Verteo szőlő

  • Szerzői: Spanyolország
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: sárga zöld
  • Érési idő (szűrő): késő
  • A virág típusa: Oboy
  • Bogyó alakú: lekerekített
  • Növekedési ereje: Silnororal
  • Berry méret (szűrő): Közepes

Lásd az összes jellemzőt

A Verdecho egy fehérbor főzéshez használt szőlőfajta. A fajta főként Spanyolországban termesztik, ezért nehéz beszélni az orosz régiók termesztésének lehetőségéről. A bemutatott fajta összes jellemzőjének ismerete azonban a tapasztalt kertészek kipróbálhatják magukat a hercego szőlő termesztésében.

Az eltávolítás története

A szőlő eredetének egyértelmű változata. A fő történet azt mondja, hogy az Észak-Afrikában található változatosság megjelenéséről szól. Ezért a Mosarars-on keresztül szállították, letelepedtek a Duero folyó partján, Spanyolországban, Rueda régióban. Itt van, hogy még mindig kultúra és ipari méretben nőtt. Ezenkívül a verdech a spanyolok kedvenc fehérborának tekinthető.

Leírás

A szőlőt a hatalom és a nagy növekedés jellemzi. A levelek átlagosak, ötszárnyú, néha három penge, a lemezlap alsó oldalán szinte nincs tartósság.

Érlelési idő

A Verdecho a késői éréssel rendelkező fajtákra vonatkozik.

Brozdi

A szünetek közepes vagy kis méretűek lehetnek, nagyon rövid száruk.

Bogyók

A közepes méretű gyümölcsök, a bogyók formája, a héja sárga-zöld színű, a húst sűrű és lédús.

Íz

Íz tulajdonságok kellemes ízű vannak lágyszárú és gyümölcsös illatú, könnyű édesség, és egyes fogyasztók elkapni az árnyékban Muscat és édeskömény. Illat igazi szőlő, ez az illat továbbítás és bűntudat. Az italban is kellemes, nemes keserűséget érez, amelyet gyümölcsök árnyalatai kísérnek.

Hozam

A fajta termelékenysége közvetlenül a termesztés feltételeitől függ, de az átlagos alacsony hozamú fajta. Az a tény az, hogy Rueda nem tud termékeny földekkel büszkélkedni, így a Verdecho változatossága megszokta a köves és agyag talajon, alacsony nedvességgel és tápanyagokkal, ezért és a termés mennyisége kicsi. Érdemes megfontolni, hogy a lehető legnagyobb betakarítást csak akkor lehet elérni, ha az 5 éves szőlőültetvény elérte.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Verteo szőlő

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Verteo szőlő

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

A spanyolok nem titokban tartják a szőlő sajátosságát. Különösen azért, mert az ellátás meglehetősen klasszikus, és a kiegyensúlyozott adagolók, a csepegtetés, az éves vágás.

Különös figyelmet fordítanak a betakarításra. Breakdi szeptemberben éjszaka 10-13 fokos hőmérsékleten, hogy a nap ne égesse a gyümölcsöt. Ha a hőmérő ellentétes, az alsó hőmérséklet, akkor a jövőbeli bor alacsony savassággal és sötétebb árnyalattal rendelkezik.

Leszállás

Régió, ahol a bemutatott osztályt termesztették, száraz kontinentális éghajlat és szegény talaj. A Rueda túlnyomórészt a síkságon, de 700 m tengerszint feletti magasságban van. Ilyen körülmények között a Verdekho változatossága leszállt. A bogyók aromával és magas savassággal vannak kitéve a nap- és éjszakai hőmérsékletek közötti nagy különbség miatt. Ha egy másik helyszínen egy másik helyszínen leszáll, érdemes megfontolni a szőlőre ismerős feltételeket.

Verteo szőlő

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Verteo szőlő

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Verteo szőlő

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Verteo szőlő

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Verteo szőlő

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

Verdech van Oboy Flowers, és ezért nincs szükség idegen beporzó.

Ritkítás

A metszés tavasszal és őszén szükséges. A tavaszi időben meg kell távolítania a téli ág alatt. Összességében csak erős hajtások képesek túlélni a súlyos időt.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Verteo szőlő

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Verteo szőlő

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A hőmérséklet abban a tartományban, ahol a bemutatott változat termesztése tól 10 fok éjjel akár 30 fokos nulla felett a délutáni, és ha lehetetlen beszélni a fagy-ellenállása ennek szőlő, majd, legalábbis, nyilvánvaló, hogy a növény nyugodtan átadja az éles hőmérsékleti ingadozásokat.

Feltételezhető, hogy a téli ellenállás az átlagos szinten van, hiszen hideg hosszú téli és tavaszi fagyok jellemzik, és ez különösen veszélyes a fiatal szőlőültetvények számára.

Betegségek és kártevők

A megadott fajta bogyói vékony bőrrel rendelkeznek, mivel a növény befolyásolhatja az enyhe penészet, ezért száraz helyen termesztik. Az ültetvények súlyos megelőző intézkedéseket tartanak. A fertőzött helyről származó szőlőt soha nem szabad összekeverni az egészséges bezárással. A spanyol bor minőségét szigorúan ellenőrzik.

Verteo szőlő

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Verteo szőlő> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Verteo szőlő> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Verteo szőlő> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Verteo szőlő> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

A bor gyümölcsök gyártása szinte soha nem marad a tároláshoz. A bogyók a betakarítás napján zúzódnak. Ha hidegebb volt, akkor a borásznak figyelmeztetnie kell erre a tényre, különben a párt kizárhatja.

Ugyanez vonatkozik a felhők szállítására is. A bor nem kiváló minőségű, ha a bogyókat egész éjjel szállították, és csak másnap újrahasznosították. Ha az útra költött bogyók több mint 5 óra, antioxidánsok használata szükséges.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása