Venus ribizli

 • Szerzői: Ilyin B. VAL VEL., Ilina N. DE. (FGBNU URAL FEDERÁLIS Agrárkutató Központ az Orosz Tudományos Akadémia URAL ágának)
 • Megjelentek: Bradorp x csatorna galamb
 • A feltételezések éve: 2004
 • Az érés időzítése: Középkori érés
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Hozam: Magas
 • Célja: Műszaki
 • A bogyók tömege, g: 2.2-5.7
 • Kóstoló értékelés: Öt
 • Epishers: közepes, ívelt, világos zöld, rózsaszín csaptal a felső harmadban, nyitott

Lásd az összes jellemzőt

Vénusz válhat egy kedvenc ribizli különböző szakaszokban. De először alaposan meg kell tanulnod és helyesen kellene. És aztán – megfeleljen az ellátás alapvető követelményeinek.

Az eltávolítás története

Az Ural Agrár Kutatóközpontban létrehozott növény. A választók dolgoztak rajta. VAL VEL. Ilyin és N. DE. Ilina. Új kultúrát szerezhet, Bredatorp és a galamb áthúzott. Hivatalosan 2004-ben új ribizli.

A fajták leírása

Azonnal érdemes jelezni, hogy ez egy klasszikus fekete ribizli. Ez elsősorban technikai tenyésztésre tervezték. A Vénusz közepes minőségű bokrokat képez, mérsékelt terjedelmezhetőséggel. Számukra, egy tipikus alacsony vastagság. A középső hossza a zöld zöld hajtások észrevehetően hajlítottak.

A hajtások egyharmada jellemző rózsaszínű. Ezeknek a legtöbb hajtásnak a nem jellemző. A nagy levelek 5 pengékből állnak. Fogaik élesítettek, és a lombozat széle atypic. A kefék hossza eléri a 4-et.5-7 cm, összetételükben 7 és 11 gyümölcs között van kialakítva.

A bogyók jellemzője

A Vénusz gyümölcsei mindig fekete színben vannak festve. Nagyon magasak, és 2,2-ről 5,7 grammra mérhetők. Kerekített forma leginkább jellemző. Fertőzés bogyók és száraz rés. Általában a külső benyomás kedvező.

Ízi tulajdonságok

Ez a fajta esetében a desszert típusú édes íze. A nem kövér héja nem rendelkezik alapvető hatással a gyümölcs megítélésére. A gasztronómiai benyomást élesen fokozta a hangsúlyos aromának köszönhetően. A Sakharov 7,2 tömegszázalékot tesz ki, de a savak bejutása 2,9% -ot kap, ami több más fajta. A teljes kóstoló vizsgálat 5 pontot adott ki; Érdemes megjegyezni, hogy az emelkedett savasság sok tekintetben megnövekedett az aszkorbinsav koncentrációja.

Érés és gyümölcsözés

A Venus ribizli az átlagos fejlődés fajtáira utal. Néhány forrás azt jelzi, hogy ez egy átlagos növény. Nem szükséges számolni a bogyók egyidejű érését – ezért 2 vagy 3 fogadáson eltávolítják őket. Általában a termés visszajelzése augusztus közepéig érhető el. A kultúra panaszainak okai Ez a kultúra szinte nem adja meg.

Hozam

A növényt fokozott hatékonyság jellemzi. Az átlagos gyűjtemény egy jelentésben eléri a 70 center 1 hektáronként. Egyéb – 86 Center. A legnagyobb fix érték becslése szerint 170 center 1 hektáronként. A bokorból származó betakarítás 2,1-2,5 kg.

Régiók növekvő

Hivatalosan a Vénusz az urálokban volt. Ezért magabiztosan fejlődik a komplex régió körülményeiben. Mindazonáltal megpróbálhat ilyen kultúrát és helyi szinten kedvezőbb éghajlatot tenyészteni. De az ilyen kísérletek a félelemre és a kertészek kockázatára maradnak.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Venus ribizli vénusz gyakorlatilag sellood. Autonóm gyümölcs-együttható – 56,3%. Ezért a beporzó bokrok hasznos, de nem kritikus – ha csak a cél a maximális hatékonyság és a hangsúly a könnyű termesztés.

Leszállás

A Venus ribiszkát lapos részre kell ültetni. Szélsőséges esetekben, egy kis elfogultság. Előnyben részesített terület, jól strukturált és alaposan lecsapolt talajjal. Szükséges elkerülni az összes részt, ahol a talajvíz közelebb van, mint 1 m a felületre. Optimális déli és délnyugati oldal:

 • vasszalag;

 • Suglink;

 • Szürke erdei föld.

Növekvő és gondoskodás

A vénusz vízre szüksége volt – pozitívan reagál a föld hidratálására. Az első öntözés az aktív növényzet pillanatában történik. Ezután az öntözés 14 naponként 20 liter vizet használ a bokor alatt. Amikor a gyümölcsök érése megkezdődik, az öntözés meg kell állnia. A rugó, hogy nitrogén trágyázó, és ősszel az organikus egy madár vagy askotan trágya.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Ez a helyzet itt:

 • Puffadt harmat Ez a növény nem érinti;

 • Az antracnóz néha veszélyt jelent;

 • A Septoriasis károsodásával és a viccelő károsodással szembeni ellenállás – az átlagos szinten.

Ellenállás kedvezőtlen éghajlati viszonyokhoz

A fajta megkülönböztethető egy tisztességes téli keménység. De az aszály ellenállása magasabb, mint a hidegtől védett. Mivel a téli menedéket, különösen a fiatal bokrok nehéz évszakokban, rendkívül hasznos. Azonban elhanyagolható a növény forró napokon is, nem túl elfogadható.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása