és segít a paraziták és betegségek elleni küzdelemben. Fontos, hogy helyesen kövesse az eszközök etetésére vonatkozó utasításokat. Bár a nitrát nem mérgező, helytelen használat esetén csak a termést és a személyt károsíthatja. Ha sót önteszt a növények gyökereire, amikor a petefészek már kialakult, a zöldségek elkezdenek felhalmozni a nitrátokat. Veráló túl sok nitrát táplálásához, akkor a paradicsom bokrok leveleiben égethet.

A fiatal paradicsomos palánták összetett táplálkozása vizes oldatot biztosít. A kalcium-műtrágya tökéletes paradicsom bokrokhoz. Ha az első 3 levél megjelent a hajtásokon, akkor a műtrágyát a talajba öntheti. A műtrágya létrehozása szükséges:

 • Vegyünk 5 liter vizet;
 • keverjük össze egy folyadékkal körülbelül 50 gramm hamut és 5 gramm karbamidot;
 • Adjunk hozzá Selitra-t (kb. 10 gramm).

Az oldatot fokozatosan a növények gyökerei alá lehet önteni. Meg kell próbálnod, hogy ne essen a levelekre, hogy nincsenek égési sérülések. Ebben a szakaszban Selitra nem csak a gyökerek alá önthet. Szükséges gondosan permetezni a talajt az üzem alatt. Ha a növényeket üvegházban termesztik, akkor azokat a nitrogén műtrágyák is fel kell venniük. Szüksége van rá, amíg a paradicsom bokrok virágzik.

Ha 1% -os nitráttal ellátott műtrágyát használ, akkor a növényeket megmentheti:

 • Slugs;
 • forgassa el a csúcsot;
 • utazások;
 • ketyegés.

Az oldatot 10 liter folyadékból állítjuk elő, amelyben körülbelül 100 g nitrátot kell oldani. A kompozíció nagy hatással van a paradicsom immunitására, miközben fenntartja tulajdonságait és az etetés megszüntetését követően. A szokásos szórópisztoly alkalmas permetezésre.

Az extra-zöld műtrágyát csak 10 nap elteltével kell elindítani a zárt földön lévő paradicsom leszállás után. Az ismétlődő etetést 14 naponként meg kell ismételni a paradicsom növekedési idényének felét.

Felnőtt növények

Selith szükséges a virágzatok egészséges kötésének kialakításához. Ahhoz, hogy keveréket készítsen, vödör vizet kell vinnie, és 500 gramm madár almát keverje bele. Adjunk körülbelül 20 gramm kalcium-nitrátot a keverékhez. Zavarhatja az oldatot és a nitroposkot.

A Selitra csak a virágzás és a féktelenség kialakulása alatt kell öntenie. Az ilyen táplálkozásnak köszönhetően a talaj jobb lesz, az oxigén gyorsabban jön a gyökerekhez. Nitrogén, amely a műtrágya része, segít a kultúrák gyorsabb növekedésében. Ha a növény nitrogénhiányt tapasztal, akkor ezt a következő jellemzőkkel lehet értelmezni:

 • a levelek elvékonyodása;
 • Kis méretű bokrok és rossz zeroshi;
 • Sopping vese;
 • Növényvörösség.

Lehetőség van arra, hogy megoldja a nitrogén böjt problémáját egy speciális táplálással. 10 literenkénti megoldásban, adjunk hozzá körülbelül 10 g nitrogén kalciumot. Minden növény esetében a költségfogyasztás 500 ml lesz. Ha összekapcsolja az öntözést és az etetés bevezetését, a tápanyagok még gyorsabbak lesznek a növények gyökereihez. Ha az időben nitrogénnel bokrokat biztosítunk, gyönyörű és finom gyümölcsöket fognak növekedni.

Ha egy amin-etetést terveznek, lehetetlen megváltoztatni az etetés típusát az egész növény növekedési szezonban. Az ásványi anyagok egy komplexét kell kiválasztani, és ezt az etetést egy séma szerinti szerves készítményekkel együtt használjuk. A paradicsom bokrok jól nőnek, ha a gyümölcstermelés időszakában táplálkoznak. Még akkor is jobbak, ha nem emlékszel. A kultúra túl gyorsan növekedhet, így a gyümölcsök meg fogják szárítani és repedni. Csak akkor, ha megfelelnek a zöldségek összes szabályának, a paradicsom bokrok csodálatos betakarítást kapnak.

Kombináció más műtrágyákkal

Nem keverhető össze kalcium-alapú szelitra

 • kréta és foszfátok;
 • mész;
 • Dolomit és fa fűrészpor;
 • Szalma és trágya.

Hasonló kombinációk egyszerűen éghetnek az üzemet. A szelitra formájában lévő etetés csak karbamidokkal és hamuval kombinálható – ezek a népi jogorvoslatok. Az anyagok jól működnek a tandemben és javítják a paradicsom növekedését.

A kálium-alapú sendperált külön kell használni. Ez az eszköz a talaj időben történő mineralizációjához szükséges.

Elővigyázatossági intézkedések

A kalcium bevezetése a paradicsom termesztésében nem mérgezőnek és teljesen biztonságosnak tekinthető az emberek számára. Az etetés nem okoz allergiát. A képesítések után a szerszámot 4 olyan megoldási csoportokra számolják, amelyek kis veszélyben különböznek a természet és az ember számára. Jobb, ha megfelelnek az összes biztonsági intézkedésnek. Kellően gumi kesztyű a kezek védelmére. Bár lehetséges, hogy kesztyű nélkül dolgozzon, és a jogorvoslat nem okoz semmilyen kárt, jobb, ha a védelmi megoldást feloldja.

A Selitráknak hermetikus edényre van szükségük. Az anyagot távol kell tárolni:

 • Fűtők és kályhák;
 • gyúlékony anyagok;
 • lúgos.

Hasznos ajánlások

A kalcium-alapú nitrát csak akkor hasznos lesz, ha megfelelően használják. Nem minden ajánlás látható az utasításokban. Tippek a Selitrák helyes használatához még a kertészek számára is hasznosak lesznek.

 • A kalcium-nitrát nagyon gyorsan elnyeli a folyadékot. Jobb azonnal használni a csomagolást kristályokkal Selitera-val. Ha egy kis telket kell táplálnod, jobb, ha egy anyagot granulátumban választhat.
 • Az alkáliban gazdag talajon, Selitra óvatosan alkalmazzák.
 • Norma az adagoló alatt nem lehet túllépni – A nagy adag a nitrátok felhalmozásához vezethet.
 • A műtrágya túl nagy adagolása miatt A paradicsom előfordulhat.
 • A szerszám használható csak tavasszal vagy nyáron. Összességében, az esőzések idején a nitrogént egyszerűen mossuk el.
 • A permetezés elvégezhető A leveleken.
 • A kalciumban lévő nitrogénüzemek növekedésének kezdetén kevés lehet, Ezért a növényeket más eszközökkel táplálhatja a Selitra-val.
 • Szerszámra van szüksége Vízben oldódnak.
 • A kálium blokkolhatja a kalciumot a műtrágyákban, Ezért a jó emészthetőség érdekében ezeknek az ásványoknak az aránya 0,7: 1.

Annak érdekében, hogy ne permetezzen és ne vizet a paradicsom sokszor, akkor jobb, ha különböző keverékekkel rendelkező tartályokat használunk. Segítségükkel többször gyorsabban kezelheti a növényeket. A kalcium-alapú levéladagoló egyszerűen szükséges, ha a paradicsom hőmérséklete csökken.

A következő videóban várja a paradicsom kalcium selutyra etetését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: