Vinograd dixon

  • Szerzői: Burdak Alexander Vasilyevich
  • Célja: Asztal
  • Bogyó szín: Fehér rózsaszín
  • Íz: harmonikus
  • Érési idő (szűrő): átlagos
  • Érési idő, napok: 125-135
  • Fagyállóság, ° C: -22
  • Súlycsomó, g: 600-1000
  • A virág típusa: Oboy
  • Bánat: jelentéktelen

Lásd az összes jellemzőt

Gyönyörű nagy és ropogós érett gyümölcsök egy gyengéd borostyán vagy rózsaszínű árnyalat, amely hatalmas klaszterekkel lóg, a Dixon finom és lédús szőlőjéhez tartozik.

Az eltávolítás története

Ez a fajta, mint a legmodernebb, hibrid. A szőlő hozta a tenyésztő Burdak Alexander Vasilyevich-t a két interspecifikus fajták átlépése közben Atlant Zaporizhia és Angelica. Dickson az étkezési vagy desszert fajták csoportjához tartozik, ez azt jelenti, hogy a növény gyümölcseit meg lehet enni. A szőlő gyümölcsök is megengedhetők, hogy kompótkezeket hozzanak létre, lekvár, marinádok.

A növény hibrid eredete szintén szállítható, ez ellenáll a fuvarozásnak, az íze megtartása.

Leírás

A Dixon Grade egy nagy rezisztens, nagy erős bokor, amely a keresztpollinációt igénylő hengerelt virágokkal rendelkezik. A növény tökéletesen alkalmas az ország pavilódának vagy életben tartására és a mini ültetvény kialakítására. Könnyen gyökerezhető és megszorozza a shillingen keresztül.

Érlelési idő

Dickson a korai közeg vagy másodlagos fajtákra utal. A nyár végéig telített borostyánsárga színű gyümölcsök érhetők el, az ősz kezdete (augusztus-szeptember).

Brozdi

BREAKDI ágak, amelyek a hengeres, hosszúkás alakban laza kötegekből gyűjtenek. Átlagosan az egyes klaszterek súlya 600-1000 gramm körül ingadozik. Egy jól kialakított bokor, Brozdi Dixon növekszik a méret és a súly. Matitude a gyümölcsökben.

Bogyók

A bogyó egy nagy, kétszínű, gradiens (leggyakrabban vörös, piros-narancssárga színű, zöld-sárga árnyalatú, és rózsaszín-fehér szín megengedett), szilárd.

Hosszabbítás-ovális vagy hosszúkás hengeres forma, közepén a gyümölcsnek van egy kis sűrítése. Néha a bogyók egy hiedelem alakját szereznek egy hegyes véggel. Egy magzat tömege 14-18 gramm, nagymásolatokban akár 20 g, a szőlő hossza átlagosan körülbelül 6 cm.

Íz

A bogyó bogyóságai átlagos vastagságúak, az evés során egy ropogást figyelnek meg, mivel a magzat megnövekedett jücision és cukorjárművek (220-230 g / dm3). Íze szőlő torta, édes, elég harmonikus.

Hozam

Dickson egy magas hozamú fajtát jelent. A növények gyümölcsei magas, a szőlőszőlő könnyen érlel.

Ültetőanyag kiválasztása

A tapasztalatokkal rendelkező kertészek ajánlják az újonnan érkezőket, hogy szedést és palántákat vegyenek azok számára, akik a szőlőből készítették őket, és szakmailag foglalkoznak az ilyen anyagok előállításával.

Vinograd dixon

Cherenci

Értékelheti azt a minőséget, amely kis mennyiségű kérget. Amikor egy bokor növelése az agrotechnológiai szabályok betartásából, a túlélési arány körülbelül 90%, a kiváló minőségű növények gyakorlatilag garantáltak. A szőlő kialakításának minden szakaszában van.

További részletek

Vinograd dixon

Csemeték

Az agrotechnológia szabályainak betartása alatt a túlélési arány körülbelül 100%. A csemetéknek egészségesnek kell lenniük. Figyeljen a biztosítékok, a növekedés és a betegségek egyéb jelei hiányára.

További részletek

A termesztés jellemzői

Mivel a bokor erősebb, figyelemmel kell kísérni a képződését, időben a talaj táplálékát, és nyomon követi az öntözéssel, mivel a nedvesség feleslegével, az érlelő gyümölcsök megrepednek, és a Megjelenik a kénes forgás.

Leszállás

A szőlőültetvények jól megvilágított telkekre költenek. A Dixon fajta könnyen növekszik a déli régiókban és északon, a fő állapot, hogy a tavaszi-nyári időszakban az aktív hőmérséklet mennyisége nem volt 2500 ° C alatt. A bokrok közötti távolságot érdemes legalább 1,5 méteren belül megtartani. A leszálló gödrök szükségszerűen ellenállnak a vízelvezető anyagnak. A bokrok egy tápláló laza szubsztrátummal megszórva. A talaj felső rétegének lazítása – előfeltétele az üzem életének első éveiben.

Vinograd dixon

Leszállás

Annak érdekében, hogy 3 évesnél idősebb legyen, a szőlő jelet ad a betakarítást, figyelembe kell venni a tényezők halmazát – a talaj típusától a közeli növényekre.A legjobb idő a legtöbb fajtához – őszi, és a hideg régiókban, augusztusban kezdődik. A csemetéket szeptember végén vagy 1 évtizedenként átruházzák a földre. Az őszi leszállás esetében csak a nevetséges szőlőültetvények alkalmasak, egy fejlett gyökérrendszerrel és 8-10 szemmel.A kezdőknek a tippek segítenek kitalálni az optimális rendszereket a palánták és a dugványok helyére, valamint a folyamat más finomságaira.

További részletek

Vinograd dixon

A talaj típusa

A homok, a fekete föld és agyag talajon termesztett szőlő. A talaj összetételének lehetőségeire az előkészítési folyamat észrevehetően különbözik.

További részletek

Vinograd dixon

Vegetatív csemeték ültetése

Az alapvető szabályok megegyeznek a furcsa és zöldséges palánták esetében. Növényi hívás palánták, amelyeket egy üvegházban kapott.

További részletek

Vinograd dixon

Landing Cherenkov

Dugványok – saját gyökérrendszer nélküli folyamatok. Ősszel mindig gyökerezik. Az eljárás a lombozat után kezdődik.

További részletek

Vinograd dixon

Növények szomszédai

A következő növények kedvezően befolyásolják a szőlőt: Siderats, uborka, eper, hagyma és fokhagyma, rózsák, a fehér káposzta és a zöldek korai fokozatai.

További részletek

Beporzás

A Dixon növekvő szezona átlagos, 125-135 napos (a virág vese feloszlatása a magzat érleléséhez). A virágokat különböző rovarok beporzják, leggyakrabban a méhek. Ha a webhelynek problémája van a gyümölcsök nyakkendőjével, akkor önállóan egy puha kefével, hogy a bimbózok beporzását.

Ritkítás

Az érlelt burkolatok vágása augusztus végétől megfizetik. A betakarítás után egy bokorot kell kialakítani a télhez és a további gyümölcsözéshez. A gyümölcs ág lerövidül azon a hosszban, amelyen a 7 vagy 8 szem megmarad a növekedés időszakában (tavasz), a szőlőt 35-45 héj vágja. Az ilyen vágás nemcsak jobban érheti el a veszteseket, hanem növeli a bokor későbbi felforrását is.

Öntözési rendszerek

Hogy a bogyók nagyok és lédús, meg kell szervezni a teljes öntözés és etetés. Minden szabványt kell módosítani az időjárási viszonyokhoz és a folyadék elpárologtatásának mértéke.

Vinograd dixon

Friss írisz

A gyakori öntözést rendszer, a hidratáló ajánlott kéthetente egyszer (azaz havonta kétszer a virágzás alatt, és a megjelenése bogyók), olyannyira, hogy a föld impregnált 50 cm mélyen a növény, hogy a növény nem Váltás a felületre (Dewn) gyökerekre. Ez az összeg csökkenthető, ha a szalma mulching.

További részletek

Vinograd dixon

Ritka lengyel

Ritka öntözési sémával, az érlelési szőlő korának és időpontjának kiválasztásával a táblázatban bemutatott szabványok egy másik cikkben.

További részletek

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

A növények fagyállósága Mid-grader. A Dixon képes ellenállni -22 ° C-ra, azonban a bokor a téli erősítéshez szükséges. Alkalmas szokásos mulch, és egy filmbe vagy más sűrű anyagba csomagolva.

Betegségek és kártevők

A bőséges öntözés és az esős időjárási bokrok a szőlő szürke rothadás. Ez egy gombás betegség, okozati ügynök – Botrytis Cinerea. Ezt a betegséget talaj öntözéssel kezeljük vízzel, fungicid hatóanyagokkal feloldott és permetezéssel. Minden beteg gyümölcsöt és szőlőt eltávolítanak és égnek. Súlyos esetekben az éves kéregréteget eltávolítják.

Vinograd dixon

Az összes betegség és kártevők áttekintése

Ha a szőlő bármilyen betegségnek vagy rovarnak van kitéve, akkor mindig tükröződik a megjelenésben. A növény külön részét és az egész kultúrát is szenvedhet.A szőlődegélyek általában a legtöbbet szenvednek a levélgyűjtő parazitáktól.A bogyók károsodása főként a gombás betegségek jelenlétében jelenik meg. A leveleket mindig nagyobb mértékben érinti, sok betegséget azonnal felismerik.

További részletek

Vinograd dixon> “>

Mildu >> >>

A betegség legfontosabb jellemzője a fehér bolyhos hullám jelenléte a lemezlap alsó részén.

További részletek

Vinograd dixon> “>

Oidium >>

A betegség tünetei a lemez tetejéről nyögnek – sárga foltok egy hamu-szürke virágzással, még fehéres árnyalattal is.

További részletek

Vinograd dixon> “>

Szürke gnil >>

A szürke rothadás fő jelei: a barna foltok és szürke plakett lombozat és bogyók megjelenése, barna válások és szürke permetezés előfordulása a szőlőre.

További részletek

Vinograd dixon> “>

Antraznosis >>

A leveleken barna foltok sötét színű burkolattal. Idővel, mivel az a tény, hogy a szövetek a növény meghalnak, a lyukak megjelennek a leveleken.

További részletek

Tárolás

Az összegyűjtött klaszterek egy hideg helyiségben vannak tárolva fiókok, párnázott puha anyag vagy szalma. Viasz raid bogyókkal nem mossa le, ez a természetes film szükséges a gyümölcs megőrzéséhez. Időről időre a fürtöket kell keresni (elrontott gyümölcsök eltávolításával) és forgatni, hogy nincs partíció.

Dixon fajta szerény a gondozás, a fagy és ellenálló a legtöbb betegség, amelynek kitűnő íze van, magas hozammal párosulva. Mindössze néhány év múlva mindez lehetővé tette számára, hogy meghódítsa a gazdálkodók és az amatőrök kertészek közötti elismerését.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása